Ο πιο διάσημος Ιταλός σεφ που βρήκε τον τρόπο να μαγειρεύει γκουρμέ πιάτα για άστεγους
Ο Massimo Bottura έγραψε ιστορία
Δημοσίευση 5/12/2016 | 00:08
Ήταν τέλη του 2015 όταν ο Massimo Bottura, ίσως ο πιο γνωστός Ιταλός σεφ αυτή τη στιγμή, βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin του εστιατορίου Osteria Francescana σκέφτηκε να συνεισφέρει στην Παγκόσμια Εκθεση του Μιλάνου του 2015 με ένα πρότζεκτ που θα είχε τον διπλό στόχο να αντιμετωπίσει τη σπατάλη του φαγητού αλλά και το πρόβλημα του υποσιτισμού.
Αρχιτέκτονες και σχεδιαστές έφτιαξαν ένα παλιό θέατρο του Μιλάνου σε ένα τέλειο εστιατόριο, ονόματι Reffetorio Ambrosiano's για άστεγους.
Τους 5 μήνες που η Παγκόσμια Έκθεση λάμβανε χώρα στο Μιλάνο, στο Reffetorio πήγαν 10 τόνοι φαγητού που θα κατέληγαν στα σκουπίδια και μετατράπηκαν σε πιάτα υψηλής γαστρονομίας από τον Bottura και 60 ακόμα σεφ από την Ιταλία και όλο τον κόσμο! Μαγείρευαν 150 γεύματα την ημέρα και ο Καναδός σκηνοθέτης, Πίτερ Σβάτεκ, κατέγραψε το όλο εγχείρημα στο ντοκιμαντέρ «Το Θέατρο της Ζωής» το οποίο παίζεται από το φθινόπωρο σε κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.
Το Refettorio Ambrosiano’s πάντως συνεχίζει να λειτουργεί υπό την αιγίδα φιλανθρωπικών οργανώσεων!