E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ελληνικά σημεία και στέκια στην Αμερική, που αγάπησαν όλοι!

Πού μπορείτε να τα βρείτε;

Δημοσίευση 10/12/2014 | 00:00

Ελληνικά σημεία και στέκια στην Αμερική, που αγάπησαν όλοι!

Όσοι ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε την Αμερική ή όσοι από εσάς απλά θέλετε να δείτε πώς χωρά λίγη Ελλάδα στην Αμερική, παρακάτω ακολουθεί λίστα με ονόματα και τοποθεσίες.

10. Greektown, Detroit, MI: Μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στο Μίσιγκαν, καθώς παρουσιάζει την εικόνα μιας τυπικής ελληνικής γειτονιάς, ενώ υπάρχουν εκεί ένα τεράστιο καζίνο και ένα ξενοδοχείο για τους επισκέπτες.

9. Mt. Olympus Park, Wisconsin Dells, WI: Ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στο δωδεκάθεο του Ολύμπου, το οποίο χαρακτηρίζεται και ως η «ελληνική Disneyland».

8. Halsted Street, Chicago: Πέρα από τα δεκάδες ελληνικά εστιατόρια, πλέον υπάρχει και το νέο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο, που παρουσιάζει την ιστορία της χώρας.

7. The Nashville Parthenon, Nashville, TN: Μπορεί αυτή η πόλη να μην είναι γνωστή για τη μεγάλη της ελληνική κοινότητα, όμως έχει ένα πιστό ομοίωμα του Παρθενώνα, το οποίο μάλιστα μέσα έχει ακόμα και ένα αντίγραφο του χρυσού αγάλματος της Αθηνάς.

6. Greektown, Baltimore, MD: Πρόκειται για μια παραδοσιακή ελληνική κοινότητα, που υπάρχει στη Βαλτιμόρη από το 1930 και αποτελεί μικρογραφία της χώρας.

5. Park Extension (Park Ex), Montreal: Βρίσκεται σε μια ιστορική γειτονιά του γαλλόφωνου Québec, όπου ζουν πολλοί Έλληνες, ήδη από το 1970.

4. The Metropolitan Museum of Art, New York: Υπάρχει μια ολόκληρη πτέρυγα αφιερωμένη στην ελληνική αρχαιότητα, με έργα τέχνης που ξεκινούν από την Κλασική Εποχή και καλύπτουν έως και τη βυζαντινή περίοδο.

3. Danforth Avenue, Toronto: Θεωρείται η μεγαλύτερη ελληνική γειτονιά στον Καναδά, κάτι σαν τη Μέκκα του ελληνισμού, ενώ κατοικείται σχεδόν μόνο από Έλληνες.

2. Astoria, New York: Την αποκαλούν «Ελληνική Πόλη της Αμερικής». Η περιοχή ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το 1970 και σήμερα έχει πλήρη ελληνική οργάνωση.

1. Tarpon Springs, Florida: Το ελληνικότερο σημείο όλης της βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για ένα χωριό ψαράδων με ελληνικά τοπωνύμια, το οποίο μετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής, ενώ οι πρώτοι κάτοικοί του ήταν σφουγγαράδες από τα ελληνικά νησιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο