E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έφτασε τα 25 κιλά και ο γιατροί της έδιναν 48 ώρες ζωής

Σήμερα χαίρει άκρας υγείας

Δημοσίευση 15/1/2016 | 00:28

Έφτασε τα 25 κιλά και ο γιατροί της έδιναν 48 ώρες ζωής

Την τραυματική ιστορία μιας νεαρής κοπέλας που υπέφερε από ανορεξία δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail. Η Αυστραλή Gemma Walker είχε φτάσει τα 25 κιλά και οι γιατροί τής έδιναν μόλις 48 ώρες ζωής, η ίδια όμως πάλεψε με την ασθένειά της και σήμερα χαίρει άκρας υγείας.

Μάλιστα, αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της, περιγράφοντας το πώς κατάφερε να γλιτώσει λίγες ώρες πριν τον θάνατο και δείχνοντας φωτογραφίες της από τότε που έπασχε από ανορεξία, θέλοντας να αφυπνίσει τις υπόλοιπες κοπέλες. Στα 14 της η Gemma διαγνώστηκε με ανορεξία και βουλιμία, με τους γιατρός να την προειδοποιούν ότι μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και να πεθάνει.

Η έφηβη είχε βάρος 25-27 κιλά, με αποτέλεσμα οι γονείς της να ψάχνουν σαν τρελοί την κατάλληλη θεραπεία, ώστε να τη σώσουν. Στα επόμενα 9 χρόνια η νεαρή νοσηλεύτηκε 3 φορές στο νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν φροντίδα έκτακτης ανάγκης και ψυχολογική βοήθεια.

Σήμερα η 22χρονη έχει σημειώσει εκπληκτική πρόοδο και γιορτάζει τον 6ο μήνα καλής υγείας. Η ίδια πιστεύει πως δημοσιεύοντας τις σοκαριστικές φωτογραφίες της από την περίοδο της ασθένειάς της θα βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.

Σύμφωνα με την ίδια, της είναι πολύ δύσκολο να βλέπει τον εαυτό της όπως ήταν τότε, όχι τόσο για την εικόνα του σώματός της, αλλά γιατί θυμάται τα συναισθήματα που βίωνε. Κάθε φωτογραφία που κοιτά της θυμίζει πώς ένιωθε και τι κρυβόταν πίσω από κάθε εικόνα της. Ο πατέρας της κοπέλας, κοιτώντας τις παλιές φωτογραφίες της, θυμάται τις δύσκολες ώρες που έζησε, την αγωνία και τον πόνο.

Όπως λέει, ήταν τα πιο σκληρά χρόνια της ζωής της οικογένειάας τους. Κάθε πρωί έλεγχαν το κορίτσι για να δουν αν αναπνέει και αν η αδύναμη καρδιά της συνέχιζε να χτυπά. Ακόμα, λέει πως κάποια βράδια κάθονταν στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι της Gemma, για να είναι μαζί της, μιας και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο για να τη βοηθήσουν.

Η κοπέλα συνήθιζε να καταναλώνει 6.500 θερμίδες μέσα σε 20 λεπτά, προκαλώντας στον εαυτό της εμετό, ενώ είχε φτάσει σε σημείο να έχει παραισθήσεις. Η ανάρρωσή της ήταν πολύ τραυματική, όπως αναφέρει η ίδια, καθώς χρειάστηκε να αγωνιστεί πολύ, ώστε να είναι και πάλι υγιής. Πλέον η 22χρονη έχει δημιουργήσει τη δική της σειρά περιποίησης για το δέρμα και κοιτάει με αισιοδοξία το μέλλον.

Μεταξύ όσων είπε, ανέφερε πως ο σύντροφός της της έδειξε απίστευτη υποστήριξη και αποτελεί τον λόγο που είναι ακόμα ζωντανή, ενώ ευχαριστεί εξίσου τους γονείς της για τη συμπαράστασή τους σε όλη τη ζωή της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.