E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οργισμένος ο Καραμανλής μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών

Τι περιμένει από Κυριάκο

Δημοσίευση 12/1/2016 | 10:39

Οργισμένος ο Καραμανλής μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών

Ένα 24ωρο μετά από το αποτέλεσμα του 2ου γύρου των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής φέρεται να είναι οργισμένος με την ήττα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με στελέχεχη που πρόσκεινται σε αυτόν, ο πρώην πρωθυπουργός είναι αρκετά προβληματισμένος με το αποτέλεσμα και οργισμένος με τις φήμες περί τριγωνικής σχέσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η οργή του Κώστα Καραμανλή επεκτείνεται και στο γεγονός ότι υπάρχει η πεποιήθηση πως στις προχθεσινές εκλογές ηττήθηκε ο καραμανλισμός. «Γιατί, είδατε κανέναν Καραμανλή αντίπαλο του Μητσοτάκη;», έλεγαν οι κύκλοι του. Όσον βέβαια αφορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού έλεγαν: «Πρέπει να περιμένουμε να δώσει ο Μητσοτάκης τα πρώτα δείγματα, για να φανεί αν θέλει να είναι μεταρρυθμιστής ή όχι».

Η έκπληξη και η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το σύνθημα της ανανέωσης, εκτιμάται από τους αναλυτές ως καθαρή ήττα του καραμανλικού μπλοκ, το οποίο είχε στηρίξει σε όλη τη διαδικασία τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ ακόμη και στα κάστρα του Καραμανλή σε Θεσσαλονίκη, ακόμη και στις Σέρρες ο Κυριακος Μητσοτάκης ήταν μπροστά ή η διαφορά ήταν μικρή.

Βέβαια, ο Κώστας Καραμανλής μέτρησε δυνάμεις μέσα στο κόμμα που ξεπερνούν το 45%, όμως δεν κατάφερε να ελέγξει τη Νέα Δημοκρατία. Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι είχε απέναντί του ολόκληρο το υπόλοιπο κόμμα και τα υπόλοιπα τζάκια που είχαν ταχθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό του Μητσοτάκη.

Ο ίδιος ο Καραμανλής μιλούσε όλη αυτήν την περίοδο μόνο μέσω κύκλων (με εξαίρεση το δημοψήφισμα) και επιχείρησε να ελέγξει το κόμμα από το παρασκήνιο.

Βέβαια, ο αγώνας είχε πολλές παραμέτρους, αφού οι γαλάζιοι ψηφοφόροι μπορεί από τη μία να άκουγαν το περιβάλλον Καραμανλή, από την άλλη όμως πόνταραν στην ανανέωση που ενδεχομένως να φέρει στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ η ήττα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές μέτρησε.

Ταυτόχρονα, η επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, ενός καραμανλικού, από τον Αλέξη Τσίπρα για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας φανέρωσε τους διαύλους επικοινωνίας Καρμαναλή-Τσίπρα, ενώ η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή» δημοσίευσε προ ημερών άρθρο με την προτίμησή της στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όπως ήταν φυσικό, όλα αυτά μέτρησαν για τους γαλάζιους ψηφοφόρους, που θέλουν το κόμμα τους στην εξουσία και απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εξερράγη η βόμβα στα γραφεία της Hellenic Train

Ελλάδα Χτες
Το ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών) που έσπευσε στο σημείο δεν πρόλαβε να εξουδετερώσει τον μηχανισμό

Συνέντευξη Τύπου για τα Τέμπη – Παπαδάκης: «Οι ημερομηνίες είναι όλες πλαστογραφημένες στα βίντεο»

Ελλάδα Χτες
Τα βίντεο της Interstar δεν έχουν μεταδεδομένα. Τι είπε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χιούστον στο Τέξας, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου.

Χρήστος Τριαντόπουλος: Παραπέμπεται στο Δικαστικό Συμβούλιο

Ελλάδα Χτες
Η Ολομέλεια της Βουλής υπερψήφισε με 190 «ναι» και 10 «όχι» την παραπομπή του πρώην υφυπουργού

Συνέντευξη Τύπου για τα Τέμπη – Κάρναβος: «Είναι αδιαμφισβήτητο πως υπήρχε καύσιμο που έκαψε ανθρώπους»

Ελλάδα Χτες
Παραμένει και σήμερα ο κίνδυνος σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Ελλάδα σε ποσοστό 78%! – Τι είπε για τα έλαια σιλικόνης

ΗΠΑ: Ασθενής επιβίωσε επί τέσσερις μήνες με νεφρό από χοίρο

Tech + Science Χτες
Πρόκειται για χρονικό διάστημα ρεκόρ για ξενομεταμόσχευση

Αχαΐα: Καταγγελία σε βάρος διευθύντριας σχολείου για απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και καψόνια

Ελλάδα Χτες
Οι εξελίξεις παρακολουθούνται με ιδιαίτερη προσοχή από το Υπουργείο Παιδείας, με την τοπική κοινωνία να είναι αναστατωμένη

Ένταση στη Βουλή ‑ Κωνσταντοπούλου: Σκοτώσατε τα παιδιά στα Τέμπη

Ελλάδα Χτες
Λαζαρίδης: Το πρωί είσαι μοιρολογίστρα και το βράδυ party animal

Ιστορική στιγμή: Η Γιακούζα υπόσχεται να βάλει τέλος στις συρράξεις

Κόσμος Χτες
Τρία στελέχη της Yamaguchi-gumi, της μεγαλύτερης «πτέρυγας» της Γιακούζα, δεσμεύθηκαν με επιστολή προς τις αστυνομικές αρχές ότι θα σταματήσουν τις αιματηρές συγκρούσεις

Η Εσθονία κατέσχεσε τάνκερ με προορισμό την Ρωσία

Κόσμος Χτες
«Έπλεε παράνομα χωρίς έγκυρη σημαία κράτους»

Το ΣτΕ αποφασίζει για τη συνταγματικότητα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία

Ελλάδα Χτες
Οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ κατά του νόμου υποστηρίζουν ότι τροποποιείται πλήρως ο θεσμός της οικογένειας

Εντυπωσιακές εικόνες από τη μεγάλη άσκηση «Ηνίοχος 2025»

Ελλάδα Χτες
1.600 πτήσεις μαχητικών από 12 χώρες, σε όλο το FIR Αθηνών

Τρελαίνει κόσμο ο διάδοχος του Μπολτ, ο 17χρονος Γκουτ Γκουτ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Αυστραλός, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να σπάσει το φράγμα των 10 δευτερολέπτων, το έκανε δύο φορές μέσα σε μία μέρα και επιβεβαίωσε ότι μπορεί να πάρει τη θέση του Τζαμαϊκανού σπρίντερ