E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αχρηστα πλέον όλα τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

Δημοσίευση 18/10/2014 | 10:13

Αχρηστα πλέον όλα τα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα

Σε απενεργοποίηση των κλεμμένων κινητών τηλεφώνων θα προχωρούν οι εταιρείες, όπως έγινε γνωστό από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η απόφαση αυτή ισχύει από τις 27 Σεπτεμβρίου και έχει ως στόχο την προστασία των πολιτών από τις κλοπές συσκευών κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., με την απόφαση αυτή οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υποχρεούνται να απενεργοποιούν (μπλοκάρουν) μέσω του κωδικού ΙΜΕΙ όλες τις συσκευές κινητών τηλεφώνων που δηλώνονται από τους συνδρομητές τους ως κλεμμένες.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση κλοπής συσκευής κινητής τηλεφωνίας και προκειμένου να εκείνη να απενεργοποιηθεί, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της συσκευής να δηλώσει αρχικά την κλοπή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέροντας και τον κωδικό ΙΜΕΙ, ενώ θα λάβει αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Ακολούθως, θα πρέπει να υποβάλει στην πάροχο εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία είναι συνδρομητής, γραπτό αίτημα απενεργοποίησης της συσκευής, επισυνάπτοντας το αποδεικτικό δήλωσης κλοπής.

Σημειώνεται, ότι ο «Διεθνής Κωδικός Κινητών Τηλεφώνων - I.M.E.I.» (International Mobile Equipment Identifier) αποτελείται από 15 ή 17 ψηφία και είναι μοναδικός, και γι' αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για την αναγνώριση του τηλεφώνου κατά τη σύνδεση.

Συνήθως, ο αριθμός I.M.E.I. αναγράφεται στην υποδοχή όπου φιλοξενείται η μπαταρία του τηλεφώνου. Είναι εκτυπωμένος ευδιάκριτα σε μία λευκή ετικέτα, η οποία περιέχει και άλλα στοιχεία για τη συσκευή. Σε αρκετές περιπτώσεις, ο αριθμός IMEI αναγράφεται στη συσκευασία, στα συνοδευτικά έγγραφα, στο εγχειρίδιο χρήσης, αλλά και στη νόμιμη απόδειξη αγοράς των κινητών, ενώ από την πλειοψηφία των συσκευών κινητής τηλεφωνίας μπορεί να ανακτηθεί και ηλεκτρονικά.

Επισημαίνεται, ότι χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή κλοπής, ληστείας και απώλειας συσκευών κινητής τηλεφωνίας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδηγός του Πολίτη».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πρώτη φωτογραφία που «ανέβηκε» στο διαδίκτυο

Stories 25.11.2024
Τι επίπτωση είχε στη ζωή του «δράστη»

Γιατί η Αμερική ξεμένει από... αυγά;

Stories 25.11.2024
Οι επιπτώσεις στην αγορά και τις τιμές

Πότε μπήκε το πρώτο φανάρι στους ελληνικούς δρόμους;

Stories 25.11.2024
Το χάος που επικρατούσε πριν την τοποθέτηση του φωτεινού σηματοδότη

Γιατί στο Μεσαίωνα οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν... κουνέλια δολοφόνους

Stories Χτες
Τα δολοφονικά κουνελάκια που υπάρχουν σε έργα του Μεσαίωνα και κανείς δεν τα προσέχει

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories Χτες
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Stories Χτες
Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Όταν η Agatha Christe χάθηκε από προσώπου γης και μετά δε θυμόταν τίποτα

Πρόσωπα Χτες
Το καλύτερο βιβλίο της το έγραψε η ίδια η ζωή