17ο Athens Technopolis Jazz Festival
#JazzBeThere: Το πρόγραμμα που θα κάνει όλη την πόλη jazz
Δημοσίευση 15/5/2017 | 00:12
http://www.technopolis-athens.com/
http://on.fb.me/1MtNZZ6
Το 17ο Athens Technopolis Jazz Festival έρχεται από τις 23 έως τις 28 Μαΐου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να μας χαρίσει 5+1 μέρες υπέροχης jazz εμπειρίας. Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, η πιο jazz σκηνή της πόλης θα υποδεχτεί 17 συγκροτήματα, περισσότερους από 150 μουσικούς, 3 ορχήστρες και την εορταστική αυτή ατμόσφαιρα θα συμπληρώνουν δύο μεγάλες παράλληλες εκδηλώσεις.
Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, ενώνοντας και φέτος τις δυνάμεις της με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, είναι έτοιμη για άλλη μία μοναδική διοργάνωση. Το απόγευμα της Τρίτης 23 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες της και φιλοξενεί 3 ορχήστρες –Big Band Μουσικής Φρουράς Αθηνών, “Voices of Jazz” Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη και “Jazz Around the World” Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio– και τη δεύτερη μέρα υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά την ελληνική συμμετοχή, Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Νωρίτερα την ίδια μέρα, στη σκηνή θα ανέβουν οι Kadri Voorand Quartet (Εσθονία) και Amit Friedman (Ισραήλ).
Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, η Τεχνόπολη θα πλημμυρίσει με μουσικές από τη Μεσόγειο, χάρη στους De La Puríssima και Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” που καταφτάνουν από την Ισπανία και την Ιταλία αντίστοιχα. Θα ακολουθήσουν οι Dan Bárta & Robert Balzar Trio (Τσεχία) και το πρόγραμμα της ημέρας θα κλείσει με την πολυναναμενόμενη εμφάνιση των Samuel Blaser & Marc Ducret (Ελβετία).
Την Παρακευή, τη σκηνή θα επισκεφτούν οι Andreas Hourdakis Trio (Σουηδία), Ricardo Toscano Quartet (Πορτογαλία) και Yuri Honing Acoustic Quartet (Ολλανδία) και το Σάββατο οι Marly Marques Quintet (Λουξεμβούργο), Miklós Lukács Trio Cimbiosis (Ουγγαρία) και Grandbrothers (Γερμανία).
Η αυλαία του 17th Athens Technopolis Jazz Festival πέφτει την Κυριακή 28 Μαΐου με τους Rumba Attack (Κύπρος), Aga Derlak Trio (Πολωνία), Emil, Enver & Friends (Αζερμπαϊτζάν) και Portico Quartet (Μεγάλη Βρετανία).
Καθόλη τη διάρκεια των 6 ημερών θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την Τεχνόπολη στην πιο jazz εκδοχή της αφού, παράλληλα με το φεστιβάλ, ο χώρος θα γεμίσει με μοναδικές δημιουργίες από το μεγαλύτερο από ποτέ σε μέγεθος αλλά και διάρκεια Meet Market αλλά και την ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας METAPolis “Loss”.
21.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς (ΕΛΛΑΔΑ)
Διεύθυνση ορχήστρας: Χασούρης Μιχαήλ
Σαμαρά Θεοδώρα (φλάουτο), Κωστόγιαννης Παναγιώτης, Μποζάς Φοίβος, Κωνσταντάκης Γεώργιος, Μάζης Ανδρέας, Μαλάκης Λεωνίδας (σαξόφωνο), Κεφαλάς Κωνσταντίνος, Χασούρης Μιχαήλ, Κολοκύθας Δημήτριος, Καφαντάρης Ιωάννης (τρομπέτα), Καΐκης Ιωάννης, Γιάκκας Χρήστος, Κανακάρης Ιωάννης (τρομπόνια), Φραδελάκης Γεώργιος (τούμπα), Ζώτος Κωνσταντίνος (πιάνο), Στενάκης Αλέξης (πλήκτρα), Χατζηϊωάννου Ιωάννης (ηλεκτρικό μπάσο), Αυγουλάς Αντώνιος (ηλεκτρική κιθάρα), Λυκουρέντζος Αλέξανδρος, Κωστόπουλος Γεώργιος, Παυλής Γεώργιος (κρουστά), Αθανασιάδης Νικόλαος (τύμπανα), Ζώτος Κωνσταντίνος, Κίτσος Χριστόφορος (φωνές)
Η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2011. Το ρεπερτόριό της περιέχει κλασικά κομμάτια της jazz και latin μουσικής, καθώς και διασκευές ελληνικών κομματιών. Έχει εμφανιστεί σε ποικίλους χώρους σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως το Belgrade Summer Festival BELEF της Σερβίας, το Μουσείο Ακρόπολης, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, στη ραδιοφωνική εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές. Σημαντική ήταν επίσης η εμφάνισή της στο 16ο Athens Jazz Technopolis Festival τον Μάιο του 2016. Το 2015 κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο «STUDIO E2», μια ανεξάρτητη παραγωγή του ΓΕΣ, με την υποστήριξη της ΕΡΤ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
22.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Big Band Δήμου Αθηναίων & Πηνελόπη Τζανετάκη
“Voices of Jazz”
(ΕΛΛΑΔΑ)
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Κόλλιας Δημήτρης, Μουρτζούκος Ανδρέας, Καραγιάννης Κώστας, Μακρής Κώστας, Βαζούρας Κώστας (σαξόφωνο), Κοκόλης Διονύσης, Θεοδοσάκης Εμμανουήλ, Κατσαρέλης Βαγγέλης, Καραγιαννάκης Γιάννης (τρομπέτα), Ανδρέου Αντώνης, Ζαρέας Γιώργος, Τζαμαρίας Άγγελος, Αλεξανδρής Κώστας (τρομπόνι), Χαρονιάν Γιώργος (ηλεκτρική κιθάρα), Αμίρης Σάμι (πιάνο), Γεωργιάδης Γιώργος (μπάσο/ κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης (τύμπανα/κρουστά)
Η Big Band Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1998 με πρωτοβουλία του βιρτουόζου πιανίστα Γιάννη Τερεζάκη και έκτοτε έχει πολύ ενεργή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ιστορικές συνθέσεις και ενορχηστρώσεις πρωτοπόρων δημιουργών της μουσικής και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ρευμάτων της jazz. Έχει πραγματοποιήσει συναυλίες σε όλες τις μεγάλες αίθουσες και φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μαέστρους και συνθέτες, όπως οι William Russo και Don Owens και με διακεκριμένους σολίστ, όπως οι Bobby Shew, Vince DiMartino, Veronica Mortensen, Rex Richardson, Fred Hemke Jr, Chico Freeman, Mark Smith, Nils Landgren, Ralph Peterson Jr., Γιώργος Φακανάς, Τάκης Πατερέλης, Δημήτρης Βασιλάκης, Δημήτρης Τσάκας, Γιώργος Κοντραφούρης, Χρήστος Ραφαηλίδης, κ.α. Απαρτίζεται από σπουδαίους σολίστ, οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή δεξιοτεχνία τους στον αυτοσχεδιασμό και την ευελιξία τους στην ερμηνεία διαφορετικών ρευμάτων της τζαζ.
Η Big Band Δήμου Αθηναίων υποδέχεται την εκπληκτική Πηνελόπη Τζανετάκη σε μια συναυλία που θα ικανοποιήσει τους απαιτητικούς μουσικόφιλους αλλά και το ευρύ κοινό. Η μεγάλη γκάμα της ερμηνεύτριας συνομιλεί με τα ηχοχρώματα, τη δύναμη και τη φινέτσα της Big Band σε ένα πρόγραμμα που θα συναρπάσει.
23.00: ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΪΟΥ 2017
Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων & Spiral Trio
«Jazz Around the World»
(ΕΛΛΑΔΑ)
Διεύθυνση ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων συμπράττει με το Spiral Trio σε αυθεντικές συνθέσεις και διασκευές του Σπύρου Μάνεση, επηρεασμένες από διαφορετικούς πολιτισμούς, σε ενορχήστρωση και μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα. Ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα μουσικό πρόγραμμα, όπου το Spiral Trio συνομιλεί ισάξια με τη Συμφωνική Ορχήστρα πάνω σε πασίγνωστες μελωδίες των Paul McCartney, Antonio Carlos Jobim, John Kern, Chico Buarque και μουσικές των Σπύρου Μάνεση, Joao Hasselberg και Kaspars Kurdeko.
Ο Ανδρέας Τσελίκας αναδείχτηκε διεθνώς ως διευθυντής ορχήστρας μετά τη βράβευσή του στον 5ο Διεθνή Διαγωνισμό για νέους μαέστρους «Jean Sibelius» (2005). Σπούδασε διεύθυνση ορχήστρας και σύνθεση. Από το 1998, έχει διευθύνει όπερες, μπαλέτα και συναυλίες σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες του κόσμου και διευθύνει σε τακτική βάση τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, αναδεικνύοντας συστηματικά νέους συνθέτες και σολίστ. Είναι μόνιμος Αρχιμουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων, Μουσικός Διευθυντής της Ορχήστρας του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής και Μουσικός Διευθυντής της ομάδας σύγχρονης όπερας «The Medium Project».
Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων ιδρύθηκε το 1996. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των μουσικών δραστηριοτήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Με πλούσιο ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη δημιουργία, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έντεχνη ελληνική μουσική. Έχει παρουσιάσει σημαντικές όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου σε σύμπραξη με καταξιωμένους σολίστ του λυρικού θεάτρου. Εμφανίζεται σε Ελλάδα και εξωτερικό, εμπλουτίζοντας πολιτιστικά την καθημερινότητα των Αθηναίων. Οι τρεις μόνιμοι αρχιμουσικοί της είναι οι Ελευθέριος Καλκάνης, Μιχάλης Οικονόμου και Ανδρέας Τσελίκας.
Spiral Trio
Σπύρος Μάνεσης (πιάνο), Αρίωνας Γυφτάκης (κοντραμπάσο), Αναστάσης Γούλιαρης (τύμπανα)
Ο Σπύρος Μάνεσης σπούδασε μουσικολογία, κλασικό και jazz πιάνο. Έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες και συνεργαστεί με μουσικούς όπως οι Dean Bowman, Gilad Hekselman, JD Walter, Marc Abrams, Bodek Janke, Max Pollak, Heather Cornell, Joao Hasselberg, Kaspars Kurdeko, Σαβίνα Γιαννάτου, Πέτρος Κλαμπάνης, Χρήστος Ραφαηλίδης, Δήμητρα Γαλάνη, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, Τάκης Πατερέλης και με σημαντικές ορχήστρες όπως ορχήστρα της ΕΡΤ και η Orquestra do Norte. O Aρίωνας Γυφτάκης σπούδασε κλασσικό βιολί, αλλά σύντομα το ενδιαφέρον του για την jazz τον οδήγησε στο κοντραμπάσο. Σε ηλικία 17 ετών, κέρδισε την υποτροφία Presidential για το Berklee College Of Music. Έχει συνεργαστεί με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Davis Whitfield, Ανδρέα Πολυζωγόπουλο, Γιώργο Τσιρόπουλο, Daniel Rotem, κ.α. Ο Αναστάσης Γούλιαρης μαθήτευσε δίπλα στον Νίκο Σιδηροκαστρίτη και τον Σύλβιο Σύρρο, που τον καθοδήγησε στο jazz ιδίωμα. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες μουσικούς και έχει περιοδεύσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Kadri Voorand Quartet (ΕΣΘΟΝΙΑ)
Kadri Voorand (φωνητικά), Marek Talts (κιθάρα), Taavo Remmel (κοντραμπάσο), Ahto Abner (κρουστά)
Η Kadri Voorand είναι jazz τραγουδίστρια και συνθέτρια, η πρωτότυπη μουσική έκφραση της οποίας απέφερε μια σειρά βραβείων και ζωντανών εμφανίσεων στην Εσθονία και στο εξωτερικό. Το 2017, βραβεύτηκε στα Εσθονικά Μουσικά Βραβεία ως η Καλύτερη Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς και το άλμπουμ της με τίτλο “Love Intoxication” πήρε το Βραβείο του Καλύτερου Jazz Άλμπουμ της Χρονιάς.
Η Kadri χρησιμοποιεί τη δεξιοτεχνία στον αυτοσχεδιασμό και την πρωτότυπη έκφραση για να δημιουργήσει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονης jazz, διατηρώντας παράλληλα τις ρίζες της μέσω της χρήσης παραδοσιακών στοιχείων με τη μικρή ορχήστρα της, το τρίο που μελοποιεί εσθονική ποίηση, ή συνδυάζοντας σύγχρονες μελωδίες με ρυθμούς latin και R&B όταν συνθέτει για τη μεγάλη ορχήστρα της.
Ο Marek Talts είναι ένας απ' τους πιο αξιόλογους Εσθονούς κιθαρίστες, το στυλ παιξίματος του οποίου χαρακτηρίζεται κυρίως από εκρηκτική ενέργεια και αμεσότητα επάνω στη σκηνή, καθώς και τεχνική δεξιοτεχνία. Το μπάσο του Taavo Remmel είναι η βάση του σχήματος της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής μουσικής Hortus Musicus, καθώς επίσης και πολλών σχημάτων jazz στην πατρίδα του και στο εξωτερικό. Ο Ahto Abner είναι ένας απ' τους πιο πολυάσχολους jazz ντράμερ της Εσθονίας, το ευέλικτο στυλ παιξίματος του οποίου αναγνωρίζεται από κοινό και μουσικούς.
22.00: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2017
Amit Friedman (ΙΣΡΑΗΛ)
Amit Friedman (σαξόφωνο), Tom Oren (πιάνο), Gilad Abro (μπάσο), Amir Bar-Akiva (ντραμς)
Ο σαξοφωνίστας και συνθέτης Amit Friedman είναι μεταξύ των κορυφαίων μουσικών της ισραηλινής jazz σκηνής. Η μουσική του έχει τις ρίζες της στην παράδοση της jazz και ενσωματώνει στοιχεία της world μουσικής, ιδίως της μουσικής της Μέσης Ανατολής. Οι πιασάρικες συνθέσεις, όντας ένα μείγμα πολυπλοκότητας και απλότητας, επικοινωνούν με ένα ευρύ κοινό.
Το 2012, ο Friedman κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ του με τίτλο “Sunrise” απ' την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Origin Records. Το άλμπουμ έλαβε άφθονο ραδιοφωνικό χρόνο και ενθουσιώδεις κριτικές σε Ισραήλ και ΗΠΑ και κατατάχθηκε στην κορυφή της λίστας των jazz άλμπουμ στα πιο σημαντικά περιοδικά των ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο του 2016, ο Friedman κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του με τίτλο “Long Way to Go” απ' τη δισκογραφική εταιρεία Dot Time Records.
Ο Friedman παίζει και ηχογραφεί τακτικά με επιφανείς μουσικούς απ' το Ισραήλ και το εξωτερικό. Έχει επίσης συνεργαστεί με κορυφαίους pop μουσικούς του Ισραήλ ενώ επί τρία χρόνια έπαιζε και διεύθυνε την ορχήστρα της επιτυχημένης τηλεοπτικής βραδινής εκπομπής “Tonight with Lior Shlein”.
Παράλληλα με τη δουλειά του ως μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής, ο Friedman είναι εξαιρετικά ενεργός ως παιδαγωγός, δουλεύοντας για την προώθηση της jazz στη νεολαία.
23.00: ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2017
Σωκράτης Σινόπουλος quartet (ΕΛΛΑΔΑ)
Σωκράτης Σινόπουλος (λύρα), Γιάννης Κυριμκυρίδης (πιάνο), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Δημήτρης Εμμανουήλ (τύμπανα)
Ο Σωκράτης Σινόπουλος σπούδασε κλασική κιθάρα, βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι. Το 1988, ξεκίνησε μαθήματα πολίτικης λύρας και λαούτου με τον Ross Daly και έγινε μέλος του συγκροτήματός του «Λαβύρινθος». Έκτοτε, συνεργάζεται με μουσικούς από Ελλάδα και εξωτερικό, συμμετέχοντας σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Έχει ηχογραφήσει για την Blue Note με τον Charles Lloyd και για την Harmonia Mundi με τον Jean Quihen Queyras. Το 1999, βραβεύθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού με το Κρατικό Βραβείο Νέων Καλλιτεχνών Μελίνα Μερκούρη. Το 2011, δημιούργησε το Σωκράτης Σινόπουλος Quartet. Το πρώτο άλμπουμ τους, Eight Winds, εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Ο Γιάννης Κυριμκυρίδης σπούδασε κλασσικό πιάνο. Έχει συνεργαστεί με πλήθος καλλιτεχνών, όπως οι Ara Dinkjian, Σωκράτης Σινόπουλος, Haig Yazdjian, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Διονύσης Σαββόπουλος κ.α. Ο Δημήτρης Τσεκούρας σπούδασε πιάνο και βιολί. Σε ηλικία 20 ετών αποφάσισε να ασχοληθεί με το κοντραμπάσο και άρχισε να συμπράττει με σχήματα από το χώρο της παραδοσιακής και world μουσικής συμμετέχοντας σε συναυλίες, ηχογραφήσεις δίσκων και θεατρικές παραγωγές.
Ο Δημήτρης Εμμανουήλ μαθήτευσε κοντά σε κορυφαίους μουσικούς στα ελληνικά και βαλκανικά κρουστά καθώς και στα Ethnic, Latin και Multi Percussion. Σημαντική είναι η παρουσία του σε ηχογραφήσεις για θέατρο και κινηματογράφο.
De La Puríssima (ΙΣΠΑΝΙΑ)
Julia de Castro (φωνή & στίχοι), Miguel Rodrigáñez (κοντραμπάσο & μουσική), Gonzalo Maestre (ντραμς), Jorge Vera (πιάνο)
Οι Julia de Castro και Miguel Rodrigáñez είναι οι δημιουργοί του project De La Puríssima τόσο σε μουσικό όσο και σε σκηνικό επίπεδο. Μαζί με τους εξαιρετικούς μουσικούς Gonzalo Maestre και Jorge Vera αποτελούν ένα jazz κουαρτέτο, ανοιχτό σε νέα ρεύματα και είδη.
Η σκηνική τους παρουσία χαρακτηρίζεται από νεωτερικότητα, πάντρεμα μουσικών ειδών, έντονη διαδραστικότητα με το κοινό, χιούμορ και εκλεπτυσμένο στυλ.
Οι De La Puríssima δημιουργήθηκαν το 2010, όταν η Julia de Castro και ο Miguel Rodrigáñez συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια ενός jam session. Αμέσως διαπίστωσαν ότι, εκτός από την αγάπη τους για την jazz, μοιράζονται και το ίδιο πάθος τόσο για την κλασική μουσική όσο και για το ισπανικό μουσικό είδος cuplé. Το project τους συνδυάζει jazz αλλά και παραδοσιακή ισπανική μουσική, δημιουργώντας έναν νέο μοναδικό ήχο.
Οι ζωντανές εμφανίσεις τους περιγράφονται ως «ακαταμάχητες», «παράτολμες» και «εκπληκτικές».
21.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017
Luca Ciarla's “Jazz Violin 2.0” (ΙΤΑΛΙΑ)
Luca Ciarla (βιολί, φωνητικά, λούπες & ηλεκτρονικά όργανα)
Ένας δημιουργικός και γεμάτος εκπλήξεις Ιταλός βιολιστής, ο Luca Ciarla υπερβαίνει με άνεση τα όρια μεταξύ των μουσικών ειδών για να χαράξει ένα καινοτόμο μουσικό μονοπάτι, μια μαγική ακουστική αποπλάνηση σε πλήρη ισορροπία μεταξύ των γραπτών συνθέσεων και του αυτοσχεδιασμού, των παραδοσιακών και των σύγχρονων ήχων.
Ο Luca Ciarla έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε φεστιβάλ και συναυλίες jazz, κλασικής και world μουσικής σε πάνω από πενήντα χώρες ανά τον κόσμο, απ' το Montreal Jazz Festival έως το Hong Kong Performing Arts Centre, το Villa-Lobos Festival στο Ρίο ντε Τζανέιρο και το Melbourne Jazz Festival, μεταξύ άλλων.
Με το σόλο project του Jazz Violin 2.0, επανακαθορίζει τα όρια του jazz βιολιού με πετάλι για λούπες, τη φωνή του και ηλεκτρονικά όργανα. Βήμα-βήμα, παίζει ζωντανά όλα τα μέρη, χρησιμοποιώντας το βιολί του ως κιθάρα, μπάσο ή κρουστό, ξεδιπλώνοντας καινούργιους αυτοσχεδιασμούς και δεξιοτεχνικά μουσικά περάσματα. Σε αυτό το ευρηματικό τοπίο, ο Luca τραγουδάει, σφυρίζει και παίζει διάφορα άλλα μικρά όργανα. Η μουσική εξελίσσεται αδιάκοπα σε μια εντυπωσιακή σόλο jazz ορχήστρα! Το Jazz Violin 2.0 παρουσιάζει ασυνήθιστες ενορχηστρώσεις κλασικών jazz κομματιών και πρωτότυπες συνθέσεις.
22.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017
Dan Bárta & Robert Balzar Trio (ΤΣΕΧΙΑ)
Dan Bárta (φωνητικά), Robert Balzar (μπάσο), Vít Křištan (πιάνο), Kamil Slezák (ντραμς)
Ο Dan Bárta είναι ένας απ' τους πιο αναγνωρισμένους Τσέχους τραγουδιστές. Διαθέτοντας μια πολύ χαρακτηριστική φωνή, καταφέρνει να ενσωματώνει rock, funk, blues, jazz και τον κόσμο των μιούζικαλ στο συνολικό καλλιτεχνικό του όραμα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως τραγουδιστής στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με το συγκρότημα Alice και στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, εντάχθηκε στο θρυλικό funk/rap σχήμα J.A.R. Έχει κερδίσει 14 βραβεία απ' την Τσέχικη Ακαδημία Λαϊκής Μουσικής.
Με την κυκλοφορία του άλμπουμ Illustratosphere το 2000, ο Dan Bárta αγκάλιασε τον κόσμο της jazz και ξεκίνησε ένα καινούργιο εσωτερικό ταξίδι. Στα τέλη του 2010, κυκλοφόρησε το άλμπουμ Theyories, μαζί με τους επί μακρόν συνεργάτες του επί σκηνής, τους Robert Balzar Trio.
Ο Robert Balzar είναι ένας απ' τους κορυφαίους μπασίστες της τσέχικης jazz σκηνής και θεωρείται μαθητής εικονικών μορφών όπως οι George Mraz και Miroslav Vitouš. O πιανίστας και συνθέτης Vít Křištan είναι επικεφαλής του δικού του τρίο και μέλος των Joanna Kucharczyk Quartet, Jan Přibil Quintet, Tomáš Hobzek Quartet και Concept Art Orchestra. Ο ντράμερ Kamil Slezák είναι γνωστός για την αισθαντικότητα και προσαρμοστικότητά του ως μέλος διαφόρων σχημάτων όπως των Gustav Brom Big Band, Janáček Philharmonics και άλλων.
23.00: ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΪΟΥ 2017
Samuel Blaser & Marc Ducret (ΕΛΒΕΤΙΑ)
Samuel Blaser (τρομπόνι), Marc Ducret (κιθάρα)
Δυο δεξιοτέχνες της ευρωπαϊκής jazz αυτοσχεδιάζουν από κοινού ως ντούο! Μια χωρίς αμφιβολία υπερβατική και άκρως ενδιαφέρουσα εξερεύνηση των απώτατων ορίων της ορχηστρικής έκφρασης, αυτό το ντούο αποτελείται από δυο εκ των πλέον ιδιόμορφων μουσικών ταλέντων της Ευρώπης.
Ο Γάλλος κιθαρίστας Marc Ducret έκανε το ντεμπούτο του το 1986, παίζοντας με τους Patrice Caratini Octet. Συνεργάστηκε με την πρώτη γαλλική Orchestre National de Jazz. Κέρδισε το Django Reinhardt Prize το 1987, το 1988 και το 1989. Ανακηρύχθηκε απ' το περιοδικό Jazz Hot ως o καλύτερος Γάλλος jazz κιθαρίστας και, το 1989, αναγνωρίστηκε ως αστέρι της SACEM.
Ο τρομπονίστας Samuel Blaser είναι ένα ανερχόμενο αστέρι. Γέννημα-θρέμμα της Ελβετίας που κινείται πλέον μεταξύ Νέας Υόρκης και Βερολίνου, ο Blaser είναι ένας μουσικός που έχει αφομοιώσει ό,τι έχει παράξει η ιστορία της jazz και διαθέτει μια ρωμαλέα μουσικότητα που εκτείνεται απ' τον κλασικό μουσικό επιτονισμό έως τον αυτοσχεδιασμό. Οι απαλές, ρέουσες γραμμές του έρχονται ενίοτε σε πλήρη αντιδιαστολή με τις πιο τραχιές φόρμες του κιθαρίστα. Έτσι, η μουσική του λειτουργεί μέσα απ' την πολυμορφία της ως ένα πανοπτικό των σύγχρονων τεχνικών αυτοσχεδιασμού, δημιουργώντας πολύ συχνά μια ευχάριστη αδημονία μέσω καινούργιων μουσικών εκφάνσεων.
Andreas Hourdakis Trio (ΣΟΥΗΔΙΑ)
Andreas Hourdakis (κιθάρα), Martin Höper (κοντραμπάσο), Ola Hultgren (ντραμς)
Το ντεμπούτο άλμπουμ των Andreas Hourdakis Trio με τίτλο In a Barn κυκλοφόρησε πέρσι απ' τη δισκογραφική εταιρεία Brus & Knaster και έλαβε εξαιρετικές κριτικές απ' τις σουηδικές εφημερίδες και τα διεθνή jazz έντυπα.
Σε λίγους μήνες, οι Andreas Hourdakis Trio θα κυκλοφορήσουν το επόμενο project τους με τίτλο “It takes a lot to laugh, it takes a train to cry” όπου παίζουν τραγούδια του μεγάλου Bob Dylan. Ο τίτλος είναι απ' το κλασικό άλμπουμ Highway 61 Revisited. Κλασικά κομμάτια όπως τα Lay, Lady, Lay και My Back Pages έχουν διασκευαστεί με καινούργιο, συναρπαστικό τρόπο απ' τους Andreas Hourdakis Trio.
O Andreas Hourdakis περιοδεύει συχνά στην Ευρώπη και στη Σκανδιναβία με άλλα σχήματα ή με τα δικά του project. Η κιθάρα του ακούγεται σε άλμπουμ μεγάλων καλλιτεχνών όπως των Magnus Öström, Jeanette Lindström, Sebastian Studnitzky, Daniel Karlsson και στο project/άλμπουμ με τίτλο City Nights, όπου είναι συνδημιουργός.
22.00: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2017
Ricardo Toscano Quartet (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
Ricardo Toscano (σαξόφωνο), João Coelho (πιάνο), Romeu Tristão (κοντραμπάσο), João Lopes Pereira (ντραμς)
Θεωρούμενος ως ο καλύτερος σαξοφωνίστας της Πορτογαλίας το 2015, ο Ricardo Toscano είδε να εξαντλούνται τα εισιτήρια δυο συναυλιών του σε δυο απ' τους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους στην Πορτογαλία, τους Culturgest και Centro Cultural de Belém – επιστέγασμα ενός ταξιδιού που βασίστηκε όχι μόνο στην ακαδημαϊκή του μόρφωση, αλλά κυρίως στο πάθος του για την jazz, το οποίο ξεκίνησε απ' την παιδική του ηλικία, όταν γνώρισε μέσω του πατέρα του τα άλμπουμ του Cannonball Adderley, του Miles Davis ή του John Coltrane.
Από νεαρή ηλικία, ο Ricardo Toscano συνειδητοποίησε ότι το μέλλον του στρεφόταν προς την jazz, ιδίως προς το σαξόφωνο. Άρχισε να αφήνει το αποτύπωμά του στη μουσική σκηνή, παίζοντας μαζί με τον Mario Laginha στο αναγεννημένο Sexteto de Jazz de Lisboa και έχοντας στο βιογραφικό του εμφανίσεις στα φεστιβάλ Estoril Jazz, Funchal Jazz και Angra Jazz. Νέος ακόμη, επανεξέτασε την παράδοση του hard bop, μαθαίνοντας απ' τον Coltrane, τον Parker ή τον Ornette Coleman, μια περίοδο που θεωρεί ως την πλέον ενδιαφέρουσα ιστορική περίοδο της jazz.
Το κουαρτέτο του αποτελείται από εξίσου πολύ νεαρούς μουσικούς: τους João Pedro Coelho, Romeu Tristão και João Pereira. Όλοι τους είναι παθιασμένοι με το ίδιο μουσικό στυλ. Ισορροπώντας μεταξύ του πρωτότυπου μελωδικού ρεπερτορίου και του ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, το κουαρτέτο έχει κατοχυρώσει τη δική του jazz διάλεκτο και σχεδιάζει πλέον να ηχογραφήσει το πρώτο του άλμπουμ.
23.00: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2017
Yuri Honing Acoustic Quartet (ΟΛΛΑΝΔΙΑ)
Yuri Honing (τενόρο σαξόφωνο), Wolfert Brederode (πιάνο), Joost Lijbaart (ντραμς), Gulli Gudmundsson (ακουστικό μπάσο)
Ο Yuri Honing είναι ένας απ' τους πιο σημαντικούς σαξοφωνίστες της Ολλανδίας, με συναυλιακή εμπειρία σε πάνω από 90 χώρες και δισκογραφία με σχεδόν 40 τίτλους. Έχει παίξει και ηχογραφήσει με μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι Pat Metheny, Charlie Haden, Kurt Rosenwinkel, Ibrahim Malooff, Craig Taborn και Paul Bley.
To 2001, ο Honing παρέλαβε το Edison Jazz Award για το άλμπουμ με τίτλο Seven, όπου συμμετείχαν οι Paul Bley, Gary Peacock και Paul Motion. Το 2012, κέρδισε το Boy Edgar Prize, το πιο σημαντικό βραβείο για την jazz στην Ολλανδία.
Ο Ολλανδός σαξοφωνίστας θεωρείται ένας απ' τους κύριους εκπρόσωπους της ευρωπαϊκής jazz. Εδώ και δύο χρόνια, ο Honing ηγείται του δικού του ακουστικού κουαρτέτου, το οποίο αποτελείται απ' τον πιανίστα Wolfert Brederode, τον Ισλανδό μπασίστα Gulli Gumdundsson και τον Ολλανδό ντράμερ Joost Lijbaart.
Το κουαρτέτο περιόδευσε και έπαιξε στα πιο σημαντικά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Νότια Αμερική. Το 2015, κυκλοφόρησε το Desire, ένα άλμπουμ επηρεασμένο απ' την jazz, την εκκλησιαστική μουσική, τη σύγχρονη pop μουσική και τη μοντέρνα κλασική μουσική. Ανακηρύχθηκε καλύτερο jazz άλμπουμ της χρονιάς και ήταν επίσης νούμερο ένα άλμπουμ σε πωλήσεις στην Ολλανδία το 2015.
21.00: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017
Marly Marques Quintet (ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ)
Marly Marques (φωνητικά), Paul Fox (ντραμς), Jitz Jeitz (σαξόφωνο & κλαρινέτο), Claude Schaus (πιάνο), Laurent Peckels (κοντραμπάσο)
Η Marly Marques γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο από Πορτογάλους γονείς. Το 2011, γνώρισε τέσσερις δεξιοτέχνες τζαζίστες και έτυχε να ταιριάξει μαζί τους, αφού το Λουξεμβούργο είναι μια χώρα που ευνοεί τις ευτυχείς (όσο και απίθανες!) συνευρέσεις.
Από τότε, έχουν παίξει όχι μόνο στους πιο σημαντικούς συναυλιακούς χώρους jazz στο Λουξεμβούργο, αλλά και στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στο Casa da Música στο Πόρτο, στο Kriol Jazz Festival στο Πράσινο Ακρωτήρι, στο Al Bustan Jazz Festival στο Λίβανο, στο b-flat στο Βερολίνο, στο Nancy Jazz Pulsations, στο Jazz Night στην Πορτ-λε-Βαλένς, στο φεστιβάλ Jazz Festival en Nord στη Λιλ, στο φεστιβάλ Jazzpote στην Τιονβίλ, στο φεστιβάλ Jazzy Colors στο Παρίσι.
Το 2014, κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του Crest Jazz Vocal Festival. To πρώτο άλμπουμ των Marly Marques Quintet με τίτλο Só ar ser κυκλοφόρησε το Μάιο του 2014. Το δεύτερο άλμπουμ τους, το Encounter (2016), είναι το αποτέλεσμα μιας όμορφης συνεύρεσης πέντε προσωπικοτήτων, πέντε μουσικών που δεν αποκηρύσσουν τις jazz καταβολές τους, αλλά ρισκάρουν χωρίς δισταγμό να μπουν στο χώρο της world μουσικής. Τους αρέσει να μπλέκουν τις δικές τους συνθέσεις στα Αγγλικά και στα Πορτογαλικά με ενορχηστρώσεις κλασικών jazz και pop κομματιών, μέσω της ζεστής και βελούδινης φωνής της Marly.
22.00: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017
Miklós Lukács Trio Cimbiosis (ΟΥΓΓΑΡΙΑ)
Miklós Lukács (τσίμπαλο), György Orbán (κοντραμπάσο), István Baló (ντραμς)
Ο παίκτης τσίμπαλου Miklós Lukács, μια απ' τις πιο εξέχουσες φιγούρες μεταξύ των Ούγγρων μουσικών, ίδρυσε το δικό του τρίο, τους Cimbiosis, το 2013, με τους Ιstván Baló και György Orbán, δυο συνεργάτες του μουσικούς σε πολυάριθμα άλλα ουγγρικά σχήματα. “Στόχος μου όταν συνέθετα για το τρίο ήταν να δημιουργήσω ένα είδος μουσικής δωματίου με ισοδύναμη έμφαση στον κάθε μουσικό. Το όνομα του σχήματος αντανακλά αυτή την καίρια συμβίωση των μελών του”, είπε ο Lukács, το δεξιοτεχνικό παίξιμο του οποίου σε συνδυασμό με τη διαρκή εξερεύνηση του ιδιάζοντος οργάνου του φέρνει στην επιφάνεια ανεξερεύνητους ακόμη ήχους και η φανερή άνεση του οποίου συνδυάζει σχεδόν όλα τα μουσικά είδη και σαγηνεύει κάθε φορά τους ακροατές του.
Το πρώτο άλμπουμ του τρίο με τίτλο Miklós Lukács Trio: Cimbiózis (2014) έτυχε καλής υποδοχής τόσο απ' τους κριτικούς όσο και απ' το κοινό. Ακολούθησε σύντομα και δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Budapest Anzix (2015). Σε αυτό, ανοίγουν διάπλατα τις πύλες και μας αφήνουν να μάθουμε πολλά μέσα απ' τη μουσική τους για τη σχέση τους με την πόλη και τα συναισθήματά τους. Στέλνουν καρτ ποστάλ απ' τη Βουδαπέστη, μια πόλη όπου μπορεί κανείς να βρει τη μουσική, την αγάπη, τη στοργή. Την πόλη όπου κατοικούν αυτή τη στιγμή, αλλά θα την αφήσουν πίσω τους στο μέλλον. Μας διηγούνται ιστορίες. Τα δραματικά πάθη και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα παρουσιάζονται με αναπάντεχη δύναμη. Τα όργανα μοιάζουν με ανθρώπινα όντα, με όλα τα πολύπλοκα συναισθήματα, τις σχέσεις και τις συγκρούσεις που τα χαρακτηρίζουν.
23.00: ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017
Grandbrothers (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)
Erol Sarp (πιάνο), Lukas Vogel (ηλεκτρονικά όργανα)
Οι Grandbrothers αποτελούνται απ' τους Erol Sarp και Lukas Vogel. Οι δυο τους συνδυάζουν την κλασική σύνθεση με τους μοντέρνους, πειραματικούς τρόπους παραγωγής και ηχητικού σχεδιασμού. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο Dilation ηχογραφήθηκε με τη χρήση ενός πιάνου με ουρά και μιας σειράς αυτοσχέδιων ηλεκτρομηχανικών σφυριών, τα οποία έπαιζαν πιάνο, δημιουργώντας καινούργιους, προηγουμένως ανεξερεύνητους ήχους. Παραδόξως, δεν υπάρχουν συνθεσάιζερ στο Dilation. Όλοι οι ήχοι προέρχονται απ' το πιάνο με ουρά.
Οι μοναδικές ζωντανές εμφανίσεις των Grandbrothers αναπαράγουν τη διαδικασία με την οποία το ντούο δημιούργησε το Dilation. Το αντισυμβατικό στήσιμο επί σκηνής προσφέρεται για αυθορμητισμό. Είναι σαν να παρακολουθείς μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο πιάνο με ουρά. Καμία εμφάνιση δεν είναι ίδια με άλλη. Παράλληλα, η επιρροή της techno και της club μουσικής στον ήχο τους ενισχύεται κατά τη διάρκεια της εμφάνισης, με απολαυστικά και συχνά απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Το άλμπουμ Dilation, εμπνευσμένο απ' τους Steve Reich, Ryuichi Sakamoto και Alva Noto, είναι κινηματογραφικό αλλά ρυθμικό και έλαβε επαινετικές κριτικές τόσο στο διαδίκτυο όσο και από έντυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Rumba Attack (ΚΥΠΡΟΣ)
Κωνσταντίνος Λυράς (κιθάρα), Μέμνων Αρέστης (κιθάρα), Σάββας Θωμά (cajon & κρουστά)
Οι Rumba Attack είναι ένα μουσικό σχήμα από την Κύπρο αποτελούμενο από τους Κωνσταντίνο Λυρά και Μέμνων Αρέστη στις κιθάρες και τον Σάββα Θωμά στο cajon και τα κρουστά. Οι αυθεντικές τους συνθέσεις σε flamenco-rumba στυλ αποτελούν ένα μουσικό συνονθύλευμα που ξεχωρίζει με επιρροές και ήχους από rock, bossanova αλλά και Μέση Ανατολή.
Το πορτφόλιο του συγκροτήματος εμπεριέχει περισσότερες από 15 αυθεντικές συνθέσεις, οι οποίες στηρίχθηκαν στις βάσεις κοινής επικοινωνίας, του αυτοσχεδιασμού και του πειραματισμού. Οι επιρροές τους από διάφορα στυλ μουσικής αναδεικνύονται συνεχώς, ενώ στις ζωντανές εμφανίσεις τους συμμετέχουν συχνά διακεκριμένοι μουσικοί.
Το σχήμα έχει εμφανιστεί σε όλες τις πόλεις της Κύπρου, από μουσικές σκηνές έως και σε μεγάλα φεστιβάλ, όπως το 3rd Cyprus Jazz & World Music Showcase (2016), Fengaros Festival (2016/14), TedXLimassol (2015), Rialto Ethnic Music Festival (2015), Afro Banana Festival (2015), Windcraft Music Festival (2014) and Pafos Ethnic Music Festival (2015/14).
Φέτος ηχογραφούν το πρώτο τους προσωπικό άλμπουμ το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.
21.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017
Aga Derlak Trio (ΠΟΛΩΝΙΑ)
Aga Derlak (πιάνο), Tymon Trąbczyński (κοντραμπάσο), Szymon Madej (κρουστά)
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η μόλις 25 ετών πιανίστρια και συνθέτης Aga Derlak, έχει κερδίσει ευρεία αναγνώριση στην πολωνική τζαζ σκηνή. Συνεχώς διαμορφώνει τη δική της μουσική ταυτότητα με μεγάλη ωριμότητα και ευαισθησία.
Διδάχτηκε από τους καλύτερους Πολωνούς πιανίστες: τον Michał Tokaj και τον Paweł Tomaszewski. Έχει βραβευτεί πολλές φορές σε μουσικούς διαγωνισμούς, ενώ έχει λάβει μέρος στα σημαντικότερα τζαζ φεστιβάλ της Πολωνίας.
Το Δεκέμβριο του 2012, δημιούργησε το δικό της μουσικό σχήμα. Όλα τα μέλη του είναι απόφοιτοι του περίφημου Τμήματος Jazz της Μουσικής Ακαδημίας στο Κατοβίτσε. Το τρίο ερμηνεύει δικές του συνθέσεις και ενορχηστρώσεις, οι οποίες αντανακλούν τις διαφορετικές μουσικές του επιρροές και εμπειρίες.
Το 2016, το Aga Derlak Trio τιμήθηκε με το πιο σημαντικό μουσικό βραβείο στην Πολωνία, αυτό της Πολωνικής Ακαδημίας Φωνογραφίας FRYDERYK, για το καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο σχήμα στην κατηγορία της jazz, με το άλμπουμ τους First Thought.
Το νέο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2017.
22.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017
Emil, Enver & friends (ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ)
Anvar Sadigov (ακορντεόν & φυσαρμόνικα), Emil Afrasiyab (πιάνο), Eljan Jabrailov (κοντραμπάσο), Iskandar Alaskarov (ντραμς), Alakbar Alakbarov (ταρ)
Ο Anvar Sadigov είναι ένας διάσημος Αζέρος δεξιοτέχνης ακορντεονίστας και συνθέτης, ο οποίος παίζει από κλασική μέχρι jazz μουσική, δημιουργώντας μια θαυμάσια γέφυρα μεταξύ των δυο ειδών. Είναι απ' αυτούς τους μουσικούς που διασχίζουν τα μουσικά σύνορα χωρίς να το φωνάζουν, απλώς παίζοντας. Απ' τη δεκαετία του '90 και μετά, ο Anvar έχει παίζει σε διάφορες αίθουσες συναυλιών ανά τον κόσμο. Το 2013, δημιούργησε ένα καινούργιο μουσικό όργανο, το renever. Ο Emil Afrasiyab είναι απ' τους πιο διάσημους jazz πιανίστες του Αζερμπαϊτζάν, με ειδίκευση στο κλασικό και στο παραδοσιακό στυλ mugam. Έχει παίξει σε πάνω από 40 διαφορετικές χώρες και έχει κερδίσει το Διαγωνισμό Jazz του Montreux Jazz Festival (2011) ως σόλο πιανίστας. Με αυτό το τρίο, έχει παίζει στο John F. Kennedy Center for the Performing Arts (2014), παρουσιάζοντας τη μοναδική του μείξη Δύσης και Ανατολής, jazz και mugam, και στο Carnegie Hall. Γεννημένος στην Ουκρανία, ο Eljan Jabrailov ενδιαφέρεται για διάφορα είδη μουσικής. Σπούδασε βιολί και κοντραμπάσο στο Μουσικό Ωδείο του Μπακού. Το 2014, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό στην Αδριανούπολη (Τουρκία). Το 2015 και 2016, συμμετείχε στο περίφημο Caucasus Jazz Festival στη Γεωργία. Ο Iskandar Alaskarov, παίζοντας ταρ και ντραμς, έχει δουλέψει με πολλά γνωστά Αζέρικα pop και jazz συγκροτήματα. Σήμερα, ασχολείται κυρίως με την ethno-jazz μουσική. Την παρούσα περίοδο, γράφει τη διδακτορική του διατριβή στο Εθνικό Ωδείο του Αζερμπαϊτζάν, όπου διδάσκει ταρ. Ο Alakbar Alakbarov είναι ο νικητής αρκετών μουσικών διαγωνισμών στο Αζερμπαϊτζάν και έχει παίξει με πολλά γνωστά μουσικά συγκροτήματα στο Αζερμπαϊτζάν και στο εξωτερικό.
23.00: ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΪΟΥ 2017
Portico Quartet (ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ)
Duncan Bellamy (ντραμς & ηλεκτρονικά όργανα), Jack Wylie (σαξόφωνο & πλήκτρα), Keir Vine (hang, πλήκτρα & κρουστά)
Το 2017 σηματοδοτεί την επιστροφή των Portico Quartet. Οι εμβληματικοί υποψήφιοι για το Mercury Prize απ' το Ανατολικό Λονδίνο ποτέ δεν ακούγονταν σαν τους άλλους, αλλά εκεί που το 2015 είδε την μπάντα να πειραματίζεται με τη σύνθεση τραγουδιών και να συνεργάζεται με τους Jamie Woon και Joe Newman ως Portico, το 2017 βρίσκει τους Portico Quartet να επιστρέφουν στον ήχο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της μπάντας. Να περιμένετε ένα κολάζ εναλλασσόμενων μουσικών υφών και μελωδικών περασμάτων με ακουστικά και ηλεκτρονικά όργανα. Απ' τις αυτοσχέδιες γραμμές του σαξοφώνου έως τους χορευτικούς ρυθμούς των ντραμς που αντλούν στοιχεία απ' την ηλεκτρονική, ambient, κλασική και dance μουσική, οι Portico Quartet ασπάζονται την αλλόκοτη, ονειρική, κινηματογραφική και φουτουριστική μουσική με την οποία απέκτησαν το όνομά τους. Να περιμένετε καινούργια μουσική απ' το επερχόμενο άλμπουμ τους, το οποίο θα κυκλοφορήσει απ' τη δισκογραφική εταιρεία Gondwana Records, και κλασικά τραγούδια απ' τη γνωστή δισκογραφία τους.