E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Νυχτερίδες»: Η Ποδοσφαιρική Ομάδα Τυφλών της Αργεντινής

Παραδίδουν μαθήματα ζωής

Δημοσίευση 11/1/2015 | 00:00

«Νυχτερίδες»: Η Ποδοσφαιρική Ομάδα Τυφλών της Αργεντινής

Οι «Νυχτερίδες», όπως ονομάζεται η ποδοσφαιρική ομάδα των τυφλών της Αργεντινής, μας δείχνουν ότι κανέναν εμπόδιο δεν μπορεί να σταματήσει την απόλαυση της ζωής.

Με προπονητή τους τον Martín Demonte, έχουν καταφέρει να αναπτύξουν μια ιδιαίτερα δημιουργική μέθοδο για τον καθορισμό των επίσημων κανονισμών, στο ποδόσφαιρο των τυφλών.

Ο Demonte, που δεν είναι τυφλός, δηλώνει παθιασμένος με την μπάλα και ιδιαίτερα αυστηρός με τους παίκτες του, τους οποίους προπονεί με υπομονή και αγάπη. ¶λλωστε, από μια χώρα που το ποδόσφαιρο κυλά στις φλέβες του λαού της, πώς θα ήταν δυνατό να λείπει μια τέτοια ομάδα; Αυτή ήταν και η αφορμή της δημιουργίας του συλλόγου, το 1991, που ξεκίνησε με λίγα εφόδια, όμως πλέον έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Μάλιστα, στους τελευταίους Παραολυμπιακούς η ομάδα της Αργεντινής ήταν εκείνη που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα και την Κίνα. Ο προπονητής της ομάδας όμως δεν αρκείται σε αυτές τις τιμές και ελπίζει να κατακτήσουν μαζί με τους παίκτες του την πρώτη θέση στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016.

Όπως αναφέρει ο David Peralta, παίκτης της ομάδας, που έχασε την όρασή του όταν ήταν μόλις 5 ετών εξαιτίας ενός δυστυχήματος, ως τυφλός ποδοσφαιριστής, όλες οι άλλες αισθήσεις του είναι αλάθητες, ενώ δηλώνει πως για το συγκεκριμένο άθλημα είναι απαραίτητη η οργάνωση, η ομαδική δουλειά και πολλή ενέργεια. Όλοι οι παίκτες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα πρέπει να χρησιμοποιούν τη λέξη «voy», που σημαίνει έρχομαι, και βοηθά τους υπόλοιπους να ξέρουν όταν κάποιος βρίσκεται κοντά τους.

Ο επίσης τυφλός Domingo Latela και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθλημάτων Τυφλών Αργεντινής (FADEC), αποκαλύπτει πως το όνομα της ομάδας «Los Murcielagos» (Νυχτερίδες), καθιερώθηκε μετά τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στο Ρίο ντε Τζανέιρο και σημειώνει πως μπορεί η νυχτερίδα να μην είναι ένα όμορφο ζώο, αλλά λίγο μαύρο χιούμορ δεν βλάπτει.

Τέλος, η προπόνηση με αυτήν την ομάδα αποτελεί εμπειρία ζωής και για τον τεχνικό της, Germán Márquez, ο οποίος παραδέχεται ότι μπορεί να έχει την όρασή του, όμως πριν αρχίσει να δουλεύει με τους τυφλούς, το μόνο που έβλεπε ήταν το προφανές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο