E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερντογάν ο Αμετανόητος: Θα απαντάμε όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Τουρκίας

«Αυτόματη αντίδραση» η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού

Δημοσίευση 26/11/2015 | 17:46

Ερντογάν ο Αμετανόητος: Θα απαντάμε όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Τουρκίας

«Αυτόματη αντίδραση» σύμφωνα με τις οδηγίες του τουρκικού στρατού, χαρακτήρισε την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, τόνισε πως η χώρα θα συνεχίσει να απαντά με τον ίδιο τρόπο όπως στην περίπτωση του ρωσικού μαχητικού, όταν παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Τουρκίας.

«Αν σήμερα υπάρξει μία νέα παραβίαση του εναέριου χώρου μας, τότε είμαστε ικανοί να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος.

Παράλληλα χαρακτήρισε την αντίδραση του Κρεμλίνου «συναισθηματική», που όπως τόνισε δεν αρμόζει σε πολιτικούς, έπειτα από τη σκληρή στάση που έλαβαν ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Βέβαια, σε μία προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους, παρά την παραπάνω εκρηκτική δήλωση, είπε ότι η Τουρκία δεν έχει κανένα λόγο να πλήξει τη Ρωσία, μία χώρα, όπως τόνισε, με την οποία η ¶γκυρα διατηρεί ισχυρές σχέσεις.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να θέσουμε στο στόχαστρο την Ρωσία, με την οποία διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς», επισήμανε και εξήγησε πως δεν ήταν γνωστή η ταυτότητα του αεροσκάφους τη στιγμή του περιστατικού.

Την ίδια στιγμή, πάντως, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογηθεί η Τουρκία στη Ρωσία και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι αν υπάρχει μία πλευρά που πρέπει να απολογηθεί, δεν είμαστε εμείς. εκείνοι που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μου πρέπει να απολογηθούν. Οι πιλότοι μας και οι ένοπλες δυνάμεις, απλώς εκτέλεσαν το καθήκον τους, το οποίο αφορά στην απάντηση των παραβιάσεων των κανόνων. Πιστεύω πως αυτή είναι η ουσία».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστικό τροχαίο με έναν νεκρό στο Νέο Ψυχικό, δύο σοβαρά τραυματίες

Ελλάδα 05.02.2025
Χρειάστηκε παρέμβαση της Πυροσβεστικής

Νέος σεισμός στην Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Νέα σεισμική δόνηση 4,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Αμοργό

Ιερέας θώπευσε πιστή την ώρα της εξομολόγησης

Ελλάδα 05.02.2025
«Πάγωσα» είπε η γυναίκα στο δικαστήριο

Η Αργεντινή αποσύρεται από τον ΠΟΥ στα χνάρια των Ηνωμένων Πολιτειών

Κόσμος 05.02.2025
Η Αργεντινή αποφάσισε να αποσυρθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σεισμοί στις Κυκλάδες: Έκτακτη ανακοίνωση του ΕΚΠΑ ‑ Τα δεδομένα για Σαντορίνη και Αμοργό

Ελλάδα 05.02.2025
Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν θα μπορούσε κάποιος από τους μέχρι τώρα σεισμούς στις Κυκλάδες να χαρακτηριστεί κύριος.

Πάτρα: Ξύπνησε η 14χρονη που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Ελλάδα 05.02.2025
«Μας χαμογέλασε, μας έσφιξε τα χέρια»

Τέλος ο Κώστας Αντετοκούνμπο από τον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 05.02.2025
Πρόωρο φινάλε στη συνεργασία του Παναθηναϊκού με τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρή 13χρονη από σηψαιμία

Ελλάδα 05.02.2025
Εισήχθη για χειρουργική επέμβαση, ωστόσο παρουσίασε επιπλοκές και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε

Γκάφα στο Μετρό, ξέχασαν τα ηχεία ανακοινώσεων ανοιχτά: «Όλοι λιώμα ήμασταν»

Ελλάδα 05.02.2025
Απίστευτο περιστατικό στον σταθμό του Μετρό στο Μοντηράκι.

Πρόεδρος Κολομβίας: Η κοκαΐνη είναι το ίδιο κακή με το ουίσκι, είναι παράνομη μόνο επειδή παράγεται στη Λατινική Αμερική

Κόσμος 05.02.2025
Για ακόμη μία φορά ο Πρόεδρος της Αργεντινής βρήκες τρόπο να προκαλέσει με τις δηλώσεις του καθώς αυτή την φορά σε έκτακτη σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου της χώρας του υπογράμμισε πως η κοκαΐνη κάνει το ίδιο κακό με το ουίσκι