E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν σε τυχερά παιχνίδια

Παιχνίδια της τύχης και πως τα διαχειρίστηκαν

Δημοσίευση 17/5/2016 | 00:16

Απίστευτες ιστορίες ανθρώπων που κέρδισαν σε τυχερά παιχνίδια

Αν πιστεύετε πως τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί όντως τα λεφτά σήμερα να αγοράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ανέσεων, καλοπέρασης και καλοζωίας, όμως αυτή η τύχη πρέπει να συνοδεύεται απαραιτήτως από σεμνότητα, ταπεινότητα και –κυρίως- καλή διαχείριση.

Γιατί, όπως θα δείτε και παρακάτω, δεν είναι λίγες εκείνες οι περιπτώσεις ανθρώπων που κέρδισαν μεν το λαχείο, αλλά στη συνέχεια κατέληξαν με ακόμα λιγότερα χρήματα ή και τελείως άφραγκοι. Ακολουθούν δέκα απίστευτες ιστορίες τύχης, πλούτου, απληστίας -και εντέλει, κακοτυχίας.


Ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο

Ο 87χρονος καθηγητής μουσικής Φράνε Σέλακ από την Κροατία, είναι μάλλον ο πιο τυχερός άνθρωπος στην υφήλιο. Και προτού πείτε «έλα, τώρα, υπερβάλεις», θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι στο τέλος αυτής της παραγράφου: ο, γεννημένος το 1928, Σέλακ το 1962 ταξίδευε σε ένα τρένο που εκτροχιάστηκε.

Ενώ πνίγηκαν 17 συνεπιβάτες του, εκείνος κατάφερε να σωθεί κολυμπώντας και να βγει στην ακτή. Την επόμενη χρονιά ταξίδευε με αεροπλάνο, όταν ξαφνικά η πόρτα του αεροπλάνου άνοιξε (!) και ο ίδιος βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση από τα 3.000 μέτρα χωρίς αλεξίπτωτο. Κι ενώ το αεροπλάνο συνετρίβη κι όλοι οι επιβάτες σκοτώθηκαν, εκείνος προσγειώθηκε πάνω σε έναν μεγάλο σωρό από άχυρα και σώθηκαν.

Το 1966 μπήκε σε ένα υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο έπεσε στο ποτάμι με αρκετούς νεκρούς. Ο ίδιος επέζησε. Τη δεκαετία του 1970 έπιασε δυο φορές φωτιά το αυτοκίνητο του εν κινήσει, αλλά ο ίδιος γλίτωσε από θαύμα. Το 1995 τον χτύπησε λεωφορείο. Τραυματίστηκε, αλλά επέζησε. Και το 1996 έπεσε με το αυτοκίνητο του σε έναν γκρεμό από ύψος 300 μέτρων.

Και πάλι βγήκε σώος κι άβλαβης. Και σαν να μην έφτανε το γεγονός πως γλίτωσε επτά φορές τον θάνατο, για κερασάκι στην τούρτα… στο τέλος κέρδισε το τζάκποτ στο κροατικό λαχείο, κερδίζοντας 800.000 ευρώ!

Οι σωλήνες αερίου έκρυβαν τον τυχερό λαχνό

Ο Αμερικανός Αντονι Περόσι και ο συνονόματος γιος του αγόρασαν από κοινού ένα λαχείο. Κάπου το καταχώνιασαν και το θέμα ξεχάστηκε. Όταν βγήκαν οι τυχεροί αριθμοί, ο (υδραυλικός το επάγγελμα) Περόσι άκουσε πως ο νικητής είχε αγοράσει τον τυχερό λαχνό από ένα πρακτορείο στο Στέιτεν Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου διέμενε.

Και τότε θυμήθηκε πως, όταν αγόρασε τον τυχερό λαχνό, τον είχε τοποθετήσει πίσω από κάτι… σωλήνες αερίου στο υπόγειο ενός από τα σπίτια που είχε επισκεφτεί εκείνη την ημέρα. Ο λαχνός βρέθηκε έξι εβδομάδες μετά στη θέση του και η οικογένεια Περόσι έγινε πλουσιότερη κατά 136 εκατομμύρια δολάρια (128 εκατ. ευρώ).

«Μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο»

Ο Αντριου Τζακ Ουίτακερ, ένας επιχειρηματίας από τη Δυτική Βιρτζίνια, κέρδισε το 2002 πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ αγοράζοντας έναν λαχνό του λαχείου Powerball. Δέκα χρόνια μετά, η ζωή του είχε πάρει τον κατήφορο, λες και τον χτύπησε κάποια κατάρα: η κόρη του και η εγγονή του πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ενώ η γυναίκα του τον χώρισε μετά από 42 χρόνια γάμου λόγω της άστατης εξωσυζυγικής ζωής του και την συχνότητας με την οποία επισκεπτόταν όλα τα στριπτιζάδικα της πολιτείας της Βιρτζίνια.

Πριν λίγα χρόνια, σε συνέντευξη του δήλωσε «μακάρι να είχα σκίσει αυτό το καταραμένο το λαχείο».

Το καλό κάρμα δεν επιστρέφεται (πάντα)
Οι Beatles τραγούδησαν τον στίχο «και στο τέλος, η αγάπη που έδωσες, είναι όση κι η αγάπη που πήρες», κάτι που σίγουρα δεν ισχύει στην περίπτωση της Τζάνιτ Λι. Το 1993 κέρδισε 18 εκατομμύρια δολάρια στο λαχείο και έσπευσε αμέσως να κάνει αυτό που θεώρησε ως σωστό: να βοηθήσει αυτούς που είχαν ανάγκη.

