E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε 70.000 ασφαλισμένους τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ για τα αναδρομικά

Από Σεπτέμβριο και σε 11 δόσεις

Δημοσίευση 9/8/2017 | 20:13

Σε 70.000 ασφαλισμένους τα ειδοποιητήρια του ΟΑΕΕ για τα αναδρομικά

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να παραλαμβάνουν τα ειδοποιητήρια από τον ΟΑΕΕ οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, προκειμένου να καταβάλουν αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2017 εισφορές για τον κλάδο της επικούρησης και του εφάπαξ, πέραν των εισφορών υπέρ του ενιαίου Ταμείου ΕΦΚΑ.

Την διευκρίνιση αυτή έδωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος και πρόσθεσε ότι οι επιπλέον εισφορές θα υπολογισθούν στο καθαρό φορολογητέο εισόδημα του 2016 και θα καταβληθούν σε 11 δόσεις.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας, τα ειδοποιητήρια μπορεί να παραληφθούν και τον Οκτώβριο από τους ασφαλισμένους, καθώς η έκδοσή τους σχετίζεται με την εκκαθάριση των μητρώων των Ταμείων.

Ο κ. Πετρόπουλος είπε, επίσης, ότι την επιβάρυνση αυτή θα δεχθούν περίπου 70.000 ασφαλισμένοι που ασφαλίζονται για επικουρική και εφάπαξ, από τους συνολικά 660.000 του Οργανισμού, ενώ χαρακτήρισε ανακριβή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για επιπλέον επιβάρυνση 250.000 ασφαλισμένων.

«Δεν πρόκειται για νέες επιβαρύνσεις, αλλά για ποσά που είχαν θεσμοθετηθεί με παλαιότερη νομοθεσία» υπογράμμισε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ερωτηθείς για τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν στον ΟΑΕΕ δημοσιογράφοι που εργάζονταν ως μισθωτοί και διατηρούσαν παράλληλα Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, είπε ότι οι απαιτήσεις του Οργανισμού στηρίζονται σε παλαιότερες διατάξεις και νόμους, τους οποίους χαρακτήρισε «παράλογους».

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε πως το μέτρο δεν αφορά όσους είχαν πάρει απαλλαγή από το πρώην ΤΕΒΕ ή δεν είχαν εισοδήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμείς συντάξεις και τα εφάπαξ, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι η ταχύτητα στην έκδοση των νέων συντάξεων βελτιώνεται συνεχώς.

«Στις αρχές του 2015, είχαμε 160.000 εκκρεμείς συντάξεις και στο τέλος του Ιουνίου 104.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις, για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί προσωρινές» σημείωσε.

Για τα εφάπαξ είπε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2013 εκκρεμούσε η καταβολή περισσοτέρων από 60.000 εφάπαξ και σήμερα έχουν καταβληθεί 37.000 εφάπαξ.

Ο κ. Πετρόπουλος πρόσθεσε, επίσης, ότι έχει αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος κατά 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, από 50% έως 55% που ήταν, όπως είπε, και κατά 16% για τους μισθωτούς.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων στην εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης ζήτησε από τους εργαζόμενους του Δημοσίου να μην είναι υπό τον φόβο του παρελθόντος, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπου η αξιολόγηση οδηγούσε σε απολύσεις και μετακινήσεις, να είναι πιο συγκρατημένοι και να δουν ποια είναι η σημερινή αξιολόγηση και που αποβλέπει.

«Θέλουμε ένα Δημόσιο ακόμα καλύτερο και για τους δημοσίους υπαλλήλους και για τους πολίτες», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ότι «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν πρέπει να είναι η Ελλάδα της πατρίδας θρησκείας οικογένειας», με δεδομένες τις θέσεις του κυβερνητικού εταίρου των ΑΝΕΛ για το θέμα αυτό, ο κ. Πετρόπουλος είπε πως «πρέπει να σκύψουμε στους διανοητές του 18ου αιώνα, όπως ο Μοντεσκιέ, αλλά και στους σύγχρονους, όπως ο Χάμπερμας και μετά να συζητήσουμε για την ελευθερία ατόμου της συνείδησης και της πίστης, αυτά που το Σύνταγμά μας πρεσβεύει. Αυτά υποστηρίζουμε».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μεγάλη διαρροή πετρελαίου στον Δούναβη – Πάνω από 80.000 λίτρα χύθηκαν από φορτηγίδα

Κόσμος 24.04.2025
Το καύσιμο βρίσκεται σε προστατευτικό φράγμα που περιβάλλει το σκάφος

Αυτός είναι το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαλάνδρι

Ελλάδα 24.04.2025
Σε ποια υπόθεση είχε εμπλακεί

Τύμπανα πολέμου στα σύνορα Πακιστάν ‑ Ινδίας

Κόσμος 24.04.2025
Σε τροχιά σύγκρουσης μετά το μακελειό στο Κασμίρ

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στο Χαλάνδρι – Ένας νεκρός έξω από ιατρικό κέντρο

Ελλάδα 24.04.2025
Οι εκτελεστές πέρασαν με το όχημά τους, πυροβόλησαν το θύμα και διέφυγαν - Καίγεται αυτοκίνητο στο Πάτημα, εκτιμάται πως είναι το όχημα διαφυγής των δραστών

Οργή Τραμπ: Πούτιν σταμάτα, ας κλείσουμε τη συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία

Κόσμος 24.04.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τα πλήγματα κατά αμάχων, όπως έγινε το περασμένο βράδυ στο Κίεβο.

Κατακραυγή στα social με γαλλικό σάιτ γνωριμιών: Δημιούργησε προκλητικό βίντεο με το AI Starter Pack

Κόσμος 24.04.2025
«Εμετικό» χαρακτήρισαν οι περισσότεροι χρήστες το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα Απριλίου στο Tik Tok και το οποίο διαφήμιζε σάιτ γνωριμιών με AI starter pack με τη Ζιζέλ Πελικό

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο ‑ Νεκρό 1 παιδί

Κόσμος 24.04.2025
Καθηγητές κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον 15χρονο δράστη

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν οι δρόμοι ‑ Έντονη χαλαζόπτωση στο Χαλάνδρι

Ελλάδα 24.04.2025
Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Αττική μετά την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης

Ανελκυστήρες πολυκατοικιών: Όλα όσα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουνίου 2025

Οικονομία 24.04.2025
Οι υποχρεώσεις διαχειριστών και ιδιοκτητών - Πώς μοιράζονται τα κόστη - Απειλή προστίμων έως και 60.000 ευρώ

Λάρισα: Φωτιά‑σοκ σε διαμέρισμα – Το λάθος στην κουζίνα που άναψε το κακό!

Ελλάδα 24.04.2025
H φωτιά ξέσπασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Σοκ στην Καβάλα: 49χρονος βούτηξε στο κενό από τον 6ο όροφο – Το σημείωμα που ραγίζει καρδιές

Ελλάδα 24.04.2025
Πρόκειται για αυτοκτονία καθώς ο άνδρας είχε αφήσει σημείωμα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές

Τον άφησαν γυμνό στην άσφαλτο: Ληστεία‑θρίλερ στα Λεχαινά – Του πήραν μέχρι και τα ρούχα!

Ελλάδα 24.04.2025
Στιγμές τρόμου έζησε ένας 32χρονος, στο Μοσχονέρι των Λεχαινών, καθώς έπεσε θύμα ληστείας