E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τρόμος για 800 εκ. iPhone, iPad και Μac από νέο κακόβουλο λογισμικό!

Πώς να προστατευτείτε...

Δημοσίευση 7/11/2014 | 00:00

Τρόμος για 800 εκ. iPhone, iPad και Μac από νέο κακόβουλο λογισμικό!

Με μια λιτή ανακοίνωση η Apple παραδέχθηκε πως τα προϊόντα της δέχονται τις τελευταίες ημέρες μια επίθεση από κακόβουλο λογισμικό, που προσβάλλει τα iPhone και τα iPad της εταιρείας.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρεται: Γνωρίζουμε για το κακόβουλο λογισμικό, που διατίθεται από μια τοποθεσία λήψης που απευθύνεται σε χρήστες στην Κίνα, και έχουμε μπλοκάρει τις προσδιορισμένες εφαρμογές για να αποτραπεί η επίθεση. Όπως πάντα, συνιστούμε στους χρήστες να κατεβάζουν και να εγκαθιστούν λογισμικά που προέρχονται από αξιόπιστες πηγές».

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως έχει προκληθεί έντονη ανησυχία στους κατόχους των εν λόγω συσκευών, καθώς μέχρι πρότινος θεωρούνταν απρόσβλητες από ηλεκτρονικές επιθέσεις. Κι όμως, τούτο δεν είναι –ως φαίνεται– αληθές.

Το νέο malware ονομάζεται WireLurker. Ο ιός εντοπίστηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Palo Alto Networks.

Το WireLurker εισβάλλει στο software του OS X desktop και στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple για κινητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το WireLurker εγκαθιστά κακόβουλες εφαρμογές στα iPhone και iPad, ωστόσο το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής το λογισμικό στοχεύει σε χρήστες στην Κίνα.
Αυτό πάντως, αναφέρει το δημοσίευμα, δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει τη δυνατότητα να εξαπλωθεί. Η Palo Alto Networks σημειώνει ότι το malware είναι «το μεγαλύτερο που έχουμε συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα».

Ονομάζεται WireLurker λόγω της ικανότητας του κακόβουλου λογισμικού να καταλαβαίνει πότε ο χρήστης συνδέει ένα iPhone ή ένα iPad στον υπολογιστή που τρέχει OS X. Μόλις συμβεί αυτό, ξεκινά η εγκατάσταση κακόβουλων εφαρμογών στη συσκευή.

Αυτήν τη στιγμή οι ερευνητές συμβουλεύουν τους χρήστες iOS να αποφεύγουν third party app stores, όπως και USB based φορτιστές από άγνωστους κατασκευαστές. Το malware είναι υπό ανάπτυξη σε αρκετές συσκευές και ο τελικός σκοπός του δεν είναι ακόμη γνωστός. Η Palo Networks έχει ήδη αναπτύξει ένα λογισμικό, το οποίο μπορεί να τσεκάρει την ύπαρξη του malware.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μαγαζάκι του Πειραιά και κατέκτησε τον κόσμο

Stories 22.04.2025
Από τη συνοικία του Πειραιά στα σαλόνια της Κούβας και τα μπαρ της Νέας Υόρκης

Η εκδίκηση της Κίνας στο TikTok

Νέα Εποχή 22.04.2025
Πολυτελή ρούχα σχεδιαστών στο 1/10 της τιμής

Πώς το ιερό νερό στην Αιθιοπία έφερε χολέρα στην Ευρώπη

Stories 22.04.2025
Τουλάχιστον επτά περιπτώσεις χολέρας σε Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο

Ένας 17χρονος ήθελε απλώς να βγάλει χαρτζιλίκι‑ μετά από χρόνια κατέληξε να διευθύνει έναν κολοσσό

Stories Χτες
Αυτή η ιστορία επιτυχίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς μια μικρή επένδυση μπορεί να οδηγήσει στη δημιουργία μιας αυτοκρατορίας

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

Stories Χτες
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories Προχτές
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories Προχτές
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση