Breathe water in… breathe water out…
Έκθεση του Video Art Μηδέν με 11 έργα διεθνών καλλιτεχνών
Δημοσίευση 5/6/2017 | 00:10
Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, Δημητσάνα
Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00 – 18:00
Είσοδος ελεύθερη
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/06), φιλοξενεί την έκθεση του Video Art Μηδέν, με τίτλο Breathe water in… breathe water out..., στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.
Η έκθεση περιλαμβάνει 11 έργα καλλιτεχνών από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ουγγαρία, τη Βραζιλία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία, που αποτελούν μια ενότητα υδάτινη, δροσερή, με καλοκαιρινή αλλά και φιλοσοφική διάθεση, με βασικό πρωταγωνιστή το νερό, σε διάφορες εκδοχές.
Video Art Μηδέν: Breathe water in… breathe water out...
Η συγκεκριμένη ενότητα έργων, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, έχει παρουσιαστεί στην Καλαμάτα (Festival Μηδέν), στην Κέρκυρα (8ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών), στην Άνδρο (φεστιβάλ Fabrica Utopia) και στο Όσλο (Oslo Screen Festival):
Pierre et Jean Villemin, Lac, Γαλλία 2012, 5.30
Marlijn Franken, Into the Woods, Ολλανδία 2013, 6.12
Maria Korporal, … in-volo-quadrato …, Ιταλία 2012, 2.12
Isabella Gresser, Nietzsche à Nice, Γερμανία 2013, 5.00
Azahara Cerezo, The wee giant model, Μ.Βρετανία 2012, 1.08
Beata Pantya, Transit, Ουγγαρία 2012, 3.31
Jeroen Nelemans, In Search of the Miraculous, ΗΠΑ 2010, 1.38
Tetsuka Niiyama, HINODE, Ιαπωνία 2012, 3.00
José Manuel Silvestre, Mar, Ισπανία 2012, 1.27
Azahara Cerezo, Sample pool, Μ.Βρετανία 2012, 1.51
Marcia Beatriz Granero, Trip Paulista, Βραζιλία 2011, 5.45
Λίγα Λόγια για το Video Art Μηδέν
Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με διεθνή δράση για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της. Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Δημιούργησε ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.
Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσεία του εξωτερικού.