E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

H λεηλασία αποσκευών από την πτήση MH17 που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία ‑ Σκληρές εικόνες

Σοκ στην Αυστραλία

Δημοσίευση 17/7/2015 | 10:08

H λεηλασία αποσκευών από την πτήση MH17 που καταρρίφθηκε στην Ουκρανία ‑ Σκληρές εικόνες

Αποστροφή προκάλεσε στην Αυστραλία η δημοσίευση νέου βίντεο που δείχνει τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε πριν από έναν χρόνο στην ανατολική Ουκρανία.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε ζώνη κοντά στη γραμμή του μετώπου των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλορωσικές αυτονομιστικές και τις ουκρανικές δυνάμεις. Οι 298 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν – στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί και Αυστραλοί.

Η Daily Telegraph του Σίδνεϊ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο την Παρασκευή, αναφέρει ότι αυτό προέρχεται από τη βάση των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και ότι βρίσκεται στην κατοχή της εδώ και μόλις μία εβδομάδα.

Μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή, οι οποίοι ισχυρίζονται θεωρούσαν ότι επρόκειτο για ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζονται ένοπλοι με στρατιωτικές στολές ανάμεσα στα συντρίμμια και τα πτώματα να ανοίγουν τις αποσκευές των επιβατών και του πληρώματος, για να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Είναι ένα αποκρουστικό βίντεο, που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαμε λάβει εδώ και 12 μήνες, ότι δηλαδή η πτήση MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Julie Bishop.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ένας άνδρας εμφανίζεται φορώνατς στον λαιμό του το διακριτικό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το Κίεβο και οι δυτικές δυνάμεις υπιοψιάζονται ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους-αέρος BUK, τον οποίο τους είχε προμηθεύσει η Ρωσία. Η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή και επιρρίπτει την ευθύνη στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Tony Abbott αποκάλυψε σήμερα επιτύμβια στήλη στην Καμπέρα κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής , στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συγγενείς των νεκρών.
«Σήμερα θυμόμαστε τους νεκρούς μας και ευχαριστούμε όσους τους έφεραν πίσω στην πατρίδα τους», δήλωσε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Αλλά πριν απ' όλα, αναγνωρίζουμε την οδύνη των ανθρώπων που είναι βουτηγμένοι στο πένθος. Ζήσατε την πιο μαύρη χρονιά της ζωής σας. Σήμερα, η χώρα μας αναγνωρίζει τον πόνο σας», πρόσθεσε. Νωρίτερα, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο ότι το βίντεο της Daily Telegraph αποδεικνύει ότι η συντριβή δεν ήταν «σε καμία περίπτωση ατύχημα».

Λίγο μετά την τραγωδία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 2166, με την οποία ζητείται οι υπεύθυνοι της καταστροφής να λογοδοτήσουν και όλα τα κράτη να συνεργαθούν πλήρως στην έρευνα.

Η Μαλαισία, η Ολλανδία και από σήμερα και η Βρετανία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της συντριβής της πτήσης MH17.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 298 που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό απαιτεί ένα διεθνές δικαστήριο, που θα υποστηρίζεται από μία απόφαση αναγκαστικού χαρακτήρα για τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, ώστε να διωχθούν οι υπεύθυνοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Philip Hammond.

To βίντεο αμέσως μετά την πτώση, όπως κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο (ΠΡΟΣΟΧΗ, περιέχει σκληρές εικόνες):

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αντίδραση του Ντέμη Χασάμπη για το Νόμπελ Χημείας: «Τα `χασα»

Κόσμος 09.10.2024
Ο κυπριακής καταγωγής νευροεπιστήμονας είναι επικεφαλής της DeepMind της Google για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Παναθηναϊκός: Έτοιμο το νέο ΟΑΚΑ ένόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα στη Euroleague ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 09.10.2024
Πέμπτη βράδυ (10/10, 21:15) τα μεγάλα αποκαλυπτήρια του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ

Σαν ταινία τρόμου: Έλληνας πλοίαρχος παλεύει με τα τεράστια κύματα ανοιχτά του Μεξικού

Κόσμος 09.10.2024
Τυφώνες και τεράστια κύματα σφυροκοπούν τις ακτές της αμερικάνικης ηπείρου

Τις κατέβασαν από την πτήση λόγω ντυσίματος ‑ «Φορούσαμε crop μπλουζάκια… φαινόταν λίγο η κοιλιά μας»

Κόσμος 09.10.2024
Υπάρχουν τελικά ενδυματολογικοί κώδικες στο αεροπλάνο: «Mας φέρθηκαν σαν εγκληματίες»

Πέθανε πιλότος την ώρα της πτήσης ‑ Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους

Κόσμος 09.10.2024
O μεγαλύτερος εφιάλτης των επιβατών αεροσκαφών

Θεσσαλονίκη: «Χειροπέδες» σε άνδρα γιατί… μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του

Ελλάδα 09.10.2024
Η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος του δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης και τον παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο

Στο κρατητήριο μαθητές Γυμνασίου στο Κορωπί: Μήνυση από τον διευθυντή

Ελλάδα 09.10.2024
Η μητέρα του ενός ισχυρίζεται ότι ο καβγάς άρχισε για το κινητό Ο ένας μαθητής έχει μείνει δύο φορές στην 1η Γυμνασίου και ο δεύτερος μαθητής, φοιτά στην ίδια τάξη έξι χρόνια

Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι στη Χαντέρα ‑ Δύο τραυματίες

Κόσμος 09.10.2024
Δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης

Εντυπωσιακή είσοδος: Νέος πρόεδρος 15μελούς στη Βούλα φτάνει στο σχολείο με ... άμαξα

Ελλάδα 09.10.2024
Δεν γνωρίζουμε πόσο κόστισε η ενοικίαση της άμαξας, αλλά η «προεδρική εμφάνιση» έχει γίνει viral στο Τik Tok

Συναγερμός στη Χαλκιδική: Νερό μολυσμένο με αρσενικό – Απαγόρευση πόσης σε 2 περιοχές

Ελλάδα 09.10.2024
Ακατάλληλο νερό από τις βρύσες σε περιοχή στη Χαλκιδική