Η διατροφή των αρχαίων Ελλήνων
Τι δεν έλειπε από το τραπέζι τους
Δημοσίευση 26/10/2016 | 00:31
Η σημερινή διατροφή των Ελλήνων, δεν μοιάζει σε τίποτα, με τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων.
Τροφές όπως το ρύζι, η ζάχαρη, το καλαμπόκι, οι ντομάτες, ακόμα, και οι δημοφιλείς σε όλους, πατάτες δεν υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα.
Φρόντιζαν να τρώνε, γεύματα που δεν θα τους βαρύνουν, αλλά ήταν λάτρεις των γεύσεων, και για αυτό χρησιμοποιούσαν πολλά καρυκεύματα και μυρωδικά.
Αυτά που δε έλειπαν πότε από ενα γεύμα, ήταν το κρέας αρωματισμένο με μέντα, κυρίως κρέας προερχόμενο από κυνήγι, και φυσικά το κρασί, το οποίο το έπιναν νερομένο.
Λάτρευαν τα θαλασσινά, για αυτό και οι ψαράδες, συχνά καλούνταν στο παλάτι από τους βασιλίαδες. Το ψωμί ήταν κριθαρένιο, και στην αρχαία Ελλάδα εμφανίζεται για πρώτη φορά και το τυρί.
Τους βολβούς απο χορταρικά, τους είχαν ως αφροδισιακό, ενώ για να ξεπερνούν τη μέθη έτρωγαν ραπανάκια.
Τέλος σπουδαία θέση στο τραπέζι, ειδικά των πολεμιστών, είχαν τα αποξηραμένα φρούτα.