Πίτσα στο τηγάνι! Κι όμως, γίνεται!
Μια εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων
Δημοσίευση 18/8/2015 | 00:09
Δοκιμάστε την!
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20′
Χρόνος μαγειρέματος: 40′
Έτοιμο σε: 60′
Για τη ζύμη
½ κιλό αλεύρι
3-4 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
θυμάρι ψιλοκομμένο
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι νερό
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
2-3 φυλλαράκια βασιλικό φρέσκο
½ κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
Σύγκλινο Μάνης
6 φέτες σαλάμι αέρος, σε λωρίδες
4 μανιτάρια
1 πιπεριά πράσινη, σε ροδέλες
1 πιπεριά κόκκινη, σε ροδέλες
λίγη γραβιέρα τριμμένη
150γρ. ανθότυρο φρέσκο ή μυζήθρα
6 φυλλαράκια ρόκα
ελαιόλαδο για το ράντισμα
αλάτι, πιπέρι
Ρίξτε σε ένα μπολ το αλεύρι μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το λάδι και το νερό, και ανακατέψτε τα ελαφριά, ενώ μόλις το μείγμα αρχίζει να γίνεται συμπαγές, ζυμώστε πιο δυνατά και γρήγορα, περιστρέφοντας το μπολ. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, ρίξτε λίγο νερό ή ελαιόλαδο και συνεχίστε να ζυμώνετε μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια, αφού πασπαλίσετε με λίγο αλεύρι τον πάγκο σας, βάλτε επάνω τη ζύμη και ζυμώστε τη με τα χέρια, για να γίνει πιο εύπλαστη, χωρίς όμως να μένει στα δάχτυλά σας.
Τη χωρίζετε σε 4 ισομεγέθη κομμάτια και αφού αλευρώσετε πάλι την επιφάνειά σας, αρχίστε να ανοίγετε κάθε κομμάτι της ζύμης, δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα, αρχικά με τα χέρια σας και μετά με τον πλάστη. Παίρνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τις πίτες και τις αφήνετε για περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Στο πρώτο γύρισμα, χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε στο τηγανόψωμο τη σάλτσα που έχετε κάνει στο μπλέντερ σας, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, όπως σαλάμι, μανιτάρια και πιπεριές, και για το τέλος αφήνετε τη γραβιέρα, το ανθότυρο και τη ρόκα.
Βγάλτε τα από το τηγάνι και ραντίστε τα τηγανόψωμα-πίτσες με ελαιόλαδο, χωρίς να παραλείψετε να ρίξετε λίγο αλάτι και πιπέρι, και είναι έτοιμα για σερβίρισμα! Προσέξτε στο τηγάνισμα να μη βάλετε πολύ λάδι, επειδή διαθέτει και η ζύμη, ενώ αν έχετε καλό αντικολλητικό τηγάνι, μη βάλετε και καθόλου. Πριν σερβίρετε το έδεσμα, αφήστε το για 3 λεπτά σε δυνατό φούρνο και πριν το ψήσιμο να ανοίγετε καλά τη ζύμη σας, γιατί μαζεύει. Όταν βάλετε τη σάλτσα, μην αφήσετε να πέσει εκτός της βάσης, γιατί μετά το τηγανόψωμο θα μαλακώσει. Φυσικά, από πάνω μπορείτε να ρίξετε ό,τι υλικό θέλετε και σας αρέσει!
Nα και μια ωραία παραλλαγή!