E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός ο άνδρας ζει εδώ και 40 χρόνια στη σπηλιά ενός βουνού της Αργεντινής

Ο μοντέρνος άνθρωπος των σπηλαίων που ζει χωρίς ρεύμα, νερό και τηλέφωνο

Δημοσίευση 8/8/2016 | 00:29

Αυτός ο άνδρας ζει εδώ και 40 χρόνια στη σπηλιά ενός βουνού της Αργεντινής

Ο 79χρονος Pedro Luca από την Αργεντινή, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος των σπηλαίων του 21ου αιώνα, μιας και ζει σε μια σπηλιά, ψηλά στα βουνά της περιοχής Τουκουμάν τις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες. Γεννημένος στο Σαν Πέδρο ντε Κολαλάο, μια μικρή πόλη που απέχει σχεδόν τρεις ώρες με τα πόδια από τη σημερινή του κατοικία, άφησε το σπίτι του στα 14 του για να δουλέψει σαν μεταφορέας άνθρακα στη Βολιβία. Επέστρεψε ξανά μετά από 40 χρόνια και αποφάσισε να ζήσει το όνειρο των παιδικών του χρόνων. Έτσι λοιπόν κατασκήνωσε στη σπηλιά ενός βουνού και έκτοτε ζει εκεί. Όπως λέει αναπολώντας το παρελθόν του στον πολιτισμό, το αλκοόλ και η βία μπορούν να καταστρέψουν έναν άνθρωπο για αυτό και προτιμάει να ζει στην φύση.

Τώρα η οικογένεια του είναι τα ζώα, με τα οποία μοιράζεται το σπίτι του. Πρόκειται για 11 κότες και δύο κατσίκες, που γυρίζουν έξω όλη μέρα και επιστρέφουν το βράδυ, αναζητώντας ένα καταφύγιο από τα λιοντάρια που ζουν στα βουνά, αλλά και από κάθε λογής αρπαχτικό που υπάρχει στην περιοχή. Οι ημέρες του ερημίτη ξεκινούν στις 3 την αυγή, όπου ξυπνάει από τις φωνές των κοκόρων και το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να ανάψει φωτιά, ενώ στη συνέχεια τρώει το πρωινό του και βγαίνει στα βουνά για να βρει τροφή ή πηγαίνει στο Σαν Πέδρο ντε Καλαλάο με τα πόδια. Για αυτήν την μικρή πόλη, ο ίδιος είναι ένας ζωντανός θρύλος και μια πηγή έμπνευσης, καθώς οι άνθρωποι τον υποδέχονται με αγκαλιές. Σύμφωνα με τους ντόπιους, δεν έχει προκαλέσει ποτέ του πρόβλημα, είναι ένας καλός άνθρωπος.

Αφού πάρει τη σύνταξη του, η οποία είναι γύρω στα 100 δολάρια, αγοράζει τροφή για τα ζώα και κάνει παρέα με τους ντόπιους και τους τουρίστες, πριν ξεκινήσει την επιστροφή στην σπηλιά του. Είναι ένας μακρύς δρόμος, που τον απολαμβάνει όπως λέει. Και μπορεί οι περισσότεροι άνθρωποι να λένε ότι δεν θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς την τεχνολογία, ο 78χρονος όμως ζει χωρίς ηλεκτρισμό, αέριο, παροχή νερού και τηλέφωνο.

Η μόνη συσκευή που έχει είναι ένα παλιό ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρίες, το οποίο κυρίως χρησιμεύει σαν διακοσμητικό, αφού δεν μπορεί να πιάσει κανένα σήμα. Εντελώς ειρωνικά βέβαια, ο ίδιος μπορεί να θέλει να ζει μέσα στην απόλυτη μοναξιά και ηρεμία, όμως δέχεται συχνά πολλούς επισκέπτες, καθώς όπως δήλωσε ο ανιψιός του στο The Associated Press, ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο σπεύδουν για να τον δουν. Ακόμα και τοπικά σχολεία οργανώνουν εκδρομές εκεί και τα παιδιά του πηγαίνουν δώρα και προμήθειες.

Ο Luca όμως δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος των σπηλαίων της σύγχρονης εποχής καθώς το 2012 ένας άλλος άνδρας εν ονόματι Daniel Suelo πήγε να ζήσει στην έρημο της Γιούτα και πέρυσι, μια γυναίκα με το όνομα Du Meiying έγινε γνωστή καθώς έζησε για δυο χρόνια σε σπηλιά.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μια 80χρονη Κορεάτισσα κατάφερε να φτάσει στις φιναλίστ Miss Universe

Πρόσωπα 08.10.2024
Η ζωή είναι γεμάτη ωραίες εκπλήξεις

Τα κορίτσια του Moulin Rouge

Ιστορικά 08.10.2024
Οι δυο διασημότερες χορεύτριες του θρυλικού Moulin Rouge

Η ελληνική πόλη που έχει γίνει πόλος έλξης για γυρίσματα ταινιών και σειρών

Stories 08.10.2024
Όλο και περισσότερες παραγωγές κατευθύνονται προς τα εκεί

Γιατί υπάρχει ο Τζόκερ στις τράπουλες;

Ιστορικά 08.10.2024
Μόλις στο τέλος του 19ου αιώνα εμφανίστηκε ο Τζόκερ στις τράπουλες.

Ο «Δολοφόνος των Αυτόματων Πωλητών» που δεν έπιασε ποτέ η αστυνομία

Stories 08.10.2024
Σκότωσε 12 ανυποψίαστα θύματα στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του ’80

Πώς ένας άντρας έφτιαξε μόνος του, ένα ολόκληρο δάσος

Περιβάλλον Χτες
Η ιστορία του είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει αποφασιστικότητα, επιμονή και βαθιά αγάπη για το περιβάλλον.

Η 10χρονη Παλαιστίνια από τη Γάζα που μοιράζει συνταγές μαγειρικής και πολλή έμπνευση

Stories Χτες
«Προσπαθώ να ξεφύγω από την αγωνία του πολέμου, να φέρω χαρά στον εαυτό μου, να κάνω εμένα και τους άλλους ευτυχισμένους και να ξεπλύνω τη θλίψη»

Eντοπίστηκε βρετανικό υποβρύχιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε μεγάλο βάθος στο Ικάριο Πέλαγος

Ιστορικά Προχτές
Πρόκειται για το HMS TROOPER που εντοπίστηκε σε βάθος 253 μέτρων

Μεγάλοι ζωγράφοι που πέθαναν «στην ψάθα»

Πρόσωπα Προχτές
Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες πέρασαν τη ζωή τους σε συνθήκες φτώχειας και αφάνειας

Πως το TikTok έφτασε να έχει έσοδα 10 δισ. δολάρια

Stories Προχτές
Κατάφερε να γίνει η πρώτη εφαρμογή, που δεν είναι παιχνίδι, που έφτασε αυτό το ποσό