Street Food and Tunes: Southern BBQ
Δημοσίευση 21/10/2015 | 00:10
Ωρα προσέλευσης: 19:00
Mama Roux South, Λαζαράκη 26, Γλυφάδα
Είσοδος Ελεύθερη
Ξύλο, φωτιά, καπνός και κρέας! Η ιστορία του BBQ αρχίζει σχεδόν παράλληλα με την ιστορία του «μαγειρεμένου» φαγητού προϊστορικά κι αν και θεωρείται παγκόσμια μέθοδος μαγειρικής, μετουσιώθηκε ουσιαστικά στο Νότο της Αμερικής. Φαγητό των «φτωχών», έχει δύο απλά συστατικά: υπομονή, μιας και το πραγματικό ψήσιμο παίρνει μέχρι και 15 ώρες και χαμηλή φωτιά – low nΆ slow, δηλαδή!
Ανήμερα 28ης Οκτωβρίου θα πούμε «όχι» σε όλους όσους θεωρούν πως για ένα bbq πιάτο χρειάζεται απλά ψήσιμο στο grill και μία bbc sauce! Θα κάνουμε μια γευστική εισαγωγή στα πιάτα που έχουν τη «γλύκα του καπνού» και που κατηγορήθηκαν τους περασμένους αιώνες ως μη εκλεπτυσμένα, για να αποθεωθούν σήμερα παγκοσμίως!
Haute Cuisine λοιπόν, street όμως, «ανθρώπινη» και «λαϊκή» που εξελίχθηκε μέσα στους αιώνες αναμοχλεύοντας παγκόσμιες κουλτούρες, για να μας την φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που τη λάτρεψε μέσα από πάμπολλα ταξίδια στον Αμερικανικό Νότο!
Ο Βασίλης Σπόρος –στο απόλυτο αντικείμενό του, και στην δική του κουζίνα, αυτή του νέου Mama Roux South στη Γλυφάδα– και το deBόp σας υποσχόμαστε πως θα γλείφετε τα δάχτυλά σας... εννοείται μετά της κατάλληλης live μουσικής για αυτόματο διακτινισμό στον Νότο των απολαύσεων!
(STREET FOOD) Τα πιάτα μας:
1. Spare Ribs: 2 spare ribs με γλάσσο από bourbon. Συνοδεύονται από πατατοσαλάτα, coleslaw, αγγουρακι & chili πίκλες. (7¤)
2. Chicken Lollipops: 2 μπουτάκια κοτόπουλο με πάστα από achiote και πιπεριές ancho. Συνοδεύονται από πατατοσαλάτα, coleslaw, αγγουρακι & chili πίκλες. (6.5¤)
3. Brioche Brisket: βοδινό black angus brisket σε ψωμάκι brioche, με coleslaw, ΒΒQ sauce και πίκλες. Συνοδεύεται από πατατοσαλάτα. (7¤)
4. Brioche Pulled Pork: χοιρινή σπάλα σε ψωμάκι brioche, με coleslaw, ΒΒQ sauce και πίκλες. Συνοδεύεται από πατατοσαλάτα. (6.5¤)
και η veggie επιλογή μας:
5. Mutabal: πουρές από καπνιστές μελιτζάνες με γιαούρτι, σκόρδο, μαϊντανό, κουκουνάρι και καβουρδισμένο αμύγδαλο. Σερβίρεται με αραβική πίτα. (5.5¤)
(PLUS) ένα ειδικά φτιαγμένο για το αποψινό Street Food and Tunes «New Orleans» κοκτέιλ, από την ομάδα του Τάκη Τσατσούλη. (5¤)
(AND TUNES) Οι μουσικές μας:
Το Louis Armstrong Tribute Quartet (Δ.Παπαδόπουλος – trumpet, Π.Τριβόλης – bass, Στ.Παρασκευάς – guitar, Δ.Κλώνης – drums) σε μία μοναδική διαδρομή στα διασημότερα street food parties του Νότου, σε μελωδίες είτε γνωστές κι αγαπημένες, είτε συγγενείς με τις νότες της ψυχής του Αμερικανικού Νότου.