Street Food and Tunes: Tennessee
Δημοσίευση 16/1/2015 | 12:51
http://collageathens.com/
Ωρα προσέλευσης: 19:00
Είσοδος ελεύθερη.
Ο Βασίλης Σπόρος, ο σεφ που ξεχώρισε με τα πιάτα του στις βραδιές της Νέας Ορλεάνης και του Μπρούκλιν, ξαναμπαίνει στην κουζίνα του χώρου όπου τα Street Food and Tunes έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, στο Collage, την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου.
Τενεσί. Η «πολιτεία των εθελοντών» όπως είθισται να λέγεται είναι ο προορισμός κάθε food lover της Αμερικής μιας και συνδυάζει πολλούς γαστρονομικούς πολιτισμούς με τη bbq κουλτούρα και τα φρέσκα λαχανικά. Όσον αφορά στο street food εκεί γεννήθηκε το όλο food truck trend. Tennessee γεύσεις παρέα με τη μουσική παράδοση του Nashville, του Memphis και του Bristol σε μια βραδιά που θα «τρέψει» ψυχές.
Αναλυτικά τα πιάτα:
– Jack DanielΆs glazed baby back ribs with potato mash: χοιρινά παϊδάκια με σπιτικό γλάσο Jack DanielΆs και φυσικό πουρέ πατάτας, κρεμμυδιού και πράσου (5.50¤)
– Rubbed and pulled pork shoulder in a bun with slaw and bbq sauce: χοιρινή σπάλα με κρούστα μπαχαρικών σιγοψημένη σε αφράτο brioche με coleslaw και bbq sauce (5¤)
– Chili in a bowl with cornbread and rice: μοσχαρίσιος κιμάς μαγειρεμένος με πιπεριές chili, ντομάτα και κόκκινα φασόλια. Συνοδεύεται με ψωμάκι καλαμποκιού και ρύζι. (4¤)
– Spicy nΆ creamy corn soup: σούπα βελουτέ από καλαμπόκι, γάλα, κρεμμύδι και τυρί κρέμα (3.50¤)
Plus: Στη μπάρα Tennessee sour (Jack DanielΆs, Amaretto & χυμός λεμονιού) & Lynchburg Lemonade (Jack DanielΆs, Southern Comfort, Triple Sec & Sprite) φιγουράρουν στις πρώτες επιλογές για συνοδεία του φαγητού.
Η παραγωγός του Pepper 96.6 Λιάνα Μαστάθη καταλαμβάνει τα decks για να ταξιδέψει στον τόπο που συνέβαλε τα μέγιστα στην country μουσική της Αμερικής και επηρέασε τη blues, rock nΆ roll και soul μουσική κουλτούρα.