E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η κοινότητα των 14 κατοίκων όπου πουλήθηκαν 4 εκατ. κουτάκια μπύρας σε έναν χρόνο

Η θλιβερή ιστορία αλκοολισμού της κοινότητας των Sioux

Δημοσίευση 16/10/2015 | 10:05

Η κοινότητα των 14 κατοίκων όπου πουλήθηκαν 4 εκατ. κουτάκια μπύρας σε έναν χρόνο

Στο Whiteclay της Nebraska, στις ΗΠΑ, που έχει πληθυσμό μόλις 14 άτομα, τα τέσσερα καταστήματα που πουλούν αλκοόλ πούλησαν μέσα σε έναν χρόνο τέσσερα εκατομμύρια κουτάκια μπύρας.

Οι περισσότεροι πελάτες προέρχονται από το Pine Ridge Indian Reservation της Νότια Ντακότα, όπου ο αλκοολισμός ανθεί, παρά τους αυστηρούς κανονισμούς που απαγορεύουν την κατανάλωση αλκοόλ.

Ακόμα κι όταν οι γυναίκες κυοφορούν, εξακολουθούν να πίνουν, με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να γεννιούνται με δυσμορφίες και υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα.

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην κοινότητα αυτή γεννιούνται με προβλήματα που οφείλονται στο αλκοόλ: δυσμορφίες στο πρόσωπο, αργή ανάπτυξη στο σώμα, προβληματική πνευματική ανάπτυξη. Πολλά από τα παιδιά είναι υπερκινητικά ή αντιμετωπίζουν διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και μαθησιακές δυσκολίες, και είναι μικρότερα σε μέγεθος από άλλα.

Η Nora Boesem, πρώην νοσηλεύτρια, που ζει στην πόλη Newell, έχει φιλοξενήσει 93 παιδιά την τελευταία 15ετία, όλα πάσχοντα από τα προβλήματα αυτά.

«Ο πληθυσμός του καταφυγίου επηρεάζεται πάρα πολύ σοβαρά από τον αλκοολισμό», δήλωσε στην Omaha News Herald, «η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται, εκτός κι αν γίνει κάτι».

Το αλκοόλ απαγορεύεται στο καταφύγιο και η φυλή κατηγορεί τα κοντινά καταστήματα, αλλά και τις ζυθοποιίες, για την παράνομη πώληση αλκοόλ σε μέλη της.

Το καταφύγιο φιλοξενεί περίπου 4.000 ανθρώπους, που παλεύουν με τον αλκοολισμό εδώ και γενιές, παρά την απαγόρευση που έχει θεσμοθετηθεί από το 1832.

Περιλαμβάνει επίσης ορισμένες από τις πιο φτωχές περιοχές της χώρας: την κομητεία Shannon, που η απογραφή ανέδειξε ως την τρίτη φτωχότερη, ενώ ο μισός πληθυσμός της ζει κάτω από το ομοσπονδιακό όριο της φτώχειας.

Το αλκοόλ είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους Oglala Sioux και υπάρχει πρόγραμμα για την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ στην εγκυμοσύνη.

Η Boesem είχε πολλές αποβολές κι έτσι με τον σύζυγό της, Randy, στράφηκαν στην υιοθεσία. Όπως είπαν στη News Herald, όσο περισσότερα παιδιά έφερναν στο σπίτι, τόσο πιο εύκολο ήταν γι' αυτούς να τα φροντίσουν.

Τώρα φροντίζουν έξι παιδιά, όλα από το Pine Ridge Reservation.

Ο 3χρονος Mark έχει εκρήξεις και ουρλιάζει ασταμάτητα, ο 13χρονος Dontae γεννήθηκε με αλκοόλ στο αίμα περισσότερο από το διπλάσιο του επιτρεπτού ορίου. Ο 9χρονος Α.J. γεννήθηκε την 25η εβδομάδα της κύησης, με ίχνη μεθαμφεταμίνης και μαριχουάνας στο αίμα. Η δίδυμη αδελφή του πέθανε στη γέννα. Ο 17χρονος Donovan πέθανε από ασφυξία με ένα σχοινί δεμένο στον λαιμό του ενώ έπαιζε το «παιχνίδι της λιποθυμίας»! Ο 24χρονος Vincent έχει την πνευματική ηλικία ενός 6χρονου και πέρασε από 19 ανάδοχα σπίτια πριν καταλήξει στους Boesem.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.