Shieveh Theatre Company: Από το υπόγειο στην ταράτσα, σε σκηνοθ. Αφσανέχ Μαχιάν
Το θέατρο-ντοκουμέντο της Μαχίν Σαντρί αφηγείται την ιστορία του αντεργκράουντ ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη «Yellow Dogs»
Δημοσίευση 1/6/2017 | 20:18
Ωρα προσέλευσης: 21:00
Κανονικό: 20€
Φοιτητικό: 10€
ΑΜΕΑ: 5€
Ανέργων: 5€
Το θέατρο-ντοκουμέντο της Μαχίν Σαντρί «Από το υπόγειο στην ταράτσα», σε σκηνοθεσία της Αφσανέχ Μαχιάν, που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στις 8-9 Ιουνίου στην Πειραιώς 206, αφηγείται την ιστορία των «Yellow Dogs». Ενός αντεργκράουντ ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη. Αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της ζωής στο Ιράν, το συγκρότημα μετανάστευσε στη Νέα Υόρκη.
Το 2013, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφόνησε τρία και τραυμάτισε ένα από τα υπόλοιπα μέλη. Κατόπιν αυτοκτόνησε. Το βραβευμένο έργο, δομείται σε τέσσερις μονολόγους που μπλέκονται μεταξύ τους: από την αδελφή του δολοφόνου, τον μοναδικό επιζώντα, την κοπέλα του ντράμερ και έναν παλιό φίλο.
Ο κάθε μονόλογος αποκαλύπτει και μια διαφορετική πτυχή της σύγχρονης ιρανικής ζωής: καταπίεση, μετανάστευση, μουσική, κουλτούρα των ναρκωτικών. Η παράσταση μας ταξιδεύει από ένα υπόγειο στην Τεχεράνη σε μια ταράτσα στο Μπρούκλυν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα την εμπειρία του να είναι κανείς μετανάστης.
Σκηνοθεσία: Αφσανέχ Μαχιάν
Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Manouchehr Shoja
Μουσική – Ήχος: Mohammad Reza Jadidi
Μπάσο: Mohammad Ali Nasri
Φωνητικά: Kiana Hajitaleb
Βοηθός σκηνοθέτιδος: Mohammad Zaman Vafajooie
Διεθνής διεύθυνση παραγωγής: Mohsen Abolhassani
Διεθνείς υποθέσεις: Maryam Karroubi
Παίζουν: Saeed Zarei, Nasrin Derakhshanzadeh, Mehran Shoja, Ilkay Bilgiç