E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτήθηκε ο Μ. Σάλλας από την Τράπεζα Πειραιώς

Το ανακοίνωσε επίσημα

Δημοσίευση 20/7/2016 | 15:15

Παραιτήθηκε ο Μ. Σάλλας από την Τράπεζα Πειραιώς

Εκτάκτως συνεδρίασε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς. Κατά τη συνεδρίαση, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της τράπεζας, Μιχάλης Σάλλας, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ, ο κ. Μ. Σάλλας είπε:

«Αγαπητοί φίλοι,

Παρά τη θετική αξιολόγηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχω καταλήξει σε ορισμένες αποφάσεις τις οποίες επιθυμώ να σας ανακοινώσω σήμερα. Συμπλήρωσα έναν κύκλο 25 χρόνων ως Πρόεδρος της Τράπεζας και 30 χρόνια στη δημιουργία και διοίκηση τραπεζικών και άλλων χρηματοοικονομικών εταιρειών.

Στα 25 αυτά χρόνια της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποιήθηκε ένα εξαιρετικό έργο. Ξεκινώντας το Δεκέμβριο του 1991 με 200 άτομα προσωπικό και μερίδιο μόλις 0,1% της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, δημιουργήσαμε μια σημαντική σε μέγεθος Τράπεζα με πάνω από 20.000 προσωπικό και μερίδιο αγοράς κοντά στο 30%. Είχαμε καθοριστικό ρόλο στην αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, αναπτύξαμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, στηρίξαμε την επιχειρηματική κοινότητα και συμβάλλαμε στην οικονομική πρόοδο. Η ηλεκτρονική τραπεζική, το green banking, η συμβολαιακή γεωργία είναι μόνο κάποια απ’ αυτά.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι μετά και την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση διαμορφώνεται για το τραπεζικό σύστημα, ασφαλώς και για την Τράπεζα Πειραιώς ένα νέο εταιρικό και οικονομικό περιβάλλον. Στο νέο αυτό περιβάλλον χρειάζεται η εμπειρία των παλαιών στελεχών, αλλά κυρίως οι δυνάμεις των νέων ανθρώπων, των νέων managers, οι οποίοι θα επωμισθούν το βάρος να οδηγήσουν την Τράπεζα στη νέα εποχή.

Έχοντας σταθμίσει τα νέα δεδομένα, ενημέρωσα ήδη από τις αρχές του 2016 τους αρμόδιους θεσμούς ότι πρόθεσή μου ήταν να μη συμμετέχω στο νέο οργανωτικό σχήμα του Ομίλου.

Δεν μπορούσα ωστόσο, να υλοποιήσω νωρίτερα την απόφασή μου, καθώς το Δ.Σ. της Τράπεζας ήταν υπό αξιολόγηση και επιλογή των international experts. Σήμερα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του HFSF και της επιλογής του μεγαλύτερου μέρους των μελών του Δ.Σ., αποφάσισα να πραγματοποιήσω την απόφασή μου και να αποχωρήσω από το Δ.Σ. της Τράπεζας».

Στη συνέχεια, μετά από συζήτηση και πρόταση μελών το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει στον κ. Μ. Σάλλα τον τίτλο του Επιτίμου Προέδρου του Ομίλου Πειραιώς, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στην ανάπτυξη του Ομίλου, του οποίου υπήρξε ο δημιουργός και ο επί 25 έτη Πρόεδρος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πού θα βρέχει την Πρωτομαγιά

Καιρός 30.04.2025
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ακίνητα: «Παγώνουν» οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027

Οικονομία 30.04.2025
τελευταία αναπροσαρμογή ήταν τον Ιούνιο του 2021

Tραμπ σε δημοσιογράφο του ΑΒC: «Σε διάλεξα, έχεις την ευκαιρία της ζωής σου αλλά είσαι αγενής»

Κόσμος 30.04.2025
Εντονη στιχομυθία με τον δημοσιογράφο Τέρι Μόραν

Βαρύ το κόστος στέγασης για τους εποχικούς υπαλλήλους στα νησιά: Πού ζητάνε 10.000 ευρώ

Ελλάδα 30.04.2025
Πού μπορεί να φτάσει και τα 10.000 ευρώ τη σεζόν

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά

Καιρός 30.04.2025
Νέα πρόβλεψη Μαρουσάκη για την επιστροφή της άνοιξης

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 250€ και 500€ τον Νοέμβρη

Οικονομία 30.04.2025
Αναλυτικά ποσά και πίνακες

Γέμισε με λάχανα και μαρούλια η λεωφόρος Αθηνών μετά την ανατροπή νταλίκας

Ελλάδα 30.04.2025
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός της νταλίκας έχει τραυματιστεί ελαφρά

Πρωτομαγιά: Δεμένα αύριο τα πλοία ‑ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ελλάδα 30.04.2025
Την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο Μετρό θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 72χρονη καταπλακώθηκε από την καγκελόπορτα του εξοχικού της

Ελλάδα 30.04.2025
Τραγικό θάνατο βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης