E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Στέλλα Γεωργιάδου #RetroInterview

Συνέντευξη στον Γιώργο Κουτσουρλή

Δημοσίευση 12/2/2015 | 00:00

Στέλλα Γεωργιάδου #RetroInterview

Η Στέλλα Γεωργιάδου για μια δεκαετία αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό της! «Τώρα μου Μιλάει» για την εποχή των 90s και για το γιατί σήμερα δεν κάνει δισκογραφία.

Έχεις μετακομίσει μόνιμα στην Κύπρο;
Η λέξη μόνιμα δεν εξαρτάται από εμάς τους ίδιους. Τα πράγματα και οι συνθήκες στη ζωή μας αλλάζουν πάρα πολύ εύκολα, ανά πάσα στιγμή. Έχω μάθει να ακολουθώ τις καταστάσεις και να προσαρμόζομαι εύκολα και γρήγορα σ' αυτές. Θα έλεγα λοιπόν, πως αυτό το διάστημα, ναι, είμαι στην Κύπρο. Δεν ξέρω όμως πού θα είμαι σε 5 χρόνια.

Και όμως, δεν απέχεις από το τραγούδι;
Το τραγούδι ειναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Όπου πάω το κουβαλάω μεσα μου και το εκφράζω. Στο Κτήμα Γεωργιάδη, την επιχείρηση που έχω φτιάξει μαζί με τον αδελφό μου, έχω φτιάξει έναν πολύ μικρό και ζεστό χώρο, όπου κάποια Σαββατόβραδα μοιράζομαι με τον κόσμο τις ωραιότερες στιγμές του ελληνικού τραγουδιού. Τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα. Αυτό με γεμίζει και μου δίνει ζωτικής σημασίας ενέργεια.

Για πολλά χρόνια, η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη. Τι έγινε και αποφάσισες να απομακρυνθείς απ' όλα;
Πράγματι, για μια δεκαετία περίπου είχα μια αισθητά ενεργή παρουσία στον χώρο της δισκογραφίας και γενικότερα στα μουσικά πράγματα. Έρχεται κάποια στιγμή που κουράζεσαι και αφήνεις λίγο χώρο και χρόνο για τον εαυτό σου. Όταν ανακαλύψεις λοιπόν, πως υπάρχει ζωή και έξω απ' όλο αυτό το παιχνίδι, χαλαρώνεις και βρίσκεις τις ισορροπίες σου, που εχουν διαταραχθεί μέσα απ' τις αντίξοες συνθήκες που ζεις μέσα στη νύχτα. Ξενύχτια, άγχος, ανταγωνισμός, κούραση και γενικά δόσιμο του εαυτού σου και του προσωπικού σου χρόνου. Έτσι λοιπόν κι εγώ, καποια στιγμή θέλησα να ζήσω σε πιο κανονικούς ρυθμούς.

Βλέπουμε ότι η χρυσή δεκαετία των 90s δεν λησμονείται και αναπαράγεται πλέον από ραδιόφωνα, τηλεόραση, περιοδικά. Πού το αποδίδεις;
Πάντα ο χρόνος φέρνει πίσω όσα αγαπάμε και μας έχουν στιγματίσει. Το ίδιο έχει συμβεί και με τα τραγούδια των 60s, των 70s και των 80s. Μεγαλώνοντας, πάντα κουβαλάμε μαζί μας αισθήσεις που μας δίνουν έντονα συναισθήματα. Τη γεύση του φαγητού της γιαγιάς, τη μυρωδιά του δάσους στην κατασκήνωση, τη θέα του νησιού των διακοπών μας, την αφή των χεριών του αγαπημένου μας και φυσικά τις μελωδίες που έχουν συνοδέψει όλα αυτά. Η ανάγκη μας να πιαστούμε στην τότε χαρά μας αναπαράγει τα τραγούδια αυτά. Κατά συνέπεια, τα ακούνε και οι νεοτέροι, που με τη σειρά τους θα κτίσουν σ' αυτά μνήμες και έτσι γίνεται η διαιώνιση των τραγουδιών που αξίζουν.

«Τώρα μου Μιλάει», «Λιώμα», «Είμαι Αποφασισμένη» «Έχω Κακό Σκοπό», «Ο κόσμος Όλος να Καεί» είναι μερικά τραγούδια-ορόσημο στην καριέρα σου. Με ποιο απ' όλα  θεωρείς ότι σε συνδέει το κοινό;
Με όλα αυτά που ανέφερες, αλλά περισσότερο με το «Τώρα μου Μιλάει», ένα τραγούδι μαγικό, που ακόμα παίζεται σε ραδιόφωνα και κλαμπ και κουνάει τον κόσμο. Μουσική και στίχοι του Ανδρέα Μπονάτσου. Νιώθω ιδιαίτερα τυχερή που έχω στην τσέπη μου αυτό το εισιτήριο διαρκείας. Το ονομάζω έτσι, γιατί είναι διαρκής η αγάπη και η συμπάθεια του κόσμου προς αυτό και κατ' επέκταση προς το πρόσωπό μου.

«Ο κόσμος της δεκαετίας του '90 ήταν χαρούμενος»

Σου λείπει η εποχή της δισκογραφίας, της επιτυχίας, των βίντεο κλιπ, της αναγνωρισιμότητας, των εξωφύλλων, των συνεργασιών, του lifestyle;
Είχαν τη γοητεία τους όλα αυτά και τότε είχα και το κουράγιο, τη δύναμη και τη θέληση να τα κυνηγήσω. Αυτό που μου λείπει είναι η χαρά της δημιουργίας στο στούντιο, στα βίντεο κλιπ και οι εμφανίσεις σε συναυλίες σ' όλη την Ελλάδα. Απολάμβανα να ταξιδεύω και να τραγουδάω για τον κόσμο που δεν είχε τη δυνατότητα να 'ρθει να μας δει στην Αθήνα. Έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, αλλά και όπου υπάρχει ελληνισμός. Μαγικές στιγμές!

Ήταν ένα τεράστιο πάρτι ο καλλιτεχνικός κόσμος τότε;
Ο κόσμος της δεκαετίας του '90 ήταν χαρούμενος. Πιστεύω πως ήταν ίσως η πρώτη περίοδος που όλα είχαν στρώσει στην Ελλάδα και υπήρχε ευμάρεια. Οι άνθρωποι άνοιξαν την καρδιά τους, τη διάθεσή τους και το έριξαν έξω. Τα μαγαζιά καθημερινά γεμάτα. Οι επισκέπτες καλοντυμένοι και ξεχωριστοί. Οι καλλιτέχνες αποθεώνονται. Τα σχήματα μεγάλα. Τρεις-τέσσερις τρανοί τραγουδιστές μαζί. Πράγματι, ένα τεράστιο πάρτι.

Τι θυσίασες στα χρόνια της επιτυχίας;
Σίγουρα χρειάστηκε να θυσιάσω πολλά πράγματα λόγω επιτυχίας. Είναι το διάστημα που τρέχεις αδιάκοπα σε εκπομπές τηλεοπτικές, πρωινές, βραδινές, φωτογραφήσεις , ραδιοφωνικές συνεντεύξεις, εμφανίσεις κάθε βράδυ στο μαγαζί, στούντιο για νέες ηχογραφήσεις και παρουσία στα κοσμικά. Καμιά φορά, το 24ωρο δεν αρκούσε. Οπότε δεν υπήρχε χρόνος ούτε για να φάω. Για πολλές μέρες ήμουν μόνο με 3-4 ώρες ύπνο. Διακοπές δεν υπήρχαν. Όσο και να ήθελα να ξεκουραστώ, δεν μπορούσα. Είχα όμως ενθουσιασμό για όλο αυτό που μου συνέβαινε. Το αγαπούσα. Δεν με ένοιαζε και τόσο. Το χαιρόμουν και ζούσα με όλο μου το είναι. Δόθηκα σ' αυτό που μου δόθηκε.

Είχες πρόταση να γίνει κάποιο σχήμα σε νυχτερινό κέντρο που θα πλαισιώνεται από 90s τραγουδιστές;
Εδώ και δυο χρόνια όλο ακούω να γίνονται τέτοια σχήματα, αλλά τελικά κάπου κολλάει το πράγμα. Μου έκαναν μια πρόταση, αλλά ποτέ δεν προχώρησε.

Γιατί πιστεύεις ότι νέοι τραγουδιστές, νέα τραγούδια δεν ακολουθούν την ίδια πορεία συγκριτικά με τότε;
Μα γιατί καταδικάζουμε το τώρα; Και σήμερα υπάρχουν ωραία τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες και καλοί τραγουδιστές. Υπάρχει μάλιστα μια πληθώρα καλλιτεχνών και σου δίνεται η ευκαιρία να διαλέξεις αυτόν που σ' αρέσει . Ανάλογα με τα γούστα σου, την ανάγκη σου και την παιδεία σου διαλέγεις και παίρνεις. Απλά ζούμε σε μια πιο γρήγορη εποχή. Και όλα κρατάνε λιγότερο. Πιστεύω πως σε μια δεκαετία θα νοσταλγούμε τους τραγουδιστές που μεσουρανούν σημερα. Έτσι είναι. Νόμος.

«Πιστεύω πως έκανα τον κύκλο μου»

Θα σε ξανακούσουμε σύντομα; Ετοιμάζεις νέο δίσκο;
Για την ώρα δεν σκέφτομαι να κάνω κάτι καινούργιο. Κατά καιρούς πέφτουν στα χέρια μου ωραία τραγούδια, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο να μπω στη διαδικασία. Πιστεύω πως έκανα τον κύκλο μου. Εξάλλου, τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά. Οι δισκογραφικές, οι άνθρωποι που γνώριζα, οι παραγωγοί κλπ. Αν θα έκανα κάτι, θα ήταν ίσως κάποια συμμετοχή με κάποιο γκρουπάκι με νέους ήχους και ιδέες.

Η υστεροφημία σε απασχολεί;
Ναι. Είμαι αρκετά περήφανο άτομο και θέλω να αφήνω πίσω μου καλές εντυπώσεις. Ζητώ την εκτίμηση και την αγάπη. Τώρα, περνώντας τα χρόνια, χαίρομαι να εισπράττω τους τόκους της κατάθεσής μου. Η κατάθεσή μου ήταν συνέπεια, επαγγελματισμός και αγάπη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάμος‑έκπληξη: Αγαπημένος ηθοποιός του ANT1 παντρεύτηκε κρυφά ‑ Κανείς δεν πήρε χαμπάρι

Social 06.10.2024
Ποιος διάσημος δέθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου υπό άκρα μυστικότητα;

Ζενεβιέβ Μαζαρί: «Ήμουν υπάλληλος της Βίκυς Καγιά ... Είμαστε ξαφνικά όλοι φίλοι»

Tabloid 06.10.2024
«Αν λέγαμε με πάρα πολύ άνεση ότι είμαι υπάλληλος, είμαι συνάδελφος, είναι συνέταιρος, ξαφνικά αυτό το ότι είμαστε όλοι φίλοι και όλοι παντρεμένοι»

«Μη μιλάς για όσα κάνεις μαζί μου» – Η προειδοποίηση του P Diddy στον Justin Bieber που πλέον βγάζει νόημα

Tabloid 06.10.2024
«Του έδωσα τη Lamborghini για μια-δυο μέρες και είχε πρόσβαση στο σπίτι. Και ξέρει καλά ότι δεν πρέπει να μιλάει στην τηλεόραση για όσα κάνει με τον μεγάλο αδελφό Puff».

5 πασίγνωστες εταιρίες με κρυφά μηνύματα στο logo τους

Stories 06.10.2024
Κοίταξέ τα πιο προσεκτικά!

Η αποκάλυψη που έκανε η Κate Moss για αυτή την εμβληματική φωτογράφηση του `92

Tabloid 06.10.2024
Εκείνη ήταν μόλις 18 ετών και ένιωθε τρομερά άσχημα

Σοκάρει η Ρένα Κουβελιώτη για την ασθένειά της: «Είναι μη αναστρέψιμη η κατάσταση»

Tabloid Χτες
Στην εκπομπή «Μαμα-δες» βρέθηκε καλεσμένη η Ρένα Κουβελιώτη το απόγευμα του Σαββάτου 5/10

«Φιάσκο» στη μικρή οθόνη: Πρόωρο φινάλε για την πιο πολυδιαφημισμένη σειρά

TV Buzz Χτες
Η πιο πολυσυζητημένη σειρά της χρονιάς κόβεται ξαφνικά

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: «Λιποθύμησε μπροστά μου και γύρισαν όλοι και με κοίταξαν»

Tabloid Χτες
Το ιδιαίτερο σκηνικό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, μια νύχτα σε ένα μπαρ, αποκάλυψε στη Ναταλία Γερμανού

«Χείμαρρος» ο Αρναούτογλου κατά Λιάγκα «Δε θα γίνουμε ποτέ φίλοι»

Tabloid Χτες
Ο παρουσιαστής δήλωσε ότι δεν θα πάει ποτέ καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα

Λουκίλα Καρέρ: Συγκλονίζει η σύντροφος του Μίμη Πλέσσα – «Του είπα σε ευχαριστώ και ξεψύχησε στην αγκαλιά μου»

Tabloid Χτες
«Ήταν ευλογημένο το τέλος. """"Έφυγε"""" πάνω στο στήθος μου. Ούτε νοσοκομεία, ούτε γιατροί, ούτε πόνοι τίποτα»

Diddy: Ξεσπά σταρ που εμπλέκεται σε ερωτική ταινία με τον ράπερ ‑ «Είναι θύμα», λέει ο δικηγόρος του

Tabloid Χτες
Αγνωστο μέχρι στιγμής αν ο γνωστός σταρ εμπλέκεται στην υπόθεση ως θύμα ή ως συνεργός του Diddy