E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κι όμως, μπορείς στην Ελλάδα να κλωνοποιήσεις τον εαυτό σου σε μινιατούρα!

Πού και πώς

Δημοσίευση 14/1/2015 | 00:00

Κι όμως, μπορείς στην Ελλάδα να κλωνοποιήσεις τον εαυτό σου σε μινιατούρα!

Κι όμως, δύο Έλληνες μπορούν να μας κλωνοποιήσουν μέσω της 3D τεχνολογίας και να δημιουργήσουν τις μινιατούρες μας.

Πρόκειται για μια ιδέα που είδαν στο εξωτερικό και αποφάσισαν να τη φέρουν και στη χώρα μας, καθώς τους φάνηκε αρκετά ενδιαφέρουσα.

Έτσι, μετά από τη δική τους οικογένεια, αποφάσισαν να δημιουργήσουν και την οικογένεια του «It's You», σε ένα φωτεινό στούντιο στον ¶γιο Δημήτριο. Γνώστες του αντικειμένου, μιας και ο ένας εκ των εμπνευστών είναι 3D designer και η σύντροφός του γραφίστρια, δεν δίστασαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του σχεδίου τους, πηγαίνοντάς το μάλιστα και ένα βήμα παρακάτω.

Όπως είπαν στην Popaganda, η αντίστοιχη διαδικασία στο εξωτερικό παίρνει 5 λεπτά, με κάποιον να κάθεται ακίνητος απέναντι από ένα μηχάνημα το οποίο τον σκανάρει και φτιάχνει τη μινιατούρα του με βάση εκείνη την εικόνα, όμως αυτό αποκλείει την αποτύπωση ζώων, παιδιών ή περίεργων κινητικών στάσεων. Έτσι, το δαιμόνιο ζευγάρι σκέφτηκε και εγκατέστησε 60 ίδιες κάμερες, οι οποίες τραβάνε την πόζα από πολλά διαφορετικά σημεία.

Ένα ραντεβού αρκεί και οι mini me εαυτοί μας θα είναι είναι πραγματικότητα!

Η διαδικασία έχει ως εξής: ανεβαίνουμε σε ένα φωτεινό βάθρο, το οποίο παρακολουθείται από τις 60 κάμερες που είναι τοποθετημένες σε διάφορα ύψη, ανά λίγα εκατοστά.

Αφού πάρουμε την πόζα που θέλουμε, οι συγχρονισμένες μηχανές κάνουν ένα κλικ και εμείς έχουμε τελειώσει. Ο μικρός κλώνος μας θα είναι έτοιμος σε μια εβδομάδα.

¶λλωστε, η όλη διαδικασία παίρνει αρκετό χρόνο, καθώς ο υπολογιστής κάνει δυο ημέρες για να συνθέσει την κάθε φωτογραφία από όλες τις κάμερες, η οποία δίνει την τελική εικόνα, ενώ άλλες δυο μέρες απαιτούνται για να δουλευτεί η ευκρίνεια και η ανάλυσή της.

Φυσικά, αυτή η διαδικασία έχει μεγάλο κόστος, όμως οι τιμές του προϊόντος είναι μισές σε σχέση με εκείνες του εξωτερικού. Οι τιμές ξεκινούν από τα 50 ευρώ, που αντιστοιχούν στα 9 εκατοστά και αυξάνονται ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός.

Τι και αν σε άλλους φαίνεται τρομαχτικό και σε άλλους εγωκεντρικό, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως τα συγκεκριμένα αγαλματάκια μπορούν να αποτελέσουν έξυπνα, πρωτότυπα και αστεία δώρα, τόσο για τους φίλους μας, όσο και για εμάς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο