E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διάσημοι που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο

10 άνθρωποι που έφυγαν πρόωρα

Δημοσίευση 19/2/2016 | 00:05

Διάσημοι που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο

Με αφορμή το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη, θυμόμαστε όλους τους διάσημους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο, με την ευχή να μη μεγαλώσει η λίστα, όχι μόνο των διάσημων, αλλά γενικά των ανθρώπων που καθημερινά αφήνουν την τελευταία τους πνοή στον δρόμο.

James Dean

Ο «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία» James Dean είχε τρέλα με τα αυτοκίνητα και λέγεται πως ήθελε να ξεκινήσει καριέρα αυτοκινητιστή. Έπαιρνε συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα και τα δοκίμαζε. Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1955, κι ενώ έτρεχε στον αυτοκινητόδρομο, ένας φοιτητής μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο του Αμερικανού ηθοποιού. Ήταν μόλις 24 ετών. Η ταινία «Επαναστάτης Χωρίς Αιτία», που τον καθιέρωσε, θεωρείται καταραμένη, αφού και οι τρεις πρωταγωνιστές της πέθαναν πρόωρα.

Jackson Pollock

Ένας από τους μεγαλύτερους Αμερικανούς ζωγράφους και από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 1956, ενώ λέγεται ότι οδηγούσε μεθυσμένος. Ήταν μόλις 44 ετών.

Albert Camus

Ο μεγάλος φιλόσοφος και λογοτέχνης, ένα από τα πιο όμορφα και λαμπερά μυαλά του 20ού αιώνα, άφησε την τελευταία του πνοή σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα πριν προλάβει να κλείσει τα 47 του χρόνια, ενώ καθόταν στη θέση του συνοδηγού. Ο οδηγός, συγγενής ενός στενού του φίλου, παρέκκλινε της πορείας του και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο. Οι εφημερίδες της εποχής απέδωσαν την αιτία του ατυχήματος σε υπερβολική ταχύτητα (130 χλμ/ώρα). Ήταν χειμώνας του 1960.

Πέτρος Λοχαΐτης

Ο γνωστός ηθοποιός, που είχε παίξει σε διάφορες δημοφιλείς ταινίες, ειδικά με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, έφυγε πρόωρα στα 43 του χρόνια τον Μάιο του 1976. Κατευθυνόταν με το αυτοκίνητό του προς τον Θεολόγο, όταν έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε πάνω σε βράχο. Πέθανε ακαριαία. ¶νθρωποι του περιβάλλοντός του ήξεραν ότι είχε αδυναμία στο αλκοόλ και πίστευαν πως αυτή ήταν η αιτία του δυστυχήματος.

Grace Kelly

Η πασίγνωστη ηθοποιός (συγκαταλέγεται στις 50 καλύτερες όλων των εποχών) και πριγκίπισσα του Μονακό (είχε παντρευτεί τον πρίγκιπα Ρενιέ) επέστρεφε στο παλάτι οδικώς με την κόρη της Στεφανί από το εξοχικό τους, τον Σεπτέμβρη του 1982. Η Grace Kelly ενώ οδηγούσε έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό, που ήταν αρκετό να την κάνει να χάσει τις αισθήσεις της και να ρίξει το αυτοκίνητο σε έναν γκρεμό. Έπεσε σε κώμα και η οικογένειά της αργότερα αποσύνδεσε τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή. Η Στεφανί υπέστη σοβαρό κάταγμα στον αυχένα, που την ανάγκασε να φοράει κολάρο για αρκετό καιρό.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Στις 31 Αυγούστου του 1997 η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρισκόταν στο Παρίσι με τον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγέντ. Ενώ βρίσκονταν μέσα σε μια Mercedes-Benz W140, αντιλήφθηκαν ότι τους κυνηγούν οι παπαράτσι. Ο οδηγός (που ακούστηκε ότι ήταν μεθυσμένος), στην προσπάθειά του να αποφύγει τους απρόσκλητους φωτογράφους, έκανε έναν ελιγμό και έπεσε σε μια κολώνα. Ο οδηγός και ο Φαγέντ πέθαναν ακαριαία, η Νταϊάνα όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε 3 ώρες μετά. Ήταν μόλις 36 ετών. Λέγεται πως όσο βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο και μέχρι να την απεγκλωβίσουν, φώναζε: «Αφήστε με ήσυχη». Πολλές είναι οι θεωρίες και τα αναπάντητα ερωτήματα για το συγκεκριμένο ατύχημα, και δεν έχουν βρει απάντηση μέχρι σήμερα.

