Γιατί η Ελλάδα ζήτησε χρήματα από την Παγκόσμια Τράπεζα
Τι αναφέρει σε δημοσίευμά του το Politico
Δημοσίευση 3/3/2017 | 11:57

Χρηματόδότηση αλλά και βοήθεια σε τεχνικό επίπεδο φέρεται να ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση από την Παγκόσμια Τράπεζα, με σκοπό να αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα της ανεργίας, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Politico.
Όπως αναφέρει το κείμενο, η Αθήνα πρότεινε τριετές σχέδιο χρηματοδότησης για τη δημιουργία τουλάχιστον 150.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο, ήτοι 450.000 θέσεων συνολικά, κοστολογώντας το εγχείρημα στα τρία δισ. ευρώ. Το Politico αναφέρει πως ο Οργανισμός δεν έχει απαντήσει στο ελληνικό αίτημα, το οποίο επιβεβαιώθηκε και επισήμως μετά από ερώτημα που τέθηκε από τον δημοσιογράφο που καλύπτει το θέμα.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ενημέρωσε το Politico πως δεν έχει ληφθεί απόφαση ακόμη, καθώς το αίτημα πρέπει να περάσει από το εκτελεστικό συμβούλιο και να τύχει της έγκρισής του. Σημειώνεται πως στο παρελθόν, η Παγκόσμια Τράπεζα είχε απορρίψει το ενδεχόμενο εμπλοκής της στο ελληνικό πρόγραμα.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πάντως, δεν πρόκειται για αίτημα που αφορά το ελληνικό μνημόνιο, αλλά επιπλέον χρηματοδότηση, αποκλειστικά για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.