Έτσι, άρχισε αμέσως τις δωρεές και τις φιλανθρωπίες. Μέσα στους επόμενους δεκαπέντε μήνες είχε ήδη δωρίσει σε ιδρύματα πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, αναγκάζοντας μέχρι και τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον να την βραβεύσει για το φιλανθρωπικό της έργο.

Ωστόσο, η 60χρονη Λι δεν έβαλε φρένο στις αγαθοεργίες της και το 2001 είχε μόλις 700 δολάρια (περίπου 600 ευρώ) στον τραπεζικό της λογαριασμό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκε με κάποιο τρόπο να χρωστάει στην εφορία 2.5 εκατ. δολάρια (δυο εκατ. ευρώ), δηλαδή ήταν πλέον σε χειρότερη κατάσταση απ’ ότι πριν κερδίσει το λαχείο. Είναι αυτό που λένε οι Αμερικανοί, πως μερικές φορές… karma is a bitch.

Έγινε εκατομμυριούχος στα 16 της χρόνια και… ξεσάλωσε

Η Κάλι Ρότζερς, ένα υιοθετημένο 16χρονο κορίτσι, αγόρασε ένα λαχείο τον Ιούλιο του 2003, και κέρδισε πάνω από δυόμισι εκατομμύρια ευρώ -το νεαρότερο άτομο που κέρδιζε ποτέ σε λοταρία στην Αγγλία. 

Τόσα χρήματα όμως θέλουν μυαλό προκειμένου να τα διαχειριστείς και η Καλι έκανε μάλλον αυτό που θα έκανε ένας οποιοσδήποτε έφηβος στη θέση της: άρχισε να ξοδεύει τα χρήματα αγοράζοντας σπίτια, αυτοκίνητα, έκανε και δυο αυξητικές επεμβάσεις στήθους, ενώ ξόδευε αλόγιστα ποσά σε ξέφρενα πάρτι και ναρκωτικά.

Όλα αυτά όμως δεν εξαγόρασαν την ευτυχία της και κάποια στιγμή, το 2009, δήλωσε πως έφτασε να σκέφτεται μέχρι και την αυτοκτονία. Φυσικά σε κάποιο σημείο όλα της τα λεφτά τελείωσαν, οπότε η Κάλι αναγκάστηκε να πουλήσει όλα της τα (ακριβά) υπάρχοντα και να πιάσει δουλειά ως οικιακή βοηθός για να επιβιώσει. Στα 28 της χρόνια πλέον, δουλεύει τρεις δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, αναλογιζόμενη σε πόσο καλύτερη κατάσταση θα μπορούσε να είναι η ζωή της αν είχε λίγο δράμι παραπάνω μυαλό στο κεφάλι της.

Είδαν λάθος αριθμούς και πέταξαν τον τυχερό λαχνό

Δυο φίλοι από την Νέα Υόρκη, ο Σαλβατόρε Κάμπρια και ο Ερικ Ονιάνγκο αγόρασαν το 2013 έναν λαχνό του λαχείου Powerball και περίμεναν τα αποτελέσματα. Έκαναν λάθος όμως κι αντί να δουν τους τυχερούς αριθμούς της κλήρωσης εκείνης της ημέρας, είδαν τους αντίστοιχους μιας προηγούμενης κλήρωσης. 

Θεωρώντας λοιπόν πως δεν έχουν κερδίσει, πέταξαν το λαχείο. Μετά από 24 ώρες όμως, έλεγξαν ξανά στην ιστοσελίδα και είδαν πως στην πραγματικότητα είχαν κερδίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. 

Για κακή τους τύχη, το κερδισμένο δελτίο ήταν μέσα σε ένα απορριμματοφόρο κι είχε ήδη γίνει πολτός. Οι δυο φίλοι κυριολεκτικά πέταξαν στα σκουπίδια ένα εκατομμύριο δολάρια. Ηθικό δίδαγμα: να διπλοτσεκάρετε τους κερδισμένους αριθμούς.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα 08.10.2024
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά 08.10.2024
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories 08.10.2024
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά 08.10.2024
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.

Ο «Δολοφόνος των Αυτόματων Πωλητών» που δεν έπιασε ποτέ η αστυνομία

Stories 08.10.2024
Σκότωσε 12 ανυποψίαστα θύματα στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80

Πώς ένας άντρας έφτιαξε μόνος του, ένα ολόκληρο δάσος

Περιβάλλον Χτες
Η ιστορία του είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, επιμονή και βαθιά αγάπη για το περιβάλλον.

Η 10χρονη Παλαιστίνια από τη Γάζα που μοιράζει συνταγές μαγειρικής και πολλή έμπνευση

Stories Χτες
«Προσπαθώ να ξεφύγω από την αγωνία του πολέμου, να φέρω χαρά στον εαυτό μου, να κάνω εμένα και τους άλλους ευτυχισμένους και να ξεπλύνω τη θλίψη»

Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος

Ιστορικά Προχτές
Πρόκειται για το HMS TROOPER που εντοπίστηκε σε βάθος 253 μέτρων

Μεγάλοι ζωγράφοι που πέθαναν «στην ψάθα»

Πρόσωπα Προχτές
Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες πέρασαν τη ζωή τους σε συνθήκες φτώχειας και αφάνειας

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια

Stories Προχτές
Κατάφερε να γίνει η πρώτη εφαρμογή, που δεν είναι παιχνίδι, που έφτασε αυτό το ποσό