E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily
Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Έσπασε το φράγμα του 2021, πλησιάζουν τις 300.000 ψήφους – Αντίστροφη μέτρηση για τα αποτελέσματα

Έφαγε 54 παγωτά στην καθισιά του και δεν του βγήκε σε καλό

Ολοκλήρωσε το γεύμα του με μια γρανίτα

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ Δημοσίευση 31/7/2017 | 00:09

Έφαγε 54 παγωτά στην καθισιά του και δεν του βγήκε σε καλό

44χρονος άνδρας στην Κίνα, νοσηλεύτηκε πρόσφατα λόγω προβλήματος που ανέπτυξαν τα νεφρά του, αφού έφαγε 54 ολόκληρα παγωτά στην καθισιά του, τα οποία μάλιστα συνόδευε με την κατάποση γρανίτας.

Ο Zheng, όπως είναι το επίθετο του φαγάνα, βρισκόταν στο σπίτι του στις 15 Ιουλίου, όταν ξεκίνησε να νιώθει την αφόρητη ζέστη που έφερε στην Κίνα ένα κύμα καύσωνα εκείνες τις εβδομάδες. Καμένος από τη ζέστη και αφυδατωμένος ο 44χρονος πήγε στην κατάψυξη του και πήρε να φάει ένα παγωτό για να δροσιστεί.

Το ένα δεν του έφτασε όμως και έτσι έφαγε και ένα δεύτερο, ένα τρίτο, ένα τέταρτο, μέχρι που τελικά έφτασε τα 54. Επειδή όμως τα πολλά παγωτά του έφεραν δίψα, ήπιε και μια γρανίτα και μετά πήγε στο κρεβάτι του για να κοιμηθεί.

Όταν ξύπνησε ένιωθε έντονο πόνο στο στομάχι και προσπάθησε να φάει πρωινό μήπως και ηρεμήσει, όμως κατέληξε να κάνει εμετό. Μιας και όσο περνούσε η ώρα ο πόνος γινόταν όλο και πιο ανυπόφορος, ο 44χρονος πήγε στο τοπικό κέντρο υγείας, όπου διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα, ενώ του στράγγισαν το στομάχι.

Ο πόνος άρχισε να υποχωρεί, ο Zheng όμως άρχισε να παρουσιάζει και άλλα συμπτώματα, τα οποία οι γιατροί συνέδεσαν με τα νεφρά του. Λίγο αργότερα, ο ίδιος αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από οξεία νεφρική δυσλειτουργία.

Βέβαια δεν έχει γίνει γνωστό αν για αυτή ευθύνονται τα παγωτά ή η γρανίτα, το συμπέρασμα είναι ότι τα πολλά παγωτά βλάπτουν.

Δεν έλεγαν άλλωστε τυχαία οι αρχαίοι τη φράση «παν μέτρον άριστον».