Οι πιο ωραίες σούπες για το χειμώνα περιμένουν να τις φτιάξεις
Μάζεψε την παρέα σου και δοκιμάστε νοστιμιές
Δημοσίευση 18/12/2016 | 00:33
Xειμώνας, κρύο και σπίτι! Χαρακτηριστικά που ταιριάζουν τέλεια με μια ζεστή σούπα από τα χεράκια σας! Δοκιμάστε τις 3 παρακάτω συνταγές και θα μας θυμηθείτε.
Σούπα καρότο - τζίντζερ
Υλικά
900 γρ. καρότα
6 φλ. τσ. ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα σε φετάκια (το λευκό τμήμα)
3 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1/3 φλ.τσ. σέλερυ σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
μισό πορτοκάλι,
το χυμό 2 κ.σ. χυμό λάιμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κ.σ. κ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε κρεμμύδι, πράσο, σέλερυ, σκόρδο και τζίντζερ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν περίπου 8'. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, τα καρότα σε φετάκια, τον ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη περίπου 20΄-25'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από μπλέντερ, λίγη λίγη. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο από πάνω.
Σούπα σπανάκι
Υλικά
1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο*
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1½ λίτρο νερό
μοσχοκάρυδο τριμμένο, κατά βούληση
χυμός λεμονιού, κατά βούληση
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φέτα ή ανθότυρο, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το νερό και μόλις το υγρό πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το σπανάκι, για περίπου 15-20 λεπτά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Πολτοποιούμε! Σουρώνουμε το μίγμα από λεπτό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται: λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.
Σούπα με όσπρια
Υλικά
200 γραμμ. ρεβύθια μουλιασμένα
1 φλιτζ. κόκκινη φακή
1 φλιτζάνι φάβα
1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
2 πατάτες μέτριες καθαρισμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. σούπας. δυόσμο αποξηραμένο
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο (όχι πολύ καυτερό)
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ξεπλένετε καλά τη φακή, και τη φάβα. Kόβετε τις πατάτες σε κομμάτια, ρίχνετε όλα τα όσπρια μαζί με το ρύζι και τις πατάτες στη κατσαρόλα. Έπειτα τον πελτέ και αφήνετε να βράσουν πολύ καλά. Βάζετε ένα σουρωτήρι με ψιλή σίτα πάνω σε μία κατσαρόλα και με μία κουτάλα ρίχνετε τα όσπρια στο σουρωτήρι. Τα πιέζετε καλά με ένα κουτάλι να περάσουν από τη σίτα. Προσθέτετε το δυόσμο ,το βούτυρο και τέλος το μπούκοβο. Αφήνετε να πάρει μία βράση .