2ο Inport Festival
Δείτε το πρόγραμμα της διοργάνωσης
Δημοσίευση 10/6/2016 | 00:04
Γενική είσοδος €5 για όλες τις παραστάσεις της κάθε μέρας
Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT»/INPORT FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί για 2η συνεχή χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016.
Μετά την πολύ επιτυχημένη περσινή πρώτη διοργάνωση του INPORT FESTIVAL το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ανοίγει και πάλι τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς με στόχο την ανάδειξη νεανικών θεατρικών ομάδων.
Πρόθεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΘΠ Νίκου Διαμαντή, είναι η συγκεκριμένη θεατρική συνάντηση, να γίνει θεσμός και το ΔΘΠ τόπος φιλόξενος για την ανάδειξη νέων θεατρικών δυνάμεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του 2ο INPORT FESTIVAL έχει ως εξής:
Τετάρτη 15/6
Κεντρική Σκηνή
1. Performance "σχεδΟν" εμπνευσμένη από το "Πηγαινέλα" του Σάμιουελ Μπέκετ, από την ομάδα Μυοσωτίς.
Ώρα: 17:00 μμ /Διάρκεια: 60΄
Κοντεύει ο καιρός που θα τα ξεχάσεις όλα …
Κοντεύει ο καιρός που θα σε ξεχάσουν όλοι …
Να στοχάζεσαι πάντοτε ότι σε λίγο θα είσαι ο καθένας στο πουθενά ...
Τρεις γυναίκες που τις δένει ένας ισχυρός δεσμός περνούν από διάφορα σημαντικά στάδια της ζωής από τη γέννηση μέχρι τον θάνατο όπου χωρίζονται και ξανασυναντώνται δοκιμάζοντας κάθε φορά το πού βρίσκονται οι ίδιες αλλά και η μεταξύ τους σχέση. Ποιος μπορεί να αντέξει την φθορά που επιφέρει ο χρόνος; Αρκεί να θέλεις για να μπορείς; Τι θέλουμε τελικά: να απαρνηθούμε τη φύση ή να γίνουμε ένα μαζί της;
Ο χρόνος στον Μπέκετ είναι οποτεδήποτε. Ο χώρος οπουδήποτε, και οι ήρωές του οποιοιδήποτε. Είμαστε εκεί… σχεδόν…
Συντελεστές:
Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/Σκηνικά: Ομάδα Μυοσωτίς
Κοστούμια: Tink/Ελένη Λιακοπούλου
Δημιουργική συνεργασία: Τερέζα Τσούκνου, Κωνσταντίνα Χαρμαλιά
Οπτικοακουστικό σύμπαν: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου
Φωτογραφίες: Κατερίνα Λιακοπούλου, Γιάννης Πρίφτης, Χαράλαμπος Κατσίδης
Οργάνωση παραγωγής: Ευάγγελος Βογιατζής , Μαρία Σελεβέντη
Παίζουν: ομάδα Μυοσωτίς
* Η ομάδα Μυοσωτίς αποτελείται από τις: Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Μαντώ Λιαδοπούλου, Κατερίνα Λιακοπούλου
2. HUMAN CONSTRACTIONS
Μία lecture performance με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία σε σύλληψη, χορογραφία και ερμηνεία της Σοφίας Κονδυλιά
Ώρα: 19:00μμ /Διάρκεια: 40΄
Τo έργο «ΗUMAN CONSTRUCTIONS» είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διαδικασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων. «Χώρων πραγματικών, που μέσα τους κατοικεί η σωματική δράση. Και χώρων πλατωνικών, που μέσα τους κατοικούν Ιδέες…»
Η performance συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη της τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται να επανεξετάσει βιώνοντας, θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου. Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος τηςlecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, «κινείται» εξελικτικά προς το θεατή …και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή , να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς… αυτό που φτιάχνεις.
Συντελεστές:
Σύλληψη | Σκηνοθεσία | Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου. Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά. Σχεδιασμός σκηνικού: PV Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφίες: pv, Μαριάνα Μπολάνο, Μάνος Γαρυφάλλου. Σχεδιασμός αφίσας: pv, Σοφία Κονδυλιά
Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται.
3. Σώματα από την ομάδα Ανάφλεξη
Ώρα: 22:00μμ /Διάρκεια:60΄
Μια χοροθεατρική παράσταση βασισμένη στην ποίηση, που ζωντανεύει και εξυμνεί κάθε μορφή έρωτα. Φωτιά και νερό συνθέτουν το σύνολο...Τέσσερις φωνές σε τέσσερα κορμιά. Τέσσερα σώματα δίνουν ανάφλεξη στον έρωτα. Τέσσερεις φωνές χορεύουν το λόγο. Όταν ο έρωτας ξυπνάει… γεννάει πάθος, πόθους, ζήλιες, ανάγκες, εξαρτήσεις, πρόσκαιρες χαρές και χτυποκάρδια…!!! Όταν όμως κοιμάται; Τι γίνεται τότε; Όταν ο άλλος φεύγει και μόνο σαν το θέλει πια ξαναγυρίζει… τη στιγμή που η καρδιά φαντάζει με την ατέλειωτη έρημο Μερζούγκα… τι νιώθει η ψυχή όταν η καρδιά πλημμυρίζει πόνο και το μυαλό φτάνει στα όρια της τρέλας; Η ομάδα «Ανάφλεξη» παρουσιάζει την παράσταση «Σώματα». Πέντε σώματα δίνουν ανάφλεξη στον έρωτα. Πέντε φωνές χορεύουν το λόγο. Πέντε ηθοποιοί μέσα από την ποίηση δίνουν ζωή με τα κορμιά τους, χορεύοντας και εξυμνώντας την κάθε μορφή έρωτα. Πέντε μονόλογοι επάνω στη σκηνή, συμπληρώνουν το πάζλ των ανθρωπίνων σχέσεων από την πρώτη στιγμή, που σαν άγγελος γεννάει χαμόγελα κι ευτυχία, μέχρι τη στιγμή που σαν διάβολος τρώει τα σωθικά. Ένα πρωτότυπο θεατρικό κείμενο , γραμμένο από τους ίδιους τους ηθοποιούς, βασισμένο σε σουρεαλιστική ποίηση και σκηνοθετημένο πάνω στον κλασσικό χορό. Αυτό το συναίσθημα που μακριά του ο άνθρωπος υποφέρει και κοντά του αρρωσταίνει… κι όμως όσες φορές κι αν πληγωθεί πάλι εκεί θα γυρίσει… πάλι αυτό θα αναζητήσει. Νερό και γη τα κυρίαρχα στοιχεία της παράστασης, καθώς από νερό και γη πλάθεται ο άνθρωπος. Κεριά πλημμυρίζουν τη σκηνή και τρεμοσβήνουν όπως το φως… στην ψυχή του ερωτευμένου.
(Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη).
Δρουν επί σκηνής:Ί ριδα Δασκαλοπούλου, Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη, Γιάννης Ντάσιος, Χάρης Λεοντσίνι, Σύλληψη ιδέας: Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη. Χοροσκηνοθεσία: Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη, ομάδα "Ανάφλεξη". Κείμενα: Ομάδα "Ανάφλεξη", βασισμένα σε ποίηση του Χάρη Λεοντσίνι. Trailer: Νίκος Αμουντζάς. Σύνθεση/επιμέλεια μουσικής: Αντρέας Διαμαντόπουλος/ομάδα Ανάφλεξη. Φωτογραφίες: Τζιά Τσουρουνάκη. Επιμέλεια κοστουμιών: Milk Clothart. Σκηνογραφία: Ομάδα "Ανάφλεξη".
Φουαγιέ Α
4. ΜΠΕΚΕΤ_ΠΑΡΑΘΥΡΟ από την ομάδα Atomic No6
Ώρα: 18:00μμ/Διάρκεια:40΄
Μια σκηνική σύνθεση που βασίζεται στα μονόπρακτα έργα του Σάμιουελ Μπέκετ Πατήματα, Λίκνισμα και Αναπνοή. Ένα μονόπρακτο έργο, ένας διπλός μονόλογος, μια σκηνική κραυγή. Στη σκηνή βρίσκουμε το παιδί και τη φωνή της μάνας, που ξεδιπλώνουν τις πλευρές μια σχέσης αιώνιας και μιας σχέσης αιωνίως δυνατής και απαιτητικής. Τη βλέπουμε με ματιά τόσο υπαρξιακή όσο και κοινωνική. Και βλέπουμε ένα κύκλο που πάντα μέσα στα χρόνια υπάρχει, και που κάποιες φορές πρέπει και μπορεί να σπάσει. Τη σχετικά άδεια και σκοτεινή σκηνή θα συναντήσει η καρέκλα του Λικνίσματος με τις φωνές και τις ανάσες των Πατημάτων και της Ανάσας, παρουσία του σώματος της εμμονικά επιλεγμένης μοναδικής, μοναχικής ανδρικής φιγούρας των Atomic No6. Τα τρία κείμενα μπλέκονται διασχίζοντας τον και καταλήγουν να είναι η αναζήτηση του σε σχέση με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, σε σχέση με τους οικογενειακούς και κοινωνικούς ρόλους, τη συνέχεια των γενεών, την ατελείωτη αντικατάσταση της μάνας από ένα παιδί, τη κληρονομιά, τα κειμήλια, την κληρονομικότητα (ακόμα και απλώς ως ενός άλλου τύπου οικογενειακό κειμήλιο). Εκεί και ο Έμυ, μέσα σ’ αυτό, λικνίζεται στη κουνιστή πολυθρόνα της μητέρας του και της γιαγιάς του, ακολουθεί κι αυτός τα βήματα και τις σκέψεις των προγόνων του, αφήνοντας κι αυτός με τη σειρά του τα δικά του, φρέσκε χνάρια.
Συντελεστές:
Τέτα Αποστολάκη: οργάνωση παραγωγής.
Δάφνη Γιαννουλάτου: σύνθεση- σκηνοθεσία .
Έρση Γιαννουλάτου: video και graphic desing.
Αντώνης Γκρίτσης: ερμηνεία
Κωνταντίνος Παπαδόπουλος: ηχητικά περιβάλλοντα και Μάγια Λυμπεροπούλου: γυναικεία φωνή
5. Μαρκησία ντε Σαντ, Yukio Mishima, ένα project της Ζαμπίας Πατεράκη από την ομάδα Bia Pu
Ώρα: 20:00 μμ /Διάρκεια:120΄
Η Μαρκησία ντε Σαντ, είναι η απάντηση σε ένα ερώτημα που ο ίδιος ο Mishima έθεσε στον εαυτό του. Γιατί η σύζυγος του Μαρκήσιου ντε Σαντ, Ρενέ Πελαζί, τον εγκατέλειψε και αποσύρθηκε σε μοναστήρι μετά την απελευθέρωσή του από την Βαστίλλη, έχοντας τον πρώτα στηρίξει και συνδράμει κατά την μακρόχρονη κράτηση του σε διάφορες φυλακές της Γαλλίας. Έξι θεατρικά πρόσωπα, έξι διαφορετικά εσωτερικά τοπία αναμετρούνται με το ογκώδες έργο και την πληθωρική προσωπικότητα του Μαρκήσιου ντε Σαντ. Ποιός θα νικήσει;
Παραγωγή/ Σκηνοθεσία/ Σκηνογραφία: Ζαμπία Πατεράκη. Βοηθός Σκηνοθέτη: Σίσσυ Ιγνατίδου. Μετάφραση: Παναγιώτης Ευαγγελίδης. Εκτέλεση Κοστουμιών: Αγγελική Μπονοροπούλου. Μακιγιάζ/Styling: Χαρά Τσουκαλά. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ρενέ Πελαζί: Μαρκησία ντε Σαντ. Δέσποινα Κολτσιδοπούλου: Μαντάμ ντε Μοντρέιγ. Αλεξία Φάλλα: Κόμισσα ντε Σαιν Φον. Χριστίνα Ράπτη: Σαρλότ/Αφηγητής Σίσσυ Ιγνατίδου και η νεοεμφανιζόμενη Εύη Κοττάκη ως Βαρόνη ντε Σιμιάν και Αν Προσπέρ ντε Λωναί. Φωτογραφίες Παραγωγής: Ζαμπία Πατεράκη, Παναγιώρης Πατεράκης
