E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

11 αληθινές ιστορίες: Tα ευτράπελα ενός κερδισμένου λαχείου

Η άλλη πλευρά του... νομίσματος

Δημοσίευση 15/1/2016 | 00:28

11 αληθινές ιστορίες: Tα ευτράπελα ενός κερδισμένου λαχείου

Πώς καταλήγει άραγε ένας άνθρωπος που έχει κερδίσει το τζακ-ποτ; ¶λλοι επενδύουν σωστά τα χρήματά τους, άλλοι τα ξοδεύουν στη χλιδάτη ζωή και μετά μένουν άφραγκοι και άλλοι τα μοιράζονται με κόσμο. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε 11 ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν τεράστια ποσά και τα... διαχειρίστηκαν όπως νόμιζαν σωστά.

1. Χάνουν το τυχερό δελτίο: Αυτό συνέβη τουλάχιστον στον Hung Nguyen, ο οποίος κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια, χάρη σε ένα δελτίο Powerball. Χωρίς να ξέρει ότι κέρδισε, έφυγε στο Βιετνάμ και έπειτα από μήνες, αφού είχε επιστρέψει, βρήκε την αστυνομία της Καλιφόρνια να τον αναζητά. Όμως έχασε τα χρήματα, γιατί δεν μπορούσε να βρει τον λαχνό, οπότε αυτά μοιράστηκαν στα σχολεία της περιοχής.

2. Κάποιος άλλος εμφανίζεται και διεκδικεί το βραβείο: Η Etta May Urquhart άφησε τον γιο της να υπογράψει τα μισά χαρτιά για να λάβει το κέρδος από τον τυχερό της λαχνό, μιας και είχε πολλή δουλειά, όμως εκείνος ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα ήταν δικά του και ξόδεψε κάθε δεκάρα.

3. Γίνονται άπληστοι: Ο Americo Lopes ξετρελάθηκε όταν κέρδισε 38,5 εκατομμύρια δολάρια από το λαχείο του και άφησε τη δουλειά του, σκεπτόμενος πως θα ξοδέψει τα λεφτά του, μέχρι που ένας συνεργάτης του τον μήνυσε και όπως αποδείχτηκε πως το τυχερό δελτίο είχε αγοραστεί μαζί με άλλα, από όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας όπου δούλευε ο Lopes. Εν τέλει, αναγκάστηκε να μοιραστεί τα χρήματα με τους υπόλοιπους.

4. Χαλάνε τα χρήματά τους σε ανοησίες: Το 1961, όταν η Vivian Nicholson κέρδισε χρήματα στο λαχείο, είπε ότι θα τα ξοδέψει όλα στα ρούχα, και αυτό έκανε. Το 1965 δήλωσε πτώχευση, καθώς δεν εργαζόταν και ήταν χήρα, οπότε δεν είχε καμιά πηγή εσόδων.

5. Κάνουν μη σοφές επενδύσεις: Η Tonda Lynn Dickerson πήρε ένα λαχείο ως φιλοδώρημα από κάποιον πελάτη στο εστιατόριο όπου δούλευε, το οποίο τελικά αποδείχτηκε τυχερό, ενώ η ίδια θέλησε να μοιραστεί τα χρήματα με τους συναδέλφους της. Έτσι, αγόρασε το 51% της επιχείρησης και έγινε συνιδιοκτήτρια, δίνοντας 9 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα όμως πρέπει να πληρώσει φορολογία 771.570 δολάρια.

6. Συλλαμβάνονται για ανοησίες: Όπως η Amanda Clayton, που κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια, συνελήφθη λίγο αργότερα για χρηματική απάτη και τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

7. Γίνονται μαγνήτης κλεφτών: Ο 55χρονος Jack Whittaker πάντα δούλευε πολύ, μέχρι που κέρδισε 314 εκατομμύρια δολάρια στον χριστουγεννιάτικο λαχνό το 2002 και έδωσε το 10% των κερδών του σε φιλανθρωπίες. Δυστυχώς όμως, λίγο καιρό αργότερα κλέφτες μπήκαν στο σπίτι του, σηκώνοντας 545.000 δολάρια που βρήκαν σε μετρητά, ενώ μια άλλη φορά, κλέφτες πήραν 200.000 δολάρια που είχε στο αυτοκίνητό του. Επίσης, ενώ βρισκόταν σε ένα στριπτιτζάδικο, ο υπεύθυνος του μαγαζιού μαζί με μια χορεύτρια των νάρκωσαν και του πήραν τα λεφτά του.

8. Χάνουν τα κέρδη σε διαζύγιο: Ο Thomas και η Denise Rossi ήταν παντρεμένοι για 25 χρόνια χωρίς προβλήματα, όμως μια μέρα η Denise κέρδισε ένα λαχείο και δεν ήθελε να μοιραστεί το έπαθλο, οπότε και χώρισε τον Thomas, χωρίς εκείνος να ξέρει τι είχε συμβεί. Όταν όμως ανακάλυψε ότι η πρώην του είχε κερδίσει 1,3 εκατ. δολάρια, της τα πήρε όλα!

9. Καταστρέφονται από εθισμούς: Το 1981 ο Willie Hurt κέρδισε 3,1 εκατομμύρια δολάρια, όμως δυο χρόνια μετά ήταν άφραγκος, καθώς τα ξόδεψε όλα στο κρακ! Μια ιδιαίτερη αγάπη στην κοκαΐνη είχε ο Michael Carroll, ο οποίος ξόδεψε στην κοκαΐνη τα 14 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε.

10. Συνεχίζουν τη δουλειά: Το 2006, οκτώ εργάτες μιας εταιρείας στη Νεμπράσκα κέρδισαν 365 εκατομμύρια δολάρια και αμέσως άφησαν τη δουλειά τους, όμως κάποιοι από τους νικητές συνέχισαν να βρίσκονται στα πόστα τους, κανονικά.

11. Καταλήγουν νεκροί: Ο 40χρονος Abraham Shakespeare κέρδισε 30 εκατομμύρια δολάρια, όμως η σύντροφός του τον άφησε, έχοντας δολερούς σκοπούς. Τελικά ο Shakespeare βρέθηκε θαμμένος κάτω από μια τσιμεντένια πλάκα, στο σπίτι του φίλου της πρώην του, η οποία καταδικάστηκε για τον φόνο του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.