Πώς τρώνε το τοστ σε άλλες χώρες του πλανήτη
Δοκιμάστε το!
Δημοσίευση 23/6/2017 | 00:18
Δοκιμάστε νέες συνταγές και ταξιδέψτε με τη γεύση ως την Κίνα και την Ινδία! Τέρμα το ζαμπόν κασέρι! Πάμε για άλλα!
Αγγλία
To τοστ εδώ συνοδεύεται με... φασόλια από κονσέρβα ενώ βουτυρώνουν το ψωμάκι όσο είναι ζεστό. Ενίοτε προσθέτουν μουστάρδα ή τυρί.
Γαλλία
Εδώ η υπόθεση είναι γλυκιά - βουτούν τις ψημένες φέτες του τοστ σε ένα μείγμα που αποτελείται από αυγό, βανίλια, κανέλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο, γάλα και μετά τηγανίζουν μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, σερβίροντας με μέλι.
Ινδία
Εδώ το τοστ το λες και μεσημεριανό. Τηγανίζουν τα ψωμάκια αφού τα βουτυρώσουν, βάζουν βραστά αυγά και περιχύνουν με ένα μίγμα από ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Αμερική
Να ζήσουν οι θερμίδες και τα λίπη! Βουτυρώνουν το ψωμί, βάζουν 2-3 φέτες κασέρι και έπειτα ξαναβουτυρώνουν. Μετά... το τηγανίζουν!
Αυστραλία
Εκτός από το βούτυρο αλείφουν και μια σως μαγιάς, αλλά και λιωμένο αβοκάντο και σερβίρουν το τοστ συνοδεία καφέ.
Κίνα
Εδώ, κρατήστε σημειώσεις. Πάρτε δυο μπολ. Στο ένα φτιάξτε ένα μίγμα από γαρίδες, κομματάκια χοιρινό, σκόρδο και κρεμμύδι, στο άλλο ανακατέψτε ένα αυγό με σάλτσα σόγιας, άσπρο πιπέρι και σησαμέλαιο. Ανακατέψτε μαζί τα δυο μίγματα. Τηγανίστε τις φέτες και ρίξτε από πάνω το μίγμα που φτιάξατε. Έπειτα πασπαλίστε με σουσάμι. Τηγανίστε ξανά!