Λαχταριστή κολοκυθόσουπα για τις κρύες νύχτες
Καλή σας όρεξη
Δημοσίευση 22/10/2015 | 00:04
Ο καιρός κρύωσε και αυτό το μήνα οι Αμερικανοί μαγειρεύουν τα πάντα με κολοκύθα, λόγω Halloween! Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα φτιάχνουμε κολοκυθόσουπα!
Θα χρειαστείτε
περίπου 1 κιλό κολοκύθα, καθαρισμένη, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, στα 6
2 μεσαία καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, σε μέτρια κομμάτια
2½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο, ή 1 κουτ. σούπας σκόνη
1 κουτ. γλυκού κάρι σε σκόνη
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ζεστάνετε το λάδι στη κατσαρόλα, βάλτε κρεμμύδι, τζίντζερ, κάρι και μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε για μερικά λεπτά. Ρίξτε την κολοκύθα και τα καρότα, και συνεχίστε το ανακάτεμα για ακόμη 2 - 3 λεπτά. Βάλτε το γάλα, και λίγο νερό ώσπου να σκεπαστούν τα υλικά. Μόλις βράσει αρκετά αφήστε την στην άκρη, και βράστε τη κολοκύθα και τα καρότα.
Πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ ρίχνοντας και λίγο υγρό από τη κατσαρόλα σας. Περάστε τον πολτό από σουρωτήρι, και σε νέα κατσαρόλα ρίξτε το μίγμα. Αν το μίγμα είναι πηχτό ρίξτε το υπόλοιπο υγρό για να γίνει πιο αραιή. Βράστε λίγο ακόμα, προσθέστε πιπέρι αλάτι και μια ...τζούρα γιαουρτάκι και λίγο δεντρολίβανο!