E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Την απήγαγε για να τη σώσει και τελικά τη σκότωσε

Η εμμονή ενός 20χρονου για μια 15χρονη μαθήτρια είχε τραγική κατάληξη

Δημοσίευση 9/6/2015 | 00:00

Την απήγαγε για να τη σώσει και τελικά τη σκότωσε

Ο 20χρονος Kyle Dube, από το Maine των ΗΠΑ, ζούσε με την κοπέλα του και την τετράχρονη κόρη τους, όμως είχε εμμονή με τη 15χρονη μαθήτρια Nichole Cable, που ζούσε στην ίδια περιοχή.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο πρακτορείο όπου δούλευε ο Kyle και το οποίο προσέφερε υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες. Μπορεί η έφηβη να τον έβλεπε μόνο φιλικά, όμως εκείνος μια ημέρα προσπάθησε να τη φιλήσει, και μιας και εκείνη αποτραβήχτηκε, ο 20χρονος αποφάσισε να καταστρώσει ένα αρρωστημένο σχέδιο για να την κερδίσει. Έτσι, δημιούργησε έναν ψεύτικο λογαριασμό στο Facebook, με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες του πρώην αγοριού της κοπέλας, θέλοντας να την πλησιάσει ως «Bryan Butterfield», να την απαγάγει φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο και έπειτα να γίνει ο ήρωάς της, «σώζοντάς» την!

Τι κι αν ο ίδιος πίστευε πως αυτή η πλεκτάνη θα τον έφερνε πιο κοντά στο αντικείμενο του πόθου του, τελικά η τραγική πραγματικότητα τον διέψευσε.

Στις 12 Μαΐου του 2013, οι δύο νέοι συναντιούνται σε έναν απομονωμένο δρόμο και ο Kyle αρπάζει τη 15χρονη, της κλείνει το στόμα με μονωτική ταινία και την πετά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του με βία. Λίγο αργότερα όμως, θέλοντας να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η κοπέλα, διαπιστώνει πως εκείνη έχει πεθάνει από ασφυξία, καθώς της σφράγισε τους αεραγωγούς με την ταινία. Εγκαταλείπει λοιπόν το πτώμα της στο δάσος, το οποίο εντοπίζεται τελικά 8 ημέρες αργότερα, yυμvό.

Το DNA που βρέθηκε στα νύχια της Nichole ταίριαζε μ' αυτό του 20χρονου, που το πρόσωπό του ήταν γεμάτο γρατζουνιές, ενώ διαπιστώθηκε πως ο ψεύτικος λογαριασμός με τον οποίο η 15χρονη είχε επικοινωνήσει τελευταία φορά είχε δημιουργηθεί στο σπίτι του 20χρονου. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του και ο ίδιος φαίνεται πως στο κελί του ομολόγησε την πράξη του σε έναν άλλο συλληφθέντα. Μάλιστα και η κοπέλα του αποκάλυψε την εμπλοκή του στο τραγικό περιστατικό.

Φέτος τον Φεβρουάριο άρχισε η δίκη για την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Penobscot County, όπου ο Kyle υποστήριξε την αθωότητά του, με τους συνηγόρους του να υποστηρίζουν ότι το ψεύτικο προφίλ μπορεί να μην είναι δικό του, από τη στιγμή που στον υπολογιστή του έχουν και άλλα άτομα πρόσβαση.

Από την πλευρά των μηνυτών υποστηρίζεται ότι όχι μόνο ο 20χρονος ήταν αυτός που σκότωσε τη Nichole, αλλά αυτή η πράξη έγινε με πρόθεση. Η απόφαση των δικαστών ήταν η επιβολή ποινής 60 χρόνων κάθειρξης στη φυλακή για ανθρωποκτονία, 30 χρόνια για απαγωγή και χρηματική αποζημίωση για την οικογένεια του θύματος.

Πρόκειται για έναν ψυχρό φόνο, όπως δήλωσε η δικαστής Ann Murray την ημέρα της καταδίκης, ενώ σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mirror, πολλοί συμμαθητές της 15χρονης άρχισαν να έχουν φοβίες σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν κλείσει τους λογαριασμούς τους.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.