E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Baijiu Challenge: To επικίνδυνο παιχνίδι κατάχρησης αλκοόλ

Η νέα μόδα που σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας

Δημοσίευση 22/1/2015 | 00:00

Baijiu Challenge: To επικίνδυνο παιχνίδι κατάχρησης αλκοόλ

Το Baijiu είναι ένα παραδοσιακό ποτό της Κίνας, το οποίο είναι ιδιαιτέρως δυνατό, καθώς περιέχει 60% αλκοόλ. Πρόκειται για ένα ποτό με ιστορία και παράδοση στη χώρα του, που συνηθίζεται να το πίνουν σε μικρές κούπες ή σφηνοπότηρα. Τους τελευταίους μήνες όμως το Baijiu πρωταγωνιστεί σε ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, με τίτλο «The Baijiu Challenge», στο οποίο διάφοροι άνθρωποι συναγωνίζονται στο ποιος θα μπορέσει να καταναλώσει περισσότερα λίτρα του συγκεκριμένου ποτού σε λιγότερα λεπτά και στη συνέχεια αναρτούν το κατόρθωμά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν στις 20 Δεκεμβρίου, όταν ένας νεαρός Κινέζος κατέβασε μισό λίτρο Baijiu σε 10 δευτερόλεπτα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ξεκινήσει μια αλυσίδα αναμετρήσεων και ότι ο λόγος που ήπιε ήταν επειδή είχε... καθυστερήσει σε ένα πάρτι και ήθελε να φτάσει το επίπεδο της μέθης των υπολοίπων.

Την επόμενη ημέρα εμφανίστηκε το βίντεο ενός άλλου άνδρα, να πίνει τη διπλάσια ποσότητα ποτού, και τελικά η πρόκληση του Baijiu ξεκίνησε.

Δεν αυξήθηκαν όμως μόνο οι συμμετοχές στην πρόκληση, αλλά και η ποσότητα του αλκοόλ που τα άτομα καταναλώνουν, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο ένα από αυτά να καταναλώσει την τεράστια ποσότητα των 3 λίτρων! Το ευτυχές της υπόθεσης είναι ότι όσοι συμμετέχουν στην πρόκληση δεν χρειάζεται να παροτρύνουν και άλλους.

Πάντως, το συγκεκριμένο παιχνίδι θυμίζει πολύ το Neknominate, ένα παιχνίδι που ξεκίνησε από την Αυστραλία και έφτασε μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο και στο οποίο οι συμμετέχοντες έπρεπε να πιουν πολλά λίτρα μπίρας (κυρίως) και στη συνέχεια να προκαλέσουν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Και μπορεί στα πλαίσια του Neknominate να έχασαν τη ζωή τους 5 άνθρωποι, ας ελπίσουμε όμως πως δεν θα επαναληφτεί το ίδιο σε αυτήν την περίπτωση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο «cool» δουλειά του κόσμου

Stories 10.10.2024
Και με τις δυο έννοιες

Γιατί οι Eλληνες μαθητές πάτωσαν στη Δημιουργική Σκέψη

Stories 10.10.2024
Στην ομάδα με τις χαμηλότερες επιδόσεις στη δημιουργική σκέψη οι Έλληνες μαθητές - Ρωτήσαμε τρεις εκπαιδευτικούς τι είναι αυτό που επηρεάζει αρνητικά τη δημιουργική σκέψη των μαθητών

Πως να μην ξεμένεις από μπαταρία στο κινητό

Νέα Εποχή 10.10.2024
Μικρά χρήσιμα μυστικά

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα Χτες
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική Χτες
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή Χτες
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή Χτες
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories Χτες
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική Χτες
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο