E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι πιο γελοίες και εξωφρενικές μηνύσεις στην ιστορία

Και όμως, κάποιοι κέρδισαν τη δικαστική μάχη!

Δημοσίευση 29/4/2015 | 00:00

Οι πιο γελοίες και εξωφρενικές μηνύσεις στην ιστορία

Οι νόμοι θεσπίστηκαν για να προστατεύουν τους πολίτες και έτσι όταν εκείνοι αδικούνται, προστρέχουν στο δικαστήριο, ώστε τα πράγματα να αποκατασταθούν. Όμως υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που αποφάσισαν να περάσουν τον παραλογισμό τους σε άλλο επίπεδο, είτε επειδή είχαν απώτερους σκοπούς, είτε γιατί πολύ απλά πίστευαν τις παράνοιές τους. Παρακάτω, ακολουθούν ορισμένες τέτοιες ιστορίες, με μηνύσεις που άφησαν εποχή λόγω των εξωφρενικών κατηγοριών τους.

Μήνυσε τον… εαυτό του
Ο Robert Lee Brock έγινε γνωστός γιατί μήνυσε τον εαυτό του και πλέον εκτίει ποινή 23 ετών για τη συμμετοχή του σε μεγάλη κλοπή. Το 1995 αποπειράθηκε να... αυτομηνυθεί γιατί παραβίασε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, με το πρόστιμο των 5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ζήτησε από το κράτος να του τα πληρώσει, μιας και ο ίδιος... αδυνατούσε.

Προσπάθησε να μηνύσει την πρώην γυναίκα του για κλοπή σπέρματος
Στα 36 του χρόνια, ο Peter Wellis αποφάσισε να χωρίσει τη γυναίκα του, όμως δεν ήθελε να της καταβάλει κανένα ποσό διατροφής και έτσι προσπάθησε να τη μηνύσει για κλοπή σπέρματος, ισχυριζόμενος ότι εκείνη δεν τον ενημέρωνε για τη μη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών.

Μήνυσε το νοσοκομείο, γιατί δεν τον εμπόδισε από το να διαπράξει... βιασμό
Το 2002, ο Edward Bruwer μήνυσε νοσοκομείο, γιατί δεν τον απέτρεψε από το να βιάσει μια ασθενή, ενώ ισχυρίστηκε πως ήταν συναισθηματικά πληγωμένος από το αποτρόπαιο έγκλημα που διέπραξε. Τελικά, φυλακίστηκε για βιασμό.

Και δεν πλήρωσε και πληρώθηκε
Η Kara Walton, θέλοντας να γλυτώσει το αντίτιμο της εισόδου σε ένα νυχτερινό μαγαζί, μπήκε από το παράθυρο της τουαλέτας, με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο πρόσωπο και να χάσει δύο από τα δόντια της, ενώ γι' αυτό της το ατύχημα μήνυσε τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, ο οποίος τελικά την πλήρωσε 12.000 δολάρια και το μαγαζί κάλυψε και όλα τα ιατρικά της έξοδα.

Μήνυση στις φάλαινες
Το 1999, το πτώμα του Daniel Dukes βρέθηκε σε μια δεξαμενή με φάλαινες, στο πάρκο Sea World στο Ορλάντο της Φλόριντα, μιας και ο άντρας μπήκε κρυφά στον χώρο όταν ήταν κλειστός, θέλοντας να πραγματοποιήσει το όνειρό του, που ήταν να κολυμπήσει μαζί με τα μεγάλα θηλαστικά. Οι γονείς του μήνυσαν το πάρκο, επειδή δεν παρέχονταν στο κοινό σχετικές προειδοποιήσεις, ότι οι φάλαινες σκοτώνουν ανθρώπους.

Αντί για το αυτοκίνητο, κέρδισε τα λεφτά
Η Cathy McGowan, από τις ΗΠΑ, είχε κερδίσει σε έναν διαγωνισμού ραδιοφωνικού σταθμού, του οποίου έπαθλο ήταν ένα Renault Clio. Όταν όμως πήγε να το παραλάβει, διαπίστωσε πως το δώρο ήταν ένα παιχνίδι αυτοκίνητο και όχι πραγματικό, οπότε και μήνυσε τον σταθμ,ό λαμβάνοντας αποζημίωση 28.000 δολαρίων.

Μήνυσε τη σχολή της, γιατί το πτυχίο ήταν... άχρηστο
Το 2009, η Trina Thompson αποπειράθηκε να μηνύσει το Monroe College της Νέας Υόρκης, μιας και αφού πήρε το πτυχίο της, αργότερα δεν μπόρεσε να βρει μια αξιοπρεπή δουλειά με την εκπαίδευση που είχε λάβει, γι' αυτό και αποφάσισε να διεκδικήσει πίσω τα χρήματα που ξόδεψε για τις σπουδές της.

Δεν του έφταναν οι μπίρες, ήθελε και τα κορίτσια
Το 1991, ο Richard Overton μήνυσε την εταιρεία ζυθοποιίας Anheuser-Busch για ψευδή διαφήμιση, μιας και στο τηλεοπτικό σποτ, με το άνοιγμα της μπίρας εμφανίζονταν κορίτσια από το πουθενά, αλλά στο δικό του άνοιγμα δεν εμφανίστηκε καμιά... κοπέλα και αυτό ισχυρίστηκε πως τον οδήγησε σε συναισθηματική κατάρρευση και οικονομική ζημιά.

Μήνυση κατά του Michael Jordan
Το 2009, ο Allen Heckard μήνυσε τον γνωστό μπασκεμπολίστα, γιατί... του έμοιαζε! Ο Heckard ισχυρίστηκε πως ο κόσμος τον μπέρδευε με τον Jordan και αυτό ήταν ένα γεγονός που του προκαλούσε δυσφορία.

Στα δικαστήρια για το όνομα της πόλης
Ο δήμαρχος της πόλης Batman στην Τουρκία, Huseyin Kalkan, μήνυσε τους παραγωγούς της ταινίας «The Dark Knight» το 2008, καθώς δυσαρεστήθηκε από τη χρήση του ονόματος της πόλης του, που έγινε χωρίς άδεια, ενώ ισχυρίστηκε ότι η ταινία οδήγησε σε αυτοκτονίες και δολοφονίες στην πόλη του.

Κατηγορίες ψευδούς διαφήμισης
Ο Benjamin Careathers κατανάλωνε τακτικά επί 10 χρόνια το ενεργειακό ποτό Red Bull και μιας και δεν του... έδωσε φτερά, αποφάσισε να μηνύσει την εν λόγω εταιρεία για ψευδή διαφήμιση, χάνοντας τελικά την υπόθεση και πληρώνοντας πρόστιμο 13 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μήνυση κατά του... Θεού
Ο Ρουμάνος κρατούμενος Pavel Μ, που καταδικάστηκε σε 20ετή φυλάκιση για συμμετοχή σε δολοφονία, ζήτησε από το δικαστήριο να καλέσει σε δίκη τον Θεό, με τις κατηγορίες της εξαπάτησης, της κατάχρησης, της δωροδοκίας, καθώς και για την ανικανότητά Του να τον κρατήσει μακριά από τον Διάβολο.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.