E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι απίστευτες ερωτήσεις που κάνει το Facebook στους υποψήφιους εργαζομένους

Εσείς τι θα απαντούσατε;

Δημοσίευση 4/5/2015 | 00:00

Οι απίστευτες ερωτήσεις που κάνει το Facebook στους υποψήφιους εργαζομένους

Τo Facebook λένε πως είναι ένας από τους καλύτερους χώρους να εργαστεί κανείς, όμως αυτό σημαίνει πως πρέπει να προσπαθήσει να εισχωρήσει στην εταιρεία όχι μόνο με τα πτυχία του, αλλά και να αποδείξει πως είναι οξυδερκής!

Xρήστες του Glassdoor που πέρασαν τη διαδικασία της συνέντευξης δημοσίευσαν τις ερωτήσεις που τους τέθηκαν στις συνεντεύξεις τους και τους έκαναν εντύπωση.

Τι ρώτησαν λοιπόν τους υποψηφίους για διάφορες θέσεις που άνοιξαν στο Facebook;

  • Ένας υποψήφιος για τη θέση του Data Scientist, λοιπόν, έπρεπε να απαντήσει στο εξής: «Έχεις ένα κτίριο 100 ορόφων και δύο ολόιδια αυγά. Πώς χρησιμοποιείς τα δύο αυγά, για να διαπιστώσεις από ποιον όροφο και πάνω το αυγό θα σπάσει οπωσδήποτε αν το πετάξουμε, σε οποιοδήποτε πάτωμα πάνω από το ν, συμπεριλαμβανομένου του ν;». Επίσης, κλήθηκε να απαντήσει και στο παρακάτω: «Πόσα ποστ σχετικά με γενέθλια αναρτώνται κάθε μέρα στο Facebook;»
  • «Πόσα θα χρέωνες για να καθαρίσεις κάθε παράθυρο στο Σιάτλ;», αλλά και μια άλλη περίεργη ερώτηση είναι η «Πόσες ηλεκτρικές σκούπες υπάρχουν στις ΗΠΑ;» για τις θέσεις Data Scientist και Risk Analyst.
  • «Είσαι σε ένα δίκτυο χωρίς δικαιώματα administrator και θες να περιορίσεις τους άλλους από το να κάνουν video streaming. Πώς θα το καταφέρεις: με νόμιμο ή όχι τρόπο;», για τη θέση Production Engineer.
  • «Ένας Ρώσος γκάνγκστερ σε απαγάγει. Τοποθετεί σε ένα περίστροφο δύο σφαίρες, τη μία δίπλα στην άλλη, στρέφει τον κύλινδρο, σημαδεύει το κεφάλι σου και τραβάει τη σκανδάλη. Κλικ. Είσαι ακόμα ζωντανός. Σε ρωτάει αν θες να πυροβολήσει ξανά αμέσως ή να στρέψει πάλι τον κύλινδρο. Ποια είναι η πιθανότητα να πεθάνεις, σε κάθε επιλογή;», για τη θέση του αναλυτή Internet Marketing.
  • Για σκεφτείτε τι θα απαντούσατε σε αυτό, αν θέλατε μια θέση στην εταιρεία: «Αν είχατε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που συλλέγει το Facebook, τι θα κάνατε με αυτά;».
  • «Έχετε 100 αριθμούς πιστωτικών καρτών, μαζί με τα προσωπικά στοιχεία των κατόχων τους. Πόσα χρήματα θα βγάζατε μέσα σε 24 ώρες, πραγματοποιώντας μόνο online συναλλαγές;», για τη θέση Ads Risk Associate.
  • «Προσπαθείς να διαρρήξεις όλα τα σπίτια ενός δρόμου. Κάθε σπίτι έχει μέσα μετρητά. Στόχος σου είναι να καταλήξεις με όσο γίνεται περισσότερα χρήματα. Περιορισμός σου είναι πως έτσι και μπεις σε ένα σπίτι, δεν μπορείς να μπεις στο διπλανό του», για τη θέση Software Engineer.
  • «25 ιπποδρομίες, 5 πίστες, κανένα χρονόμετρο. Βρες τα τρία γρηγορότερα άλογα, χρησιμοποιώντας τον μικρότερο αριθμό ιπποδρομιών», αλλά και άλλη μια περίεργη ερώτηση: «Ετοιμάζεσαι να μπεις σε ένα αεροπλάνο για το Σιάτλ. Θες να ξέρεις αν πρέπει να πάρεις μαζί σου ομπρέλα. Τηλεφωνείς σε τρεις φίλους σου που ζουν εκεί και ρωτάς αν βρέχει. Κάθε ένας έχει 66% πιθανότητα να λέει αλήθεια και 33% να θέλει να σε κοροϊδέψει. Και οι τρεις σου λένε ότι βρέχει. Ποια η πιθανότητα να βρέχει πράγματι;», για τη θέση Data Scientist
  • «Πόσα χρήματα ξοδεύονται στο Ίντερνετ;», για τη θέση του Account Manager.
  • Και ακόμη μια τρελή ερώτηση, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει σωστή απάντηση: «Αν ήσουν ζώο, τι ζώο θα ήθελες να είσαι;».
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.