E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βούλγαρος «κυνηγός κεφαλών» καταδιώκει πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία

Βλέπει το κυνήγι μεταναστών σαν σπορ

Δημοσίευση 11/3/2016 | 10:11

Βούλγαρος «κυνηγός κεφαλών» καταδιώκει πρόσφυγες στα σύνορα με την Τουρκία

Μια φρικιαστική είδηση που παραπέμπει σε άλλες εποχές είδε το φως της δημοσιότητας και προέρχεται από τη γειτονική Βουλγαρία. Εκεί, Βούλγαροι «κυνηγοί κεφαλών» περιπολούν στα σύνορα ψάχνοντας πρόσφυγες.

Μάλιστα, ο αρχηγός τους, ο 29χρονος Ντίνκο Βάλεφ κατάφερε να εξασφαλίσει δύο τεθωρακισμένα οχήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντίδραση του τοπικού πληθυσμού ήταν τόσο θετική που πλέον ετοιμάζεται να στρατολογήσει περισσότερους χωρικούς στη συμμορία του που θυμίζει τους κυνηγούς κεφαλών της Άγριας Δύσης.

Θεωρεί κάθε παράνομο μετανάστη, τζιχαντιστή και φυσικά αρνείται κάθε κατηγορία που κάνει λόγο για βασανισμό των αιχμαλώτων του. Ο κυνισμός του φτάνει στο επίπεδο να περιγράφει το κυνήγι κεφαλών ως «σπορ»: «Θα το χαρακτήριζα απλώς μια αθλητική δραστηριότητα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις έναν αθλητή βίαιο», ισχυρίζεται.

Μάλιστα, ο Βάλεφ ζητά από τη βουλγαρική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την επιχείρησή του και να πληρώνει για κάθε πρόσφυγα που συλλαμβάνει.

Όπως υποστηρίζει ο 29χρονος, πολλές φορές τον βοηθούν και άλλοι με οχήματα που κινούνται σε χωματόδρομους, καθώς και με εκπαιδευμένους σκύλους. Ο ίδιος πάντως συνηθίζει να ψάχνει για πρόσφυγες πάνω στο άλογό του.

Το κυνήγι του Βάλεφ προσέλκυσε την προσοχή της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Επιτροπή απαιτεί από τις αρχές να πατάξουν την παράνομη και εγκληματική δράση του κυνηγού κεφαλών.

Ωστόσο οι επισημάνσεις της Επιτροπής έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς προκάλεσαν ένα κύμα υποστήριξης στον Ντίνκο Βάλεφ, δείχνοντας ότι το ρατσιστικό, ξενοφοβικό μίσος και οι πρακτικές Άγριας Δύσης χαίρουν κάποιου βαθμού αποδοχής από τη βουλγαρική κοινωνία.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της Επιτροπής του Ελσίνκι ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει κακοποιήσει πρόσφυγες κάθε ηλικίας ακόμα και παιδιά και μάλιστα σε μία περίπτωση τους ανάγκασε να μείνουν γονατιστοί για πάνω από μια ώρα με το πρόσωπό τους στο έδαφος αφού τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει.

Και πως να θεωρηθεί ότι η βουλγαρική κυβέρνηση θα κάνει επ' αυτού, όταν ο Βάλεφ καλείται να μιλήσει στη δημόσια τηλεόραση της χώρας; Σύμφωνα με τα όσα είπε, πήρε την απόφαση, όταν δέχτηκε ο ίδιος επίθεση από παράνομους μετανάστες, οι οποίοι φώναζαν «Αλλάχ» και ήθελαν να του κλέψουν τη μηχανή. Έτσι το έβαλε σκοπό να μην τους αφήνει να περιφέρονται στη χώρα του, μαζεύοντας τους και διώχνοντάς τους από τη χώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φλόριντα: Συναγερμός για τον κυκλώνα Μίλτον ‑ Χάος στους δρόμους, «αν μείνετε θα πεθάνετε» λένε οι Αρχές

Κόσμος 08.10.2024
Τα 350 χλμ/ώρα θα φτάσουν οι άνεμοι - Ο Μίλτον είναι «η χειρότερη» καταιγίδα που πλήττει την περιοχή τα τελευταία 100 και πλέον χρόνια, σύμφωνα με το NHC - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Κοντά σε ιστορική συμφωνία μεταξύ Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας για κοινό εορτασμό Πάσχα

Κόσμος 08.10.2024
Το φετινό Πάσχα συμπίπτει ημερολογιακά για τις δύο Εκκλησίες

Μπάιντεν για Νετανιάχου: «Είναι κάθαρμα και κακός τύπος»

Κόσμος 08.10.2024
Οι βρισιές του Μπάιντεν προς τον Νετανιάχου είχαν καταγραφεί την Ανοιξη του 2024, όταν ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονταν, έγραψε σχετικά ο δημοσιογράφος, όπως επικαλείται το CNN

Δραματική προειδοποίηση Μπάιντεν για τον κυκλώνα Μίλτον: Φύγετε, είναι ζήτημα ζωής και θανάτου

Κόσμος 08.10.2024
Θα μπορούσε να είναι η χειρότερη καταιγίδα που θα πλήξει τη Φλόριντα για πάνω από έναν αιώνα - Βίντεο και εικόνες

Οι στοιχηματικές δεν «βλέπουν» εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ – Απέσυραν τις αποδόσεις

Πολιτική 08.10.2024
Θα επιστρέψουν μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον Κασσελάκη ή απηύδησαν και σταμάτησαν να ασχολούνται;

Mεγάλη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτίριο κοντά στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας ‑ Δείτε φωτογραφίες

Ελλάδα 08.10.2024
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη συμβολή των οδών Ολυμπίας και Θηβών

Κυψέλη: O διάλογος που φέρονται να είχαν τα αδέρφια με το θύμα, «Μας βiαζες όταν ήμασταν παιδάκια», «πάνε χρόνια ας τα ξεχάσουμε»

Ελλάδα 08.10.2024
Υποστηρίζουν ότι ο ξάδερφος που σκότωσαν τους βiαζε όταν ήταν παιδάκια και ένας διάλογος με το θύμα φέρεται να όπλισε τα χέρια τους

Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο μετά το εξώδικο Κασσελάκη – Επιμένουν για διαγραφή οι «87»

Πολιτική 08.10.2024
«Πρωτοφανής η πράξη της εξώδικης διαμαρτυρίας απέναντι στα όργανα του κόμματος»

Φοντάνα Ντι Τρέβι: Τέλος στη ρίψη κερμάτων ‑ Γιατί πήραν την απόφαση οι αρχές

Κόσμος 08.10.2024
Την απόφαση να σταματήσουν οι επισκέπτες - τουρίστες να ρίχνουν κέρματα στο παγκοσμίως γνωστό συντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι, αποφάσισε ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος της Ρώμης

Διαρροή υγραερίου σε ΙΧ στην Αττική Οδό – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Ελλάδα 08.10.2024
Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Τρίτης (08.10.24) για διαρροή υγραερίου από αυτοκίνητο στην Αττική Οδό

Δίωξη για ανθρωπoκτovία από πρόθεση στα δύο αδέλφια για τη δoλoφovία του ξαδέρφου τους

Ελλάδα 08.10.2024
Στο αυτόφωρο οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων