E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπλεξίματα για δύο Ελληνοκύπριους που αναζήτησαν την εpωτική περιπέτεια στην Αίγυπτο

Ο ένας καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση για έκλυση ηθών

Δημοσίευση 14/10/2015 | 10:06

Μπλεξίματα για δύο Ελληνοκύπριους που αναζήτησαν την εpωτική περιπέτεια στην Αίγυπτο

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν δύο Ελληνοκύπριοι στην Αίγυπτο, ενώ ο ένας εξ αυτών παραμένει φυλακισμένος λόγω του απαρχαιωμένου νόμου για την έκλυση ηθών, ο οποίος δεν αναφέρεται ρητά στην ομοφυλοφιλία, αλλά ουσιαστικά αφορά σχεδόν αποκλειστικά τους ανθρώπους με αυτόν τον σeξουαλικό προσανατολισμό.

Όπως αποκαλύπτει η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», η οικογένεια και οι φίλοι του νεαρού Ελληνοκύπριου καταβάλλουν προσπάθειες για επιστροφή του στην Κύπρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν ενδείξεις για κάποια θετική έκβαση.

Ο νεαρός Ελληνοκύπριος, που υπηρετεί σε τμήμα δημόσιας υπηρεσίας, πριν από 15-20 μέρες μετέβη στην Αίγυπτο για να συναντηθεί με άλλον Ελληνοκύπριο, που υπηρετεί στην πρεσβεία της Κύπρου εκεί και με τον οποίο διατηρούν σχέση. Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόταν το Κάιρο και λίγο-πολύ το περιβάλλον ήταν γνώριμο. Ένα βράδυ προσκάλεσαν για παρέα και τρίτο πρόσωπο, το οποίο βρήκαν με αγγελία που είχαν αναρτήσει στο διαδίκτυο στην αραβική γλώσσα. Ωστόσο, ο Αιγύπτιος που εμφανίστηκε, όταν προχώρησε το βράδυ έδειξε την ταυτότητά του και τους αποκάλυψε ότι είναι αστυνομικός. Τους συνέλαβε βάσει της αιγυπτιακής νομοθεσίας, η οποία δεν θεωρεί ποινικό αδίκημα την ομοφυλοφιλία, αλλά την «έκλυση ηθών».

Τα πράγματα εξελίχθηκαν άσχημα για τον έναν από τους δύο, καθώς ο Ελληνοκύπριος που υπηρετούσε στην πρεσβεία στο Κάιρο επικαλέστηκε τη διπλωματική του ιδιότητα, που του παρέχει άσυλο, και μετά τα διαδικαστικά στην αστυνομία, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ αφού ενημερώθηκε το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, τον μετακάλεσε στη Λευκωσία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν επέδειξε την αναμενόμενη ευαισθησία, ώστε να βοηθήσει τον σύντροφό του, και αναχώρησε χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια για την απελευθέρωσή του.

Ο άλλος νεαρός Ελληνοκύπριος, που κρατήθηκε από την αιγυπτιακή αστυνομία, οδηγήθηκε στο δικαστήριο, το οποίο τον καταδίκασε σε φυλάκιση ενός έτους για έκλυση ηθών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με φίλους και την οικογένειά του περιγράφει την κατάσταση ως πραγματική Κόλαση, καθώς είναι ξένος και δεν μιλάει αραβικά, ενώ παράλληλα δεν είναι μουσουλμάνος και έχει στιγματιστεί ως ομοφυλόφιλος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατώτατος μισθός: Όλα όσα αλλάζουν από το 2025

Οικονομία 09.10.2024
Αλλαγές θα γίνουν σε τρεις φάσεις και θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται το 2028

Τυφώνας Μίλτον: Πάνω από 5 μ. το ύψος του νερού ‑ Δραματικές εικόνες από την εκκένωση

Κόσμος 09.10.2024
«Όποιος δε φύγει, θα πεθάνει» προειδοποιούν οι αρχές

Φλόριντα: Συναγερμός για τον κυκλώνα Μίλτον ‑ Χάος στους δρόμους, «αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι Αρχές

Κόσμος Χτες
Τα 350 χλμ/ώρα θα φτάσουν οι άνεμοι - Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κοντά σε ιστορική συμφωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας για κοινό εορτασμό Πάσχα

Κόσμος Χτες
Το φετινό Πάσχα συμπίπτει ημερολογιακά για τις δύο Εκκλησίες

Μπάιντεν για Νετανιάχου: «Είναι κάθαρμα και κακός τύπος»

Κόσμος Χτες
Οι βρισιές του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου είχαν καταγραφεί την Ανοιξη του 2024, όταν ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονταν, έγραψε σχετικά ο δημοσιογράφος, όπως επικαλείται το CNN

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν για τον κυκλώνα Μίλτον: Φύγετε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Κόσμος Χτες
Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα - Βίντεο και εικόνες

Οι στοιχηματικές δεν «βλέπουν» εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Απέσυραν τις αποδόσεις

Πολιτική Χτες
Θα επιστρέψουν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Κασσελάκη ή απηύδησαν και σταμάτησαν να ασχολούνται;

Mεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα Χτες
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θηβών

Κυψέλη: O διάλογος που φέρονται να είχαν τα αδέρφια με το θύμα, «Μας βiαζες όταν ήμασταν παιδάκια», «πάνε χρόνια ας τα ξεχάσουμε»

Ελλάδα Χτες
Υποστηρίζουν ότι ο ξάδερφος που σκότωσαν τους βiαζε όταν ήταν παιδάκια και ένας διάλογος με το θύμα φέρεται να όπλισε τα χέρια τους

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

Πολιτική Χτες
«Πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος»

Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος στη ρίψη κερμάτων ‑ Γιατί πήραν την απόφαση οι αρχές

Κόσμος Χτες
Την απόφαση να σταματήσουν οι επισκέπτες - τουρίστες να ρίχνουν κέρματα στο παγκοσμίως γνωστό συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αποφάσισε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ρώμης