E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

50 νεκροί σε gay μπαρ στο Ορλάντο από ένοπλο που γάζωσε θαμώνες

Νεκρός ο Αφγανός δράστης

Δημοσίευση 12/6/2016 | 10:46

50 νεκροί σε gay μπαρ στο Ορλάντο από ένοπλο που γάζωσε θαμώνες

Ραγδαία αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το μακελειό σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο, καθώς οι νεκροί της επίθεσης έφτασαν τους 50, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών φτάνει τους 53, όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Ομάρ Ματίν και ήταν Αμερικανός υπήκοος, αφγανικής καταγωγής, όπως ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι Αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δράστη. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωναν, πάντως, ότι δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις πως το μακελειό στο Ορλάντο συνδέεται άμεσα με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή οποιαδήποτε άλλη ξένη εξτρεμιστική οργάνωση, όπως μετέδωσε το Reuters.

Οι αξιωματούχοι, που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, επισήμαναν ότι επιδιώκουν στην παρούσα φάση να ανακαλύψουν εάν ο φερόμενος δράστης είχε οποιουδήποτε είδους επαφές με κάποια εξτρεμιστική οργάνωση. «Κλειδί» στην υπόθεση ενδέχεται να είναι το τηλεφώνημα που έκανε ο ίδιος στην Άμεσο Δράση λίγο πριν το μακελειό, δηλώνοντας πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, πάντως, Ρικ Σκοτ, δήλωσε ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse, όπου βρίσκονταν μέχρι και 230 άνθρωποι. Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών ένας αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τον δράστη, ωστόσο το κράνος από κέβλαρ που φορούσε, του έσωσε τη ζωή.

Ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και βουλευτής Πιτ Κινγκ, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν και είχε εκπαιδευτεί στο χειρισμό όπλων.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια" έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρώμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

"Έχουμε μια δυνατή τοπική κοινωνία. Θα χρειαστεί να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτό το γεγονός" δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Ορλάντο, Μπάντι Ντάιερ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε νωρίτερα για τη σφαγή στο Ορλάντο και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση «να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια» στις τοπικές αρχές.

Όλη η περιοχή είναι αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ σύμφωνα με τα αστυνομικά δίκτυα στο σημείο σπεύδει ειδικός διαπραγματευτής και άντρες της ομάδας SWAT.

Το κλαμπ στον λογαριασμό του στο Twitter έκανε ανάρτηση «βγείτε όλοι έξω και τρέξτε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεαρός έπεσε από ύψος 25 μέτρων ‑ Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Ελλάδα 21.04.2025
Κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για την διάσωση του νεαρού

Σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του υποβλήθηκε ο Αρης Μουγκοπέτρος που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας

Ελλάδα 21.04.2025
Η κροτίδα εξερράγη στα χέρια του, κατά τη διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού στα Τριπόταμα Αχαΐας

Μεγάλη θλίψη – Γνωστή δημοσιογράφος πέθανε τη Μεγάλη Εβδομάδα

Ελλάδα 21.04.2025
Η συγκινητική ανακοίνωση της οικογένειας μέσω Facebook

Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου και στα διόδια του Ρίο

Ελλάδα 21.04.2025
Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε νωρίτερα από το συνηθισμένο - Τουλάχιστον 2.500 αυτοκίνητα ανά ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα

Πάσχα 2026: Ποια ημερομηνία θα εορταστεί του χρόνου

Ελλάδα 21.04.2025
Πολύ νωρίτερα θα πέσει το Πάσχα το 2026

Ποιοι είναι οι 8 επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου ‑ Ανάμεσά τους δύο μαύροι και ένας Ασιάτης

Κόσμος 21.04.2025
Η Καθολική Εκκλησία εισέρχεται σε μια νέα περίοδο αναμονής και αποφάσεων - Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει τον επόμενο Ποντίφικα

Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατο του Ποντίφικα

Κόσμος 21.04.2025
Τι ισχύει από την ώρα του θανάτου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας εκλογής του διαδόχου του

Αρης Μουγκοπέτρος: Υπέστη σοβαρό τραυματισμό από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα

Ελλάδα 21.04.2025
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΚΑΤ

Επέστρεψαν στη Μύκονο τα «χρυσά» καλαμαράκια – Τουρίστες πλήρωσαν 285 ευρώ για μία μόνο μερίδα

Ελλάδα 21.04.2025
«Εστίαση, παραλίες, ξαπλώστρες κλπ, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό με τις τιμές, σαν μη συμβαίνει τίποτα» λέει τουριστικός πράκτορας στο νησί

Πέθανε ο Πάπας Φραγκίσκος

Κόσμος 21.04.2025
Ο Πάπας Φραγκίσκος πέθανε τη Δευτέρα του Πάσχα 21 Απριλίου 2025

Ηράκλειο: Μαζί με τον «Ιούδα», έκαψαν και κάδους απορριμμάτων, παγκάκια και φανάρια

Ελλάδα 21.04.2025
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ηρακλείου αναφέρθηκε στο συμβάν.