Τώρα οι ντράμερ θα μπορούν να παίζουν τη μουσική τους με τρία χέρια!
Μια νέα εφεύρεση ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα
Δημοσίευση 20/3/2016 | 00:14
Έναν ρομποτικό βραχίονα κατασκεύασαν επιστήμονες στις ΗΠΑ, ο οποίος μπορεί να φορεθεί από τον κάθε ντράμερ στο ένα του χέρι, ώστε να μπορεί πλέον να παίζει τη μουσική του, με τρία άκρα!
Το τρίτο χέρι, στερεώνεται στον ώμο και το μήκος του φτάνει περίπου τα 65 εκατοστά, ενώ ανταποκρίνεται τόσο στις ανθρώπινες κινήσεις, όσο και στη μουσική που ακούει. Αντιλαμβάνεται τη μελωδία που παίζει ο ντράμερ με τα δυο χέρια και κάνει τις κινήσεις που απαιτούνται. Επιπλέον, το ρομποτικό χέρι, επιταχύνει και επιβραδύνει ανάλογα με τον ρυθμό του μουσικού και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή βρίσκονται και τι κάνουν τα χέρια του.
Η εν λόγω εφεύρεση αποτελεί μια δημιουργία των μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Τζόρτζια στην Ατλάντα, με επικεφαλής της ομάδας τον καθηγητή Gil Weinberg, ο οποίος διευθύνει το Κέντρο Μουσικής Τεχνολογίας. Όπως δήλωσε, στόχος της ομάδας είναι η διεύρυνση των ορίων του τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας που μπορεί να φορεθεί.
Η συγκεκριμένη ερευνητική ομάδα, αποτελείται από μουσικούς, πληροφορικάριους και φυσικούς, ενώ η ιδέα για τη δημιουργία ενός τρίτου χεριού τους ήρθε, μετά από την επιθυμία ενός ντράμερ, για την κατασκευή ενός ρομποτικού προσθετικού χεριού, καθώς εκείνος είχε χάσει το ένα του χέρι σε ατύχημα. Χάρη σε αυτό το τεχνητό άκρο, ο ντράμερ κατάφερε να γίνει ο γρηγορότερος παγκοσμίως στην κατηγορία του.
Πλέον αυτό το τρίτο χέρι θα μπορεί να φορεθεί από κάθε ντράμερ, ο οποίος θα το νιώθει σαν μέλος του σώματος του.
Σύμφωνα με τον Weinberg, από τη στιγμή που το μηχάνημα αυτό αντιλαμβάνεται κάθε ανθρώπινη κίνηση, θα μπορεί να συμπληρώσει και να επαυξήσει τη δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος, με αποτέλεσμα να γίνει μέρος του.
Το επόμενο βήμα, θα είναι να συνδεθεί το ρομποτικό χέρι, απευθείας με τον εγκέφαλο του ντράμερ. Τα πειράματα έχουν ήδη ξεκινήσει, με τη χρήση μιας ειδικής κάσκας, που φοριέται στο κεφάλι και πιάνει τα εγκεφαλικά σήματα του μουσικού. Οι Αμερικανοί ερευνητές οραματίζονται ότι αυτή η εφεύρεση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ειδικότητες, όπως στην ιατρική, στην χειρουργική, σε τεχνικά επαγγέλματα κ.α.