E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η ζωή του δισεκατομμυριούχου Αλκη Δαυίδ

Ο χρυσός κληρονόμος που σπάει πλάκα με τα πάντα

Δημοσίευση 11/6/2015 | 00:00

Η ζωή του δισεκατομμυριούχου Αλκη Δαυίδ

Eμφανίστηκε ως Ρωμαίος αυτοκράτορας σε τηλεοπτικό σόου και στις εκπομπές που παρουσίασε φιλοξενεί από κουνελάκια του Playboy μέχρι σούμο παλαιστές. Ο Κύπριος ¶λκης Δαυίδ, με περιουσία 5 δισεκατομμύρια στερλίνες, θέλει απλώς να περνά καλά, μιας και έχει λύσει όλα τα άλλα προβλήματά του.

Όταν προσέφερε 1 εκατ. δολάρια σε όποιον θα έτρεχε yυμνός μπροστά από τον Μπάρακ Ομπάμα, πολλοί απόρησαν. Αλλά ο ¶λκης Δαυίδ είναι απλώς θεότρελος.

Πριν από έναν χρόνο είχε δώσει από 1.500 δολάρια σε 107 ανθρώπους, προκειμένου να κάνουν τατουάζ στο σώμα τους τη λέξη «battlecam».

Έκανε μόνος του το δικό του ριάλιτι, γεμίζοντας με κάμερες όλους τους προσωπικούς του χώρους, από το γραφείο και το αυτοκίνητό του, μέχρι την κρεβατοκάμαρα και την τουαλέτα! 

ο ¶λκης Δαυίδ είναι Ελληνοκύπριος, γόνος μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο. Είναι μέσα στους πλουσιότερους άντρες, σύμφωνα με την εφημερίδα Times, ενώ μαζί με τον Στέλιο Χατζηιωάννου, της EasyJet, αποτελούν δυο από τους πλουσιότερους Ελληνοκύπριους της Βρετανίας. 

Γεννήθηκε στη Νιγηρία, πέρασε τα σχολικά του χρόνια στην Ελβετία και τελικά σπούδασε στο Royal College of Art του Λονδίνου. Ο Ανδρέας Δαυίδ, ο πατέρας του, διατέλεσε διευθύνοντας σύμβουλος του ομίλου Λεβέντη-Δαυίδ, που είναι μια οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία ανήκουν εταιρείες εμφιάλωσης προϊόντων Coca-Cola, ο οποίες βρίσκονται σε 28 χώρες του κόσμου. Μάλιστα, ο εν λόγω όμιλος έχει μετοχικό μερίδιο στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Antisoma, που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια λίρες και η οποία, σε συνεργασία με τον φαρμακευτικό κολοσσό Novartis, επένδυσαν 445 εκατομμύρια λίρες το 2007 στη δημιουργία πειραματικού φαρμάκου για τον καρκίνο του πνεύμονα. Και μπορεί ο 43χρονος να κατέχει ένα μεγάλο τμήμα μετοχών στις οικογενειακές του επιχειρήσεις, ποτέ του όμως δεν ασχολήθηκε με αυτές. Ανέκαθεν αποτελούσε έναν bon viveur, που σύχναζε στα καλύτερα στέκια, με τις πιο εκλεκτές γυναικείες παρουσίες.

Πέρασε 7 χρόνια στο Λος ¶ντζελες, αλλά τελικά μόνιμος τόπος κατοικίας του έγινε το Λονδίνο. Όπως έχει δηλώσει όμως σε συνεντεύξεις του στο παρελθόν, για εκείνον σημείο αναφοράς και επιστροφής του αποτελούν οι Σπέτσες, όπου έζησε σαν έφηβος. Λίγα χρόνια πριν, ο ¶λκης άνοιξε το πρακτορείο μοντέλων Independent Models, που αμέσως οδηγήθηκε στην επιτυχία. Υπεύθυνή του είναι το γνωστό μοντέλο Helena Christensen, ενώ θεωρείται το καλύτερο πρακτορείο του Λονδίνου.

Η μεγάλη αγάπη του είναι η 7η Τέχνη και την υπηρετεί παίζοντας, αλλά και σκηνοθετώντας, ενώ ορισμένες φορές γράφει και σενάρια. Για το αγγλικό star system είναι μια ιδιοφυία, που είναι γεννημένη για την επιτυχία.

Όσο για την εταιρεία παραγωγής του, ονομάζεται «111 Pictures Ltd.» και έχει βγάλει ήδη κάποιες ταινίες, που συζητήθηκαν, όπως το «Fishtales», με πρωταγωνιστές τον Billy Zane και την Kelly Brook, «Good Βrother», «Free Diver» και «Bank Job».

Κάπως έτσι, ο ¶λκης έγινε το καuτό πρόσωπο της αγγλικής showbiz, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους 1.000 πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας και αποτελεί τον πλουσιότερο Ελληνοκύπριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Μάλιστα, μπήκε και στον κύκλο των Ευρωπαίων σελέμπριτις, ενώ ψηφίστηκε από το περιοδικό «Scandal» ως ο πιο σeξι άντρας. Κατά τα άλλα, είναι θαυμαστής της ¶ννας Βίσση, φανατικός Παναθηναϊκός και, όπως είχε αναφέρει κάποτε, αν είχε περισσότερο χρόνο μπορεί και να γινόταν κληρικός.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλοι ζωγράφοι που πέθαναν «στην ψάθα»

Πρόσωπα 06.10.2024
Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες πέρασαν τη ζωή τους σε συνθήκες φτώχειας και αφάνειας

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια

Stories 06.10.2024
Κατάφερε να γίνει η πρώτη εφαρμογή, που δεν είναι παιχνίδι, που έφτασε αυτό το ποσό

Ποιοι είναι οι Μπεκτασήδες, το αιρετικό μουσουλμανικό τάγμα της Αλβανίας

Stories 06.10.2024
Τι είναι το νέο κρατίδιο που δημιουργείται στην καρδιά των Τυράννων

Τα χόμπι του Χίτλερ και άλλων δικτατόρων

Stories 06.10.2024
Μεταξύ πολέμων και βασανιστηρίων έκλεβαν χρόνο για τα ιδιαίτερα χόμπι τους

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Stories 06.10.2024
Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

5 πασίγνωστες εταιρίες με κρυφά μηνύματα στο logo τους

Stories 06.10.2024
Κοίταξέ τα πιο προσεκτικά!

Η αναπάντεχη προέλευση του «Συνδρόμου της Στοκχόλμης»

Ιστορικά 06.10.2024
Γιατί ονομάστηκε έτσι

Η λέξη του Αριστοφάνη που θεωρείται η μεγαλύτερη στο ελληνικό λεξιλόγιο

Ιστορικά 06.10.2024
Σίγουρα δεν μπορείτε να την πείτε με μια ανάσα

Δε μπορούσε να βρει δουλειά ως δασκάλα, κι έτσι έφτιαξε το δικό της σχολείο

Πρόσωπα 06.10.2024
«Κάνε συνηθισμένα πράγματα με έναν ασυνήθιστο τρόπο»

Το θρυλικό καφενείο της Θεσσαλονίκης που είχε μέσα και κουρείο

Ιστορικά 06.10.2024
Ένας Τούρκος, ο Κιοσσές, το 1885 άνοιξε καφενείο στο Τσινάρι

Οι χώρες που αλλάζουν σύνορα εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής

Νέα Εποχή Χτες
Η Ευρώπη είναι η ταχύτερα θερμαινόμενη ήπειρος στον κόσμο