Φτιάξτε το πιο πολύχρωμο, σοκολατοκαραμελένιο γλυκό
Συνταγή βήμα προς βήμα
Δημοσίευση 31/3/2016 | 00:23
Θέλει υπομονή αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει... Η συνταγή για το πιο πολύχρωμο γλυκό!
Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση της ζύμης. Θα χρειαστείτε τα εξής:
1/2 κούπα βούτυρο, κομμένο και παγωμένο.
1 κι 1/4 κούπα αλεύρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
2-4 κουτάλια παγωμένο νερό
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέτετε το νερό. Όταν ομογενοποιηθεί, ανοίξτε το με τον πλάστη και να έχει πάχος 3-4 χιλιοστά.
Βάλτε το σε ένα στρογγυλό πυρέξ.
Συνεχίζουμε με τη γέμιση!
Θα χρειαστείτε:
2 κούπες μαύρη ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο
2 αυγά
1 κουτάλι βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κούπες αλεύρι
Καραμελάκια - ό,τι θέλετε- κατά προτίμηση smarties/m&ms κλπ.
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και τα βάζετε πάνω από τη βάση.
Βάλτε την πίτα στον φούρνο για μισή ώρα μέχρι να σκληρύνει η βάση αλλά να παραμείνει μαλακή η γέμιση! Πριν την βάλετε για ψήσιμο όμως, στολίστε όπως θέλετε! Σερβίρετε με παγωτάκι!