E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται η Roxxy, το πρώτο ρομπότ του σeξ

Σχεδιασμένη να μαθαίνει από τις εμπειρίες της και να βελτιώνεται!

Δημοσίευση 17/9/2015 | 00:00

Έρχεται η Roxxy, το πρώτο ρομπότ του σeξ

Η εταιρεία True Companion (Αληθινός Σύντροφος) ανακοίνωσε ότι έως το τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο στον κόσμο ρομπότ του σeξ για άνδρες. Θα είναι μια κούκλα με το όνομα Roxxy (Ρόξι), που θα κάνει παρέα (και όχι μόνο) σε μοναχικούς τύπους.

Η εξέλιξη αυτή ασφαλώς θα χαροποιήσει κάποιους, αλλά επίσης έχει θορυβήσει άλλους, που θέτουν το ερώτημα μήπως τέτοια ρομπότ θα έπρεπε να απαγορευθούν, προτού η κατάσταση πάρει άσχημη τροπή. Ήδη, σύμφωνα με το BBC, άρχισε να αναπτύσσεται μια σχετική καμπάνια από τους πολέμιους τέτοιων ρομπότ.

Η επικεφαλής της καμπάνιας, Δρ Kathleen Richardson του Πανεπιστημίου του Λέστερ της Βρετανίας, δήλωσε ότι η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία ρομαντικών και σeξουαλικών συντρόφων είναι περιττή και ανεπιθύμητη.

Στο εμπόριο ήδη κυκλοφορούν κούκλες που παίζουν τον ρόλο σeξουαλικών παιγνιδιών - αντικειμένων του πόθου. Η ρομποτική τεχνολογία θα αναβαθμίσει σε άλλα επίπεδα αυτές τις κούκλες. Οι υπέρμαχοι τέτοιων μηχανών αντιτείνουν ότι υπάρχει ανάγκη –και ζήτηση– για τέτοια προϊόντα.

Όμως η Richardson, ειδική σε θέματα ηθικής της ρομποτικής, επιμένει ότι το θέμα πρέπει να τεθεί σε δημόσιο διάλογο και το κοινό να συνειδητοποιήσει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. «Η ρομποτική βιομηχανία φαίνεται να δίνει πλέον αυξημένη σημασία στα ρομπότ του σeξ. Τα μοντέλα που ετοιμάζουν –το πώς θα μοιάζουν και ποιους ρόλους θα παίζουν– είναι όντως πολύ ενοχλητικά πράγματα», όπως είπε, καθώς θα ενισχύσουν τα παραδοσιακά στερεότυπα για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να έχουν γενικότερη αρνητική επίπτωση στις σχέσεις των δύο φύλων.

Από την άλλη, ο διευθύνων σύμβουλος της True Companion, Douglas Hines, υποστηρίζει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για ρομπότ όπως η Roxxy. Όπως είπε, «δεν σκοπεύουμε να αντικαταστήσουμε τη σύζυγο ή τη φιλενάδα κάποιου. Απλώς προσφέρουμε μια λύση σε ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση με γυναίκα ή έχουν χάσει τη σύζυγό τους. Οι άνθρωποι μπορούν να βρουν ευτυχία και πλήρωση και με άλλους τρόπους πέρα από την επαφή με έναν άλλο άνθρωπο».

Οι σχεδιαστές της προγραμματίζουν τη Roxxy ώστε να μαθαίνει από την εμπειρία της και –χάρη στους αλγόριθμους της τεχνητής νοημοσύνης της– να βελτιώνει συνεχώς τις γνώσεις και τη συμπεριφορά της. Στόχος είναι τελικά να μιλάει στον ιδιοκτήτη-σύντροφό της και να μαθαίνει τι του αρέσει και τι όχι.

«Η ίδια η πράξη του σeξ θα είναι μόνο ένα μικρό μέρος του χρόνου που θα αφιερώνει κανείς σε ένα ρομπότ του σeξ. Τον περισσότερο χρόνο θα τον περνά κάνοντας παρέα μαζί του», ανέφερε ο Hines.

Αν και οι ειδικοί της ρομποτικής εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο πράγματι η Roxxy θα έχει τέτοιες ικανότητες (πέρα από το σeξ), υπάρχουν ήδη χιλιάδες προπαραγγελίες για τη Roxxy, που θα κοστίζει περίπου 7.000 δολάρια το κομμάτι (αν θέλει κανείς, ασφαλώς θα μπορεί να αγοράσει περισσότερες, σε περίπτωση που οι σeξουαλικές φαντασιώσεις του είναι πιο... κοινωνικές και θέλει να φτιάξει χαρέμι!).

Ο Δρ Kevin Curran, του βρετανικού Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, συμφωνεί πως τέτοια προϊόντα θα αποκτήσουν μια τεράστια αγορά. «Θα ήμασταν αφελείς αν αγνοούσαμε τις δυνάμεις της αγοράς για τέτοια ρομπότ», όπως είπε, αν και προέβλεψε ότι μελλοντικά θα ενταθούν οι αντιδράσεις εναντίον αυτών των ρομπότ, όπως ήδη υπάρχει αντίδραση για τα σχεδιαζόμενα ρομπότ-δολοφόνους στο πεδίο της μάχης.

Πάντως, ο David Levy, συγγραφέας του βιβλίου «Έρωτας και Σeξ με Ρομπότ», προβλέπει ότι έως το 2050 οι στενές σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ θα έχουν γίνει κοινότοπες. «Υπάρχουν ολοένα περισσότεροι άνθρωποι που δυσκολεύονται να δημιουργήσουν σχέσεις, συνεπώς αυτά τα ρομπότ θα καλύψουν ένα κενό. Δεν είναι κάτι που υποβιβάζει τις γυναίκες περισσότερο από ότι τις υποβιβάζουν οι δονητές», όπως ανέφερε. Ας το πει αυτό στις φεμινίστριες!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί στο Μεσαίωνα οι καλλιτέχνες ζωγράφιζαν... κουνέλια δολοφόνους

Stories 24.11.2024
Τα δολοφονικά κουνελάκια που υπάρχουν σε έργα του Μεσαίωνα και κανείς δεν τα προσέχει

Tι ήταν οι Δρόμοι των Νεκρών στην Ιρλανδία

Stories 24.11.2024
Πού πάνε τα πνεύματα στη μετά θάνατον ζωή; Oι Ιρλανδοί ξέρουν

Γιατί οι Ιάπωνες θα έχουν το ίδιο επώνυμο το 2531

Stories 24.11.2024
Τι προέβλεψε μελέτη για το 2531.

Όταν η Agatha Christe χάθηκε από προσώπου γης και μετά δε θυμόταν τίποτα

Πρόσωπα 24.11.2024
Το καλύτερο βιβλίο της το έγραψε η ίδια η ζωή

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν όριο ζωής 150 ετών, αλλά πώς θα τα φτάσουν;

Νέα Εποχή 24.11.2024
Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν για πάντα, αλλά δεν έχουμε φτάσει καν στο όριο για το πόσο θα αντέξει το σώμα μας

Ποιός σκότωσε τη Betty; 15 χρόνια αγωνίας ‑ Ολόγραμμα μιας κοπέλας αναζητά την αλήθεια

Stories Χτες
Πώς ενα ολόγραμμα μπορεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης Szabó