Πώς είναι να δουλεύει κανείς σε ένα μουσείο φαλλών;
Ο γιος του ιδρυτή του Phallological Museum αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες
Δημοσίευση 9/12/2015 | 00:13
Το Icelandic Phallological Museum βρίσκεται στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας και δίνει στέγη σε περισσότερα από 280 μόρια: 93 εξ αυτών είναι θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου. Ο ιδρυτής του ξεχωριστού μουσείου είναι ο Ισλανδός καθηγητής Ιστορίας Sigurður Hjartarson, ο οποίος στα 33 του είχε λάβει ως... δώρο το πeος ενός ταύρου και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
Ως έφορος του μουσείου εργάζεται σήμερα ο γιος τους καθηγητή, Hjörtur Gísli Sigurðsson, και εξηγεί πώς είναι να εργάζεται κάποιος σε ένα τέτοιο μέρος. Όπως αποκαλύπτει, ο πατέρας του ξεκίνησε τη συλλογή το 1974, με πρώτο δείγμα εκείνο το πeος ταύρου που ένας φίλος του του έδωσε για πλάκα. Μαζί όμως με αυτό, του έδωσε και την ιδέα της συλλογής!
Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1997, ενώ στην ερώτηση πώς ένιωσε ο ίδιος που ο πατέρας του άνοιξε ένα μουσείο τέτοιου είδους, απάντησε πως ο πατέρας του ξεκίνησε τη συλλογή όταν ο ίδιος ήταν 10 ετών, γι' αυτό και μεγαλώνοντας το δέχτηκε ως κάτι φυσιολογικό – που άλλωστε ήταν, σε γενικές γραμμές.
Μαζί με τον πατέρα του έζησε απίστευτες περιπέτειες, όπως λέει, καθώς ταξίδευαν σε απομακρυσμένα σημεία της γης για τις ανάγκες του εμπλουτισμού της συλλογής του. Μάλιστα, το ίδρυμα διαθέτει και ένα ανθρώπινο πeος, ενός 95χρονου, ο οποίος είχε στείλει επιστολή στον καθηγητή το 1996, βάσει της οποίας δήλωνε την επιθυμία του να δωρίσει το μόριό του, και έτσι το 2011, όταν ο 95χρονος πέθανε, οι γιατροί τού το αφαίρεσαν και προστέθηκε στη συλογή με τα υπόλοιπα.
Σύμφωνα με τον Hjörtur, η συλλογή του μουσείου διαθέτει πέη από φάλαινες, μέχρι και χάμστερ (για το τελευταίο απαιτείται μεγεθυντικός φακός). Επιπλέον, στα εκθέματα περιλαμβάνονται και χειροτεχνήματα, όπως αμπαζούρ φτιαγμένα από τα όσχεα ταύρων.
Οι επισκέπτες του Phallological Museum είναι από όλον τον κόσμο. Πέρυσι οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 20.000, ενώ οι περισσότεροι ήταν γυναίκες!