Κωνσταντίνος Παπαχρόνης

Ο νεαρός και ταλαντούχος ηθοποιός, ένα από τα πιο ευγενικά πρόσωπα του ελληνικού θεάτρου, έφυγε στα 31 του χρόνια όταν η μηχανή του προσέκρουσε σε επερχόμενο Ι.Χ. Ήταν γνωστός από τις σειρές «Πάλι Απ' Την Αρχή» και «Έτσι Ξαφνικά». Ήταν 2 Δεκεμβρίου του 2008.

Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης έφυγε αναπάντεχα τον Ιανουάριο του 2012. Στα διαλείμματα των γυρισμάτων της ταινίας «Η ¶λλη Θάλασσα» στη Δραπετσώνα, χτυπήθηκε από μια μοτοσικλέτα και τραυματίστηκε σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση και άφησε την τελευταία του πνοή το ίδιο βράδυ. Ήταν 77 ετών.

Τόμας Πρωτόπαππας

Ο νεαρός ηθοποιός, που έγινε γνωστός από τη σειρά του Mega «Οι Βασιλιάδες», είχε ατύχημα με το αυτοκίνητο στις 17 Μαρτίου του 2013. Ήταν στον δρόμο για τα γυρίσματα μιας εκπομπής, όταν σταμάτησε σε μια άκρη της Αττικής Οδού για να μιλήσει στο κινητό. Ύστερα από λίγο, ένα βαν τον χτύπησε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σύγκρουση. Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου έμεινε για 66 ημέρες. Δεν τα κατάφερε όμως. Έφυγε στις 21 Μαΐου του 2013, σε ηλικία 25 ετών.

Paul Walker

¶λλος ένας συνοδηγός που έχασε τη ζωή του. ¶λλος ένας λάτρης των γρήγορων αυτοκινήτων, όπως απέδειξε και με τη συμμετοχή του στη σειρά ταινιών «Fast & Furious». Ήταν 30 Νοεμβρίου του 2013 και ο Paul Walker μαζί με έναν φίλο του (Roger Rodas) επέστρεφαν από μια φιλανθρωπική εκδήλωση που είχε οργανώσει ο Walker, όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε από τον δρόμο, χτύπησε σε μια κολώνα και δυο δέντρα, ώσπου έπιασε φωτιά. Οι δυο επιβαίνοντες κάηκαν ολοσχερώς. Ήταν μόλις 40 ετών, ενώ ο Rodas 38.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 σοφά αποφθέγματα του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρόσωπα 09.10.2024
Πέθανε σαν σήμερα το 1967

Το νέο «παλάτι» των Μπέκαμ κοστίζει 71 εκατομμύρια

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Οι Μπέκαμ σε νέα πολυτελή επένδυση!

Γιατί οι Ιάπωνες θέλουν να δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης;

Νέα Εποχή 09.10.2024
Αν και έχουν γίνει προσπάθειες να περιοριστεί το φαινόμενο της υπερβολικής εργασίας, η εργασιακή νομοθεσία στην Ιαπωνία δεν είναι πάντα επαρκώς αυστηρή

Η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση στην Ευρώπη

Νέα Εποχή 09.10.2024
Θα μπορούσε, αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Μυστικά, θεωρίες συνωμοσίας και η ιστορία του ακριβότερου πίνακα όλων των εποχών

Stories 09.10.2024
Το άνευ προηγουμένου ποσό που δόθηκε για αυτό το εργο Salvator Mundi, αναμφισβήτητα, τον πιο αμφιλεγόμενο πίνακα του 21ου αιώνα

Ένα ζευγάρι ζει χωρίς χρέη σε ένα σπίτι που έχτισε μόνο του, στη Μοντάνα

Αρχιτεκτονική 09.10.2024
Τώρα, διδάσκουν σε άλλους πώς να κάνουν το ίδιο

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα Χτες
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά Χτες
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories Χτες
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά Χτες
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.