E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αστυνομικός έκλεισε το σταντ λεμονάδας δύο 7χρονων κοριτσιών... επειδή δεν είχαν άδεια!

Tα κορίτσια μάζευαν χρήματα για το δώρο του μπαμπά τους

Δημοσίευση 19/6/2015 | 00:01

Αστυνομικός έκλεισε το σταντ λεμονάδας δύο 7χρονων κοριτσιών... επειδή δεν είχαν άδεια!

Την προηγούμενη εβδομάδα, η αστυνομία του Τέξας «έσωσε» την πόλη από την παράνομη επιχείρηση που προσπάθησαν να στήσουν δύο μικρά κορίτσια, πουλώντας λεμονάδα σε έναν πάγκο.

Τα κοριτσάκια, που το ένα είναι 7 ετών και το άλλο 8, τόλμησαν να προσπαθήσουν να μαζέψουν χρήματα για να αγοράσουν ένα δώρο στον πατέρα τους για τη γιορτή του Πατέρα, στήνοντας έναν μικρό πάγκο στην γειτονιά τους, στον οποίον σέρβιραν λεμονάδα. Η Andria και η Zoey Green μίλησαν στο δίκτυο ABC για την περιπέτειά τους.

Οι μικρές ήθελαν να μαζέψουν περίπου 100 δολάρια για να πάνε τον πατέρα τους σε ένα πάρκο με πισίνες, το Splash Kingdom. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, οι μικρές επιχειρηματίες βγήκαν στον δρόμο με την πεντανόστιμη σπιτική τους λεμονάδα και ξεκίνησαν να τη σερβίρουν στους πελάτες τους προς 50 σεντς. Μέσα σε μια ώρα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το 25% του ποσού που ήθελαν.

Δυστυχώς όμως, λίγη ώρα αργότερα ο πάγκος τους έκλεισε, γιατί εμφανίστηκε ο αστυνομικός Clyde Carter, ο οποίος τις ανάγκασε να διακόψουν την «παράνομη επιχείρησή τους», όπως είπε.

Φαίνεται πως τα κορίτσια παραβίασαν έναν νόμο της πόλης τους, ο οποίος απαγορεύει την πώληση φαγητού που χρειάζεται συγκεκριμένη θερμοκρασία ή πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την παρασκευή του, ώστε να μη χαλάσει. Μιας που η λεμονάδα θα χαλούσε όσο οι μέρες περνούσαν και έμενε εκτός ψυγείου, η αστυνομία ζήτησε από τις μικρές... άδεια από την υγειονομική υπηρεσία και άδεια πώλησης, κάτι που τα κοριτσάκια δεν είχαν, με αποτέλεσμα η επιχείρησή τους να θεωρηθεί παράνομη!

Η άδεια κοστίζει 150 δολάρια και όπως δήλωσε ο αστυφύλακας Carter, θα έπρεπε να την έχουν βγάλει. Για τη μητέρα πάντως των παιδιών, Sandi Evans, το όλο περιστατικό μοιάζει γελοίο. Επιπλέον, και η ίδια η αστυνομία αναγνωρίζει πως ο παραπάνω νόμος είναι τελείως χαζός, παρ' όλα αυτά όμως, συνεχίζει να τον εφαρμόζει. «Πρέπει να ακολουθούμε τις προϋποθέσεις για τη σωστή υγιεινή», δήλωσε ο Carter, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Όποιος θέλει να λειτουργήσει πάγκο, θα πρέπει να έχει τη συγκεκριμένη άδεια».

Βέβαια, η αστυνομία θα μπορούσε να επιλέξει να μην εφαρμόσει αυτόν το νόμο στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς κατέστρεψε τον όμορφο σκοπό που είχαν τα κοριτσάκια. Από την άλλη, οι μικρούλες θα λειτουργήσουν τον πάγκο τους και το επόμενο Σαββατοκύριακο, όμως δεν θα πουλάνε τη λεμονάδα, αφού είναι παράνομο, αλλά θα τη δίνουν δωρεάν και θα δέχονται τη δωρεά όποιου επιθυμεί να τις βοηθήσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.