E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτο: Σέρφινγκ μέσα στα τσιμέντα!

Κάνουν τα κόλπα τους σε έναν ποταμό στο κέντρο του Μονάχου

Δημοσίευση 9/5/2015 | 00:00

Απίστευτο: Σέρφινγκ μέσα στα τσιμέντα!

Η πιο τολμηρή κοινότητα σέρφερ, όσο περίεργο και αν σας μοιάζει, βρίσκεται στο κέντρο του Μονάχου, στη Γερμανία, και όχι σε κάποια παραλία του Ατλαντικού.

Όλα ξεκίνησαν κοντά στα τέλη της δεκαετίας του '60, με μια παρέα Γερμανών σέρφερ που άρχισαν να συναντιούνται γύρω από τα ρηχά νερά ενός παγωμένου ποταμού, που διασχίζει ένα πάρκο στο κέντρο του Μονάχου. Και μπορεί η εν λόγω πόλη να είναι περισσότερο γνωστή για την μπίρα της και για το γεγονός ότι υπήρξε ο τόπος που δέχτηκε τα μεγάλα κύματα των Ελλήνων μεταναστών τη δεκαετία του '50, όπως και του '60, όμως πλέον το Μόναχο έχει γίνει διάσημο και για το αστικό σέρφινγκ, που δεν στερείται αδρεναλίνης και τρέλας από το σέρφινγκ στη θάλασσα.

Τα κύματα του ποταμού Eisbach, που αποτελεί ένα τεχνητό κανάλι, με μήκος δύο χιλιόμετρα και πηγάζει από τον ποταμό Isar, ρέει ανάμεσα στο πάρκο Englischer Garten, ενώ περνάει και μπροστά από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Haus der Kunst, όπου είναι και η μεγαλύτερη γέφυρά του. Στο συγκεκριμένο κανάλι υπάρχει ένα 24ωρο κύμα, περίπου ενός μέτρου, που μπορεί να δαμάσει κάποιος για όσο θέλει και αντέχει. Μπορεί η δραστηριότητα αυτή να ξεκίνησε σαν ένα μυστικό ανάμεσα στα μέλη μιας ομάδας, όμως σήμερα προσελκύει πλήθος επισκεπτών, χειμώνα και καλοκαίρι. 

Βέβαια, αυτή η δραστηριότητα είχε απαγορευτεί από την πολιτεία για αρκετές δεκαετίες, μιας και ο κίνδυνος για ατυχήματα ήταν πολύ μεγάλος, όμως στο τέλος, το 2010, το κανάλι άνοιξε ξανά για τους σέρφερ, με τον όρο να συμμετέχουν μόνο οι πιο έμπειροι και εξιδεικευμένοι αθλητές, οι οποίοι πρέπει να καταθέσουν μια ειδική αίτηση πριν ξεκινήσουν τα κόλπα τους.

Πρέπει να σημειωθεί, πως η ταχύτητα ροής των νερών του Eisbach είναι 20 τόνοι ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, για την άτυπη νομιμοποίηση του αστικού σέρφινγκ μπορεί να έπαιξε ρόλο και το ντοκιμαντέρ «Keep Surfing», που τράβηξε αμέσως τα βλέμματα πάνω του, μιας και αποκάλυψε το κρυφό αυτό σημείο. Πλέον, το πάρκο φιλοξενεί μεγάλους διαγωνισμούς και διοργανώσεις, ενώ διεθνώς καταξιωμένοι σέρφερ, όπως ο Kelly Slater, το έχουν επισκεφτεί. Ένας από τους πρώτους ιδρυτές του κινήματος του αστικού σέρφινγκ στο Μόναχο υπήρξε και ο Βρετανός σέρφερ Dieter ή άλλιως «The Eater», ο οποίος σήμερα συνεχίζει να επισκέπτεται συχνά τον παγωμένο ποταμό και να δαμάζει το κύμα παρέα με τις δύο μεγάλες κόρες του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.