Point zero: re start, ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων
Δημοσίευση 24/2/2016 | 00:28
Εγκαίνια: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, στις 20:00
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 11.00-18.00, Δευτέρα και Τρίτη 11.00-14.00
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων η ομαδική έκθεση νέων μέσων με τίτλο Point zero: re start.
Η έκθεση αυτή νέων μέσων αποτελεί σχολιασμό της οικονομικής κρίσης και των διαφορετικών αφηγήσεων που αυτή δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδέει την οικονομία με τη ζωή των ανθρώπων, θέλοντας έτσι να ασκήσει κριτική στον τρόπο που δημιουργούνται σχέσεις αλλά και αντίρροπες δυνάμεις ανάμεσά τους. Η ίδια η επιλογή του χώρου για την παρουσίαση της έκθεσης νέων μέσων, στοχεύει να λειτουργήσει ως σχολιασμός και αντίστιξη, και παράλληλα ως παρότρυνση για κριτική σε μία νέα περίοδο - κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά- της οποίας είμαστε όλοι κοινωνοί και ενίοτε σχολιαστές.
Εντάσσοντας το πρόθεμα “re-” στον τίτλο, γίνεται μια έμμεση αναφορά στην επανέναρξη μιας νέας εποχής, η οποία δομείται εντός (και όχι εκτός) της ιστορικότητας, αλλά και μέσα από αναφορές στο παρελθόν σε επίπεδο κοινωνικό, παγκόσμιο και πανανθρώπινο. Παρουσιάζονται τα έργα: La Plissure du Text (Roy Ascott & Elif Ayiter ,Max Moswitz, Selavey Οh), Occupy Wall Screens και Εmotion Forecast (Maurice Benayoun) και Equity Bot (Scott Kildall). Τα περισσότερα έργα έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο και έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις (βραβείο Ars Electronica για το έργο La Plissure du Text) κ.α. Για πρώτη φορά σημαντικοί καλλιτέχνες αυτού του κύρους και εμβέλειας εκθέτουν από κοινού στην Ελλάδα και δίνουν την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει τα έργα τους.
Επιμέλεια: Εύα Κέκου
Συμμετέχουν: Roy Ascott (UK) & Elif Ayiter, Max Moswitzer, Selavy Οh, Maurice Benayoun, (FR), Scott Kildall (US)
Ο καλλιτέχνης Maurice Benayoun θα έρθει στα εγκαίνια και θα βρίσκεται στην έκθεση για να εξηγήσει το έργο του αλλά και να συζητήσει με το ελληνικό κοινό για τα νέα μέσα και τη θέση τους στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της σύγχρονης τέχνης.