Τα παραδοσιακά πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το καλοκαίρι στα ελληνικά νησιά
Από τη Φολέγανδρο μέχρι την Κέρκυρα!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 11/8/2015 | 00:00
Το ελληνικό καλοκαίρι, πέρα από τις παραλίες και τον ήλιο του, είναι συνυφασμένο και με το φαγητό. ¶λλωστε, η ντόπια κουζίνα φημίζεται για τα εκπληκτικά πιάτα που προσφέρει, με τον κάθε τόπο να έχει τις δικές του παραδοσιακές νοστιμιές. Παρακάτω, λοιπόν, θα διαβάσετε για ορισμένα νησιώτικα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε το καλοκαίρι!
Ρεβιθάδα, Σίφνος: Τα ρεβίθια είναι τα αγαπημένα όσπρια του νησιού και μπορείτε να τα γευτείτε σε διάφορες εκδοχές.
Φρουτάλια, ¶νδρος: Πρόκειται για μια γευστικότατη ομελέτα με λουκάνικα και πατάτες.
Παστιτσάδα, Κέρκυρα: Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μακαρονάδα με κοκκινιστό κρέας (αρνί ή μοσχάρι);
Τυρόπιτα, Σκόπελος: Το πιο φημισμένο φαγητό του νησιού είναι η στριφτή, τηγανητή του τυρόπιτα.
Καγιανάς, Μάνη: Ένα εκπληκτικό και ελαφρύ γεύμα με αυγά, για μετά το μπάνιο.
Γαμοπίλαφο, Κρήτη: Σε περίπτωση που βρεθείτε σε κρητικό γάμο, ακόμα κι αν δεν είστε καλεσμένοι, ζητήστε να σας σερβίρουν ένα πιάτο από το συγκεκριμένο φαγητό, που συνδυάζει το πιλάφι με το κρέας.
Φάβα, Σαντορίνη: Το μοναδικό παραδοσιακό φαγητό του νησιού, μαζί με τους ντοματοκεφτέδες.