Τι είπε ο Ζουράρις και τρέλανε τους δημοσιογράφους
Ο Σιντάρτα Γουτάμα, ο Βελουχιώτης, η Εκκλησία
Δημοσίευση 6/11/2016 | 13:55
H μόρφωσή του αδιαμφισβήτητη όπως και το γεγονός ότι χρησιμοποιεί φράσεις που κάνουν τους άλλους να μένουν με το στόμα ανοικτό. Ετσι ακριβώς ένιωσαν και οι δημοσιογράφοι που άκουγαν τον Κώστα Ζουράρι μετά την ορκωμοσία.
Είπε για τον την ορθόδοξη παράδοση της εκκλησίας, τον Σιντάρτα Γουτάμα, τον Βελουχιώτη, ότι η Ελλάδα είναι υπό κατοχή και ζήτησε μαζική αντίσταση για να βγούμε απ' αυτή.
Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο Ζουράρις μπήκε στο στόχαστρο των δημοσιογράφων
'Να μάθω πρώτα που είναι το υπουργείο μου', είπε γελώντας θέλοντας να αποφύγει την ερώτηση αν υπάρχει ρήξη με την εκκλησία.
Αλλά δεν γλίτωσε οι δημοσιογράφοι επανήλθαν και τότε απάντησε: Δεν υπάρχει ρήξη. Είναι διαφορές λεξιλογίου. Η ορθόδοξη παράδοση στην Ελλάδα είναι του ενιαίου ελληνικού πολιτισμού. Για παράδειγμα όταν μιλούσαμε για τον 13ο και 14ο μισθό πως το λέγαμε; Δώρο Πάσχα και δώρο Χριστουγένων. Δεν το λένε ούτε δώρο του Σιντάρτα Γουτάμα, ούτε του Φαράκ ούτε του Σαριά'.
Όταν του απάντησαν οι δημοσιογράφοι ότι δεν υπάρχει πια δώρο απάντησε σκωπτικά: 'Υπάρχουν κάποια υπολείμματα τα οποία μπορεί να σας τα αφαιρέσουμε βάσει των εντολών της τρόικας. Να καταλάβετε ότι οτιδήποτε γίνεται τώρα και είναι αυτή η αθλιότητα είναι γιατί η Ελλάς είναι υπό κατοχή'.
Και συνέχισε: 'Ο Άρης ο Βελουχιώτης ήταν ο αρχηγός του μεγαλύτερου στρατού που είχαμε που απελευθέρωσε την Ελλάδα υπό κατοχή. Είμαστε υπό κατοχή'. Στο ερώτημα τι είναι αυτό που σας ενοχλεί περισσότερο απάντησε: 'Η κατοχή'. 'Πρέπει να μπαλώνουμε τρύπες'.
Στο ερώτημα πως θα βγούμε από αυτή την κατοχή είπε: 'Δεν θα βγούμε έτσι. Θα βγούμε με αντίσταση. Δηλαδή από την στιγμή που στα όλα τα επίπεδα τα υπουργικά και στην συνομιλία με τους δανειστές και με τους τροικανούς θα έχουμε μια συνεχή διαπραγμάτευση και διαπραγμάτευση σημαίνει ουσιαστικά συσχετισμό ισχύος και δυνάμεως σημαίνει μαζί με μια αυξημένη ή αύξουσα αγανάκτηση του ελληνικού λαού αυτό θα βοηθήσει τον στόχο'.