Πέμπτη 16/6/16
Κεντρική Σκηνή
1. Far Away από το θέατρο Πλαστελίνης
Ώρα: 15:30 /Διάρκεια: 80΄
Με υλικά τον ωμό ρεαλισμό αλλά και την πιο τρελή φαντασία το «Far Away» είναι ένα έργο που μας οδηγεί σε ένα παράδοξο και ακατανόητο κόσμο. Ένα κορίτσι όπου ξυπνά από κραυγές αιχμαλώτων μέσα στη νύχτα, πείθεται ότι οι βασανισμοί και οι εκτελέσεις των οποίων τυχαία υπήρξε μάρτυρας συμβαίνουν για καλό σκοπό. Αλλά ποιός την φανταζόταν αργότερα να διαπρέπει ως υπάλληλος βιοτεχνίας πολυτελών καπέλων για παρελάσεις μελλοθανάτων; Ή να αποδέχεται ως αυτονόητη την κτηνωδία ενός γενικευμένου, παγκόσμιου πολέμου, όπου στρατεύονται για τους ιερούς σκοπούς του τα ζώα, τα στοιχεία της φύσης ακόμα και τα καιρικά φαινόμενα; Είναι μια νέα παγκόσμια τάξη και αν και σαφώς σε κανέναν δεν αρέσει, την αποδέχονται ως τον τρόπο που τα πράγματα είναι, η νέα πραγματικότητα. Όλοι θέλουν να είναι στη σωστή πλευρά, αυτό είναι που μετράει περισσότερο. Το έργο παραμένει ωστόσο ανοιχτό σε κάθε εκδοχή ερμηνείας. Απαλλαγμένο από κάθε ίχνος διδακτισμού, εκθέτει την πιο σκοτεινή και ανησυχητική όψη ενός κόσμου που θα μπορούσε να είναι και δικός μας. Δεν είναι τυχαίο ότι το 2002, το ανέβασε στο Bouffes du Nord ο αρκετά επιφυλακτικός με τη σύγχρονη δραματουργία Peter Brook.
Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου- Παγκουρέλη, Σκηνοθεσία/ Διασκευή: Σίμος Τζίτζης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Βιολέττα Παναγιωτίδη. Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία: Έλλη Αποστολάκη. Ηθοποιοί: Πάνος Βαβάμης, Κυπριανός Γεωργής, Παντελής Γεωργόπουλος, Δέσποινα Δούφα, Αντριάνα Ζαχαριάδου, Γιώργος Κουμπιάδης, Ρένα Λύκου, Αλίνα Παπουτσή, Αναστασία Πασιά, Σταυριάνα Στάθη
2. Υμπύ Τύραννος από την ομάδα Actubustes
Ώρα: 18.30 /Διάρκεια: 120΄
Στα τέλη του 19ου αι., στο Λύκειο της γαλλικής πόλης Ρεν, ο Αλφρέντ Ζαρί και οι συμμαθητές του, δημιουργούν έναν κύκλο γραπτών επεισοδίων, με «ήρωα» τον καθηγητή τους της Φυσικής. Ένα απ’ αυτά τα επεισόδια σχολικής «καζούρας», θα αποτελέσει τον μετέπειτα Υμπύ Τύραννο με σαφείς επιρροές από την αρχαία ελληνική τραγωδία και τον Σαίξπηρ. Το έργο παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση από το θρόνο του Κυρ-Υμπύ: μία απλοϊκότατη καρικατούρα της βλακείας, της χωρίς όρια άσκησης της εξουσίας και της απληστίας, εφόσον η σφοδρή του επιθυμία να ανέβει στο θρόνο δεν χαρακτηρίζεται από κάποιο αίσθημα αξιοπρέπειας ή και αντίδρασης στην ήδη υπάρχουσα εξουσία, αλλά από μόνη τη δίψα του για πολύ χρήμα και γαρδούμπες. Η προκλητικά αυθάδης γλώσσα του έργου, το τραγικό του χιούμορ, η απομάκρυνσή του από το ρεαλισμό και η νεωτεριστική του αισθητική προκάλεσαν πάταγο κατά τις πρώτες παραστάσεις του 1896. Οι Υπερρεαλιστές, λίγα χρόνια αργότερα, το αναγνωρίζουν σαν το πρώτο έργο Θεάτρου του Παραλόγου. Σήμερα, ο Υμπύ Τύραννος αναφέρεται διεθνώς ως από τα πλέον σημαντικά έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου
Συντελεστές:
Μετάφραση: Αχιλλέας Κυριακίδης. Σκηνοθεσία: Έλενα Βόγλη. Χορογραφία- κινησιολογική επιμέλεια: Μαρίνα Μαυρογένη. Σκηνικό-Αξεσουάρ (Ιδέα-Σχέδιο): Ειρήνη Κουμπαρούλη. Κατασκευή σκηνικού: Σταύρος Σολομής. Κατασκευές αξεσουάρ: Γιώργος Κοντομηνάς - Γιάννης Σκόδρας. Μακιγιάζ: Silvia Cardullo. Φωτισμοί: Μιχάλης Μπούρης.Γραφιστικά: Silvia Cardullo. Βοηθός Σκηνοθέτη: Κώστας Σεβδαλής. Βοηθός Παραγωγής: Άννα Φωτοπούλου. Το Φοροτράγουδο έγραψε ο Αλέκος Βασιλάτος. Τους 34 ρόλους του έργου ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Αλεβυζάκης, Μαντώ Γιαννίκου, Γιώργος Δρίβας, Ρωμανός Καλοκύρης, Εβελίνα Καραστάθη, Ειρήνη Κουμπαρούλη, Χρυσάνθη Κουτρούμπα, Κώστας Σεβδαλής, Ζωή Φράττη
3. 19 Μαΐου- Γενοκτονία από την ομάδα Ονείρου Τεχνήτες
Ώρα: 21.00 /Διάρκεια: 90΄
Η "19η Μαΐου" είναι μία ιστορική ηθογραφία με θέμα την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Δυο οικογένειες ετοιμάζονται να παντρέψουν τα παιδιά τους. Τα σχέδια των Νεότουρκων όμως αλλάζουν τις ζωές τους. Από άρχοντες του Πόντου βρίσκονται ξεριζωμένοι... Τη θέση της χαράς παίρνουν η θλίψη και η εξαθλίωση ενώ η ξενιτιά αλλάζει για πάντα τις ζωές τους. Η χαρά, η λύπη, το γέλιο και το κλάμα εναλλάσσονται συνεχώς... Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί αφορμή να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να θυμηθούμε το παρελθόν και να αναλογιστούμε το μέλλον μας.
Συντελεστές:
Κείμενο: Φανή Δαλεζίου. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσακανάκης (σε συνεργασία με τη Δώρα Βασιλικού). Μουσική επιμέλεια & πρωτότυπη σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος.Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Σκηνικά - κοστούμια: Μαρία Φιλίππου. Παραδοσιακές ενδυμασίες: Ελευθερία Κουρτζόγλου. Φωτογραφίες: Maria Chavdarova Mavrona. Βίντεο - trailer: Αντώνης Μανδρανής, Βασίλης Ρωμανός. Διδασκαλία χορών: Κώστας Αλεξανδρίδης. Μεταφορά στα ποντιακά: Ντιάνα Αναστασιάδου, Κώστας Αλεξανδρίδης. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ίρις Ανδριοπούλου, Δώρα Βασιλικού, Φανή Δαλεζίου, Μαρίνα Μπασέτα , Μυρτώ Παναγοπούλου, Κωνσταντίνος Τσακανάκης.Συμμετέχουν & οι μικροί: Ντιλιάνα Ζλάτεβα, Λευτέρης Μπορδέλιας.Τιμητική παρουσία & φιλική συμμετοχή: Παύλος Κοντογιαννίδης
Φουαγιέ Α
4. Ο Δράκος από την ομάδα Δήμου Κορυδαλλού
Ώρα: 17.00 /Διάρκεια: 80΄
Το έργο αυτό του Ρώσου συγγραφέα και σεναριογράφου Ε. Σβάρτς είναι από τα πιο γνωστά, με εκδόσεις και παραστάσεις σε πολλές χώρες. Το πανάρχαιο παραμυθιακό μοτίβο του πρίγκιπα που σώζει την κοπέλα από τον δράκο εδώ παίρνει πολιτικές διαστάσεις. Την παραμονή του γάμου του Δράκου με την όμορφη Έλσα, φτάνει ο ιππότης Λανσελότος, σκοτώνει το τέρας και σώζει την πόλη από την καταπίεση του. Πληγωμένος βαριά φεύγει μακριά πιστεύοντας ότι οι άνθρωποι ελεύθεροι πια θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι προσδοκίες του Λανσελότου όμως διαψεύδονται. Η μακροχρόνια υποταγή έχει τόσο παραμορφώσει τη σκέψη των ανθρώπων που ανέχονται να εξαπατηθούν και επιτρέπουν στον Δήμαρχο και τον γιό του να ιδιοποιηθούν το κατόρθωμα του ιππότη και να επιβάλλουν μια δεύτερη τυραννία. Το έργο τελειώνει αινιγματικά καθώς η νέα παρέμβαση του Λανσελότου έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Οι άνθρωποι έχοντας συνειδητοποιήσει τον φόβο τους μπροστά στην ελευθερία ζητούν από τον νέο τους "Άρχοντα", τον Λανσελότο, να τους διαπαιδαγωγήσει και να σκοτώσει αυτός τον Δράκο "που έχει φωλιάσει μέσα στον καθένα τους". Μια νέα σχέση εξάρτησης αρχίζει.
Συντελεστές:
Δράκος: Τσισκάκης Κώστας. Λανσελότος: Σωτήρης Αναγνωστίδης. Έλσα: Ζωή Μαργαρίτη. Κορνηλία: Αγγελική Παϊτάρη. Δήμαρχος: Δημήτρης Ιορδανίδης. Χένρυ: Χρήστος Αναστασιάδης. Γάτος: Μαίρη Ζιώγου. Γάιδαρος: Πασχαλιά Ζαπάλτα. Α' & Β' Υφαντές: Αθηνά Χατζή & Βίκυ Θωμά. Καπελάς: Υπαπαντή Παπαδογιάννη. Κατασκευαστής μουσ. οργάνων: Σταυρούλα Παναγοπούλου. Σιδηρουργός: Σταμάτης Μαργούνης. Α', Β' & Γ' Φιλενάδες: Κυριακή Κατρακάζου, Κατερίνα Λογαρά & Μαριλού Ιστορίου. Α' & Β' Σκοποί: Ρούλα Μανδά & Βαρβάρα Παγώνη/. Ανθοκόμος: Χρύσα Ζαρδα.Α' & Β' Σπίκερ: Ντίνα Γεωργίου & Σταμάτης Κώτσης.Α' & Β' Γυναίκες: Ρούλα Χρυσάγη & Γιάννα Μοτσιοπούλου. Παιδάκι: Νίκη Ρήγα. Πραματευτής: Βιργινία Χαλκιά. Ορντινάντσα: Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μουσική επιμέλεια: Μιχάλης Σαντοριναίος. Τραγούδι: Μαριλού Ιστορίου. Διασκευή/ Σκηνοθεσία: Μπάμπης Κλαλιώτης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Βάλια Τσολιά. Σκηνικά/κουστούμια: Σοφία Κόκκουρα. Μακιγιάζ: Χρύσα ΜιχαΪλίδου. Κόμμωση: Χριστίνα Λεονταρίδου
5. Έπειτα εαυτά απο την Δανάη Πάνου
Ώρα: 20.30 /Διάρκεια:20΄
Το Έπειτα Εαυτά δημιουργήθηκε γύρω από μια παρεξηγημένη μορφή κοινωνικής συμπεριφοράς, την γυναικεία μοναξιά - μοναχικότητα. Οι συμπεριφορές που αποκλίνουν από τις νόρμες γίνονται σχεδόν πάντα στόχος κοινωνικού αποκλεισμού και σκληρών χαρακτηρισμών. Ειδικά όταν αυτές γίνονται από το γυναικείο φύλο η αντίδραση της «κοινωνίας» είναι άμεση. Τα κοινωνικά κλισέ δεσπόζουν στη συμπεριφορά μας, περιθωριοποιούν ανθρώπους και τυφλώνουν την οπτική μας. Πολλές φορές οι άνθρωποι φοβούμενοι την αντίδραση των γύρω μας ή και τα ίδια τα συναισθήματα μας, αντιδρούμε με σκληρότητα προς τον εαυτό μας και άρνηση της πραγματικότητας. Η περφόρμερ εδώ, δέχεται τη μοναξιά και την “παραφροσύνη” σαν οποιαδήποτε άλλη ψυχολογική κατάσταση. Η “μανία” γίνεται δεκτή σαν μια ακόμα φυσιολογική πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Τα κλισέ για την εικόνα της μοναχικής γυναίκας ως υστερική και εκκεντρική “cat lady” αποβάλλονται καθώς γίνονται αποδεκτά. Αυτό το κομμάτι θέτει μια ακόμα οπτική σε αυτούς τους προβληματισμούς, το χιούμορ. Χρησιμοποιείται σαν κλειδί για να δείξει ότι μπορούμε να δεχτούμε ακόμα και τις πιο ακραίες καταστάσεις και δυσκολίες χωρίς φόβο. Να ρίξει φώς στις πιο σκοτεινές πλευρές του εαυτού μας και τελικά ίσως και να μας σώσει.
Στόχος του έργου είναι να δείξει ότι δεν υπάρχει τίποτα το τρομακτικό ή κατακριτέο στις αποκλίνουσες συμπεριφορές, δικές μας ή ξένες. Να αναδείξει την διασκεδαστική πλευρά της γυναικείας μοναχικότητας και να μελετήσει το παράλογο στοιχείο.
6. Με το χειροκρότημα σας από την ομάδα Blawsome
Ώρα:22.30 /Διάρκεια:45΄
Πώς αφήνεις τα γεγονότα να αποφασίζουν για σένα, δημιουργείς απ’ το μηδέν και βαδίζεις στα τυφλά; Δείτε το «με το χειροκρότημά σας». Μια long form παράσταση αυτοσχεδιασμού όπου μόνη αφετηρία είναι η έμπνευση απ’ το κοινό. Χωρίς κείμενο και σκηνοθεσία, χωρίς σενάριο και προκαθορισμένους ρόλους, χωρίς σκηνικά και κοστούμια ό,τι παρουσιάζεται δημιουργείται στη στιγμή. Έτσι προκύπτουν οι χαρακτηρες, άρτιοι διάλογοι και μια ιστορία που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να καταλήξει. Η ευελιξία του αυτοσχεδιασμού δημιουργεί έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά και δυνατό να συμβούν. Με εργαλεία τη ζωγραφική σκηνής, τα ηχητικά εφέ, τη μουσική υπόκρουση, με βασικό συστατικό την υποστήριξη και την αποδοχή, 7 ηθοποιοί εμπνέονται από εσάς και δημιουργούν έναν συλλογικό κόσμο όπου μπορούν να συνυπάρξουν τα πάντα. Η κωμωδία , το δράμα, περιγραφές, μικρές ιστορίες, μοτίβα, φιλοσοφικοί προβληματισμοί, ιστορίες με βάθος, αδιέξοδα ή ακόμα και λογικά παράδοξα. Κι όλα ξεκινούν συλλογικά, από έναν ήχο, ένα παλαμάκι, από ένα χειροκρότημα. Το δικό σας χειροκρότημα.
Ηθοποιοί: Αζάρια Σερεμέτη Έστερ, Γεωργέλη Άννα, Δελαβίνιας Παναγιώτης,Καλογερόπουλος Παναγιώτης, Κιντής Κωνσταντίνος, Μπάρμπα Λίλα Παπαδοπούλου Μαρίνα. Λαλιώτης Κωνσταντίνος – Κιθάρα, κρουστά