E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χριστουγεννιάτικο Street Food and Tunes στο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση 23/12/2016 | 00:13

Χριστουγεννιάτικο Street Food and Tunes στο κέντρο της πόλης
ΑΘΗΝΑ
Ημερομηνία: 28/12/2016
ΔΕΚ 2016
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Ωρα προσέλευσης: 19:00

Sq., Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Αθήνα

Είσοδος ελεύθερη

Το 2016 η ομάδα του deBόp, έβαλε έβαλε στοίχημα να κάνει γνωστά τα Street Food and Tunes, αυτή τη γιορτή που αγαπήθηκε από την ημέρα της δημιουργίας της, στις γειτονιές της Αττικής. Κι έτσι έγινε ένα πείραμα αποκέντρωσης: επισκεφθήκαμε το Χαλάνδρι, την Κυψέλη, την Κηφισιά, την Νέα Σμύρνη, την Αγία Παρασκευή, τον Πειραιά, τον Χολαργό, το Περιστέρι και το Παλαιό Φάληρο (εντάξει με μία στάση στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής!) παρέα με αγαπημένους συνεργάτες στην κουζίνα και τις μουσικές μας.


Ο σεφ Βασίλης Σπόρος, έφτιαξε ένα μενού με τα highlights του top του παγκόσμιου street food και μία ομάδα εκλεκτών μαγείρων δούλεψε με μεράκι για να μοιράσει τις γεύσεις του κόσμου ολόκληρου!

Από τα decks μας παρέλασαν πληθώρα djs και μουσικών που έβαλαν τη ρυθμική πινελιά στο καθιερωμένο Τεταρτιάτικο ταξίδι μας. Και ήταν όμορφα και έτσι θα συνεχίσει να είναι!

Λίγο πριν σβήσει λοιπόν το 16' για να το διαδεχθεί το 17' δίνουμε ραντεβού στα παλιά μας λημέρια, αυτά του κέντρου της πόλης για ένα απολύτως χριστουγεννιάτικο Street Food and Tunes, σε μια από τις πιο λατρεμένες γωνιές της πόλης (Αγίου Μάρκου & Πραξιτέλους), στο Sq.

Το μενού μας θα αποτελείται από τα best of πιάτα μας, ενώ τις μουσικές θα αναλάβουν δυο μεγάλες ραδιοφωνικές μας αγάπες.
 

Λίγα λόγια για το φαγητό:

Το Gua Bao, γνωστό κι ως το ταϊβανέζικο χάμπουργκερ στη χώρα προέλευσής του και για πολλούς... το τελειότερο street food πιάτο του πλανήτη, που πρωτοσυστήθηκε στον δυτικό κόσμο από τον σεφ David Chang στη Νέα Υόρκη για να κερδίσει τις εντυπώσεις κάθε ειλικρινή food lover και δημιουργήσει –προφανώς!- ουρές αναμονής στο εστιατόριό του! Πολύ πριν από αυτό βέβαια, οι Ταϊβανοί γνώριζαν καλά την απόλαυση που θα γεύονταν με το που έπιαναν στα χέρια τους αυτόν τον «ουράνιο» φάκελο από ψωμί στον ατμό γεμισμένο με χοιρινή πανσέτα μαριναρισμένη σε σόγια και μπαχαρικά, συνοδεία φυστικιών και chilli.

Το Pepito Torta, το παραδοσιακότερο torta (: σάντουιτς) της Puebla του Μεξικό, προϊόν ισπανογαλλικής διάδρασης και το οποίο ο θρύλος λέει πως εμπνευστής του ήταν ο Leonardo Da Vinci (!!!) και το Meatloaf Sandwich, το πιο δημοφιλές comfort food της Αμερικής κατά την περίοδο της Ποτοαπαγόρευσης, το οποίο μέχρι και σήμερα θεωρείται ως το all american - patriotic sandwich!
 

Λίγα λόγια για τη μουσική:

Ο Δημήτρης Λεμονίδης, από τον Pepper 96.6, θα μιξάρει πιπεράτες μουσικές, λίγο πριν τον διαδεχθούν στα decks οι party starters του ραδιοφωνικού διαδικτύου, aka του ConiOnAir!

Στις 28 του μήνα, την τελευταία Τετάρτη του χρόνου, έχουμε διάθεση για τρελό πάρτι και όρεξη για ταξιδιάρικο φαγητό και σας θέλουμε μαζί μας! Σας περιμένουμε στο τελευταίο Street Food and Tunes της χρονιάς!

 

Αναλυτικά το μενού:


GUA BAO - Taiwanese pork belly slider: ψωμάκι στον ατμό, γεμιστό με χοιρινή πανσέτα σιγοβρασμένη σε σόγια, hoisin sauce, ψημένα φυστίκια, φρέσκο κόλιανδρο και chili – €6,40

PEPITO TORTA: Ψωμί τσιαπάτα, pickled jalapeños, κοτόπουλο μπούτι φιλέτο με μαρινάδα από αχλάδι και σάλτσα σόγιας, μοτσαρέλα, guacamole, φρέσκος κόλιανδρος και refried beans - €6,40

MEATLOAF SANDWICH: Ψωμί burger bun, ρολό κιμά με γλάσο από ketchup και dressing με μαγιονέζα και sriracha, τομάτα και iceberg - €5,90

 

Ιδανικά συνοδεύονται με:

- Jack Honey Ginger Ale (Jack Daniel’s Honey, Schweppes Ginger Ale, φλούδες πορτοκάλι), και

- Apple Jack #winter edition (Jack Daniels no7, χυμός μήλου, σιρόπι σφενδάμου, κανέλα)

 

Όπως σε κάθε διοργάνωση παρέα με το Jack Daniels, έτσι κι εδώ, όσοι απολαύσουν τα προτεινόμενα cocktails, μπαίνουν σε κλήρωση για ένα bbq και μία ηλεκτρική κιθάρα Jack Daniels!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Plastiras Lake Festival 2025

Φεστιβάλ Χτες
ΚΑΡΔΙΤΣΑαπό 11/07 έως 13/07

Μπλε πυρετός

Θέατρο+Χορός 14.04.2025
ΑΘΗΝΑαπό 05/05 έως 27/0510

TechSaloniki 2025: Έρχεται τον Μάιο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ 14.04.2025
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΟΥΑΓΙΕ Μ2από 16/05 έως 17/05

Street Market by ARTistes στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου

Cityλάιφ 08.04.2025
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 09/04 έως 13/04

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Principal Club

Μουσική 08.04.2025
PRINCIPAL CLUB THEATER - MYLOS COMPLEX10/0416

Flea Market 2025

Cityλάιφ 04.04.2025
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 12/04 έως 13/04

Primer Music Festival: Έρχεται 6 & 7 Σεπτεμβρίου στο ΟΑΚΑ

Μουσική 03.04.2025
Ο.Α.Κ.Α.από 06/09 έως 07/09