Πώς να καθαρίσετε τον φούρνο σας αποτελεσματικά
Ξεχάστε το μπελαλίδικο καθάρισμα
Δημοσίευση 17/6/2017 | 00:47
Ο φούρνος σας έχει να καθαριστεί αρκετό καιρό και συνεχώς το αναβάλλετε;
Όσο περισσότερο μένουν λίπη και βρωμιά μέσα του και ψήνονται ξανά και ξανά, τόσο πιο δύσκολο γίνεται το καθάρισμα, και επείδη κανείς δεν θέλει μυρωδιές από προηγούμενα
Ξεχάστε το μπελαλίδικό καθάρισμα και δείτε πως μπορείτε με εντελώς φυσικά υλικά να τον καθαρίσετε αποτελεσματικα.
Οδηγίες
Αφού ο φούρνος έχει κρυώσει, αφαιρέστε τις σχάρες και αφήστε τις να μουλιάζουν σε ζεστό νερό με σαπουνάδα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε ίσα μέρη ζεστού νερού με μαγειρική σόδα, μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή πάστα.
Αν ο φούρνος είναι υπερβολικά βρώμικος προσθέστε στο μείγμα και ίση ποσότητα χοντρού αλατιού, για πιο αποτελεσματικό τρίψιμο.
Επίσης, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο λευκό ξύδι (για άρωμα και αντισηψία) ή απορρυπαντικό πιάτων.
Όταν το διάλυμα είναι έτοιμο, φορέστε γάντια και αρχίστε το τρίψιμο με ένα σφουγγάρι –για τις «δύσκολες» γωνίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια οδοντόβουρτσα. Αφήστε το διάλυμα χωρίς να το αφαιρέσετε, για μερικά λεπτά ακόμα, και ασχοληθείτε με τις σχάρες, τρίβοντάς τις με ένα συρμάτινο σφουγγαράκι. Ξεπλύνετε και αφήστε να στεγνώσουν.
Τελειώνοντας, «περάστε» όλον τον φούρνο με ένα υγρό βετέξ και τα καμένα λίπη θα φεύγουν… μόνα